când pervazul…

când pervazul s-a născut, acum 10 ani într-o oarecare zi de aprilie, în care căutam drumul inimii și mai scriam cu majuscule, nu m-aș fi gândit (știu, am mai spus și o repet ca să nu uit) că totul va deveni… o carte. o carte ca o inimă, larg deschisă pentru aceia care aidoma lui kat și hans, căutători de lut, o privesc oamenii cu ochii lor mari, larg deschiși. o carte în care am vorbit despre locuri din sufletul pisicii ori despre oameni și poveștile lor.

când pervazul s-a făcut poartă pentru cuvintele mele, acum 10 ani, nu m-am gândit că, vreodată, am să vă povestesc despre pasiunile mele dragi: parfumurile și, mai ales, poezia cu tot ce încape în ea. dar am înțeles cândva că ceea ce este umbră trebuie să devină lumină. și-așa a fost.

când pervazul acesta mic și drag, pe unde stau și visez povești din labirint și atâtea și atâtea culori s-a umplut de liniște, am învățat sensul prieteniei. al venirii, al plecării și al rămânerii. și-am învățat să-mi rămân mie.

când pervazul acesta pe care scriu și tac și respir a deschis poarta către fiica ploii am înțeles că sunt numai un cuvânt la răspântii. ia-l, e al tău. trăiește-l, citește-l, uită-l dacă vrei. eu sunt cea care sunt și e bine.  sau, cum spunea o prietenă de-a mea: scrisul meu este deja o publicare, o rămânere. și cum spuneam eu însămi… este ceva născut din durere și atins de fericire.

când pervazul tace, înseamnă că sunt pelcată să adun emoții, frunze, fluturi de gând. îmbrățișări nu. de când cu corona, se pare că ne vor lipsi îmbrățișările iar zâmbetele ni se vor așeza în presupunerea din spatele unei măști…

când pervazul…

postarea aceasta fusese pregătită pentru aprilie. n-a apărut. nu era motiv de sărbătoare, doar o intersecție de gânduri, de cuvinte, de emoții. voiam de fapt să vă spun, dacă mai treceți pe aici, că vă doresc să rămâneți sănătoși la minți și la trupuri și că, poate, cândva, pe când apele se vor reașeza, ne vom aminti de izolare, de emoții și, de ce nu, de schimbări. pentru că inevitabil, ceva în noi s-a schimbat și vom vedea curând și ce.

să fiți sănătoși!

 

error: Content is protected !!