pentru robert, o rugăminte

Fotografia postată de Robert Cadar.o să vă vorbesc astăzi despre robert cadar, prietenul nostru care aleargă printre stele, omul pentru care în urmă cu un an, alegeam mov, alb și iubire împreună cu un om absolut minunat și drag și aproape sufletului meu, dana. o să vă vorbesc despre un gând al meu, încolțit în spiritul sărbătorilor care se nasc acum și o să vă rog din sufletul meu, așa cum am mai făcut-o, să îmi fiți aproape. în lacrimă, dar mai ales în iubire. pentru că da, cel mai mare dar lăsat nouă, celor care l-am cunoscut pe robert, este iubirea.

în urmă cu doi ani, vestea bolii lui avea să ne năucească. am sperat, i-am dorit din tot sufletul să învingă și, undeva în sufletul meu, eu cred că a făcut-o deja, chiar dacă el nu se mai află printre noi. ne rămân amintirile, bunătatea lui, optimismul, generozitatea, faptele lui, felul în care ne-a adunat în speranță. eu știu despre robert că iubea nespus sărbătorile. atât de mult încât, la ultimul lui crăciun pe pământ, și-a dorit ca brăduțul lui să fie mov, alb și plin de lumină. și a fost. globrile mov, acelea îndelung căutate, s-au găsit acolo unde trebuiau să fie (fotografia este preluată chiar de la el) și au ajuns la el, cu toată bucuria noastră.

crăciunul este magie, este despre iubire și despre prietenie, crăciunul este despre generozitate și gesturi mici sau mari care aduc lumină. care dau însemnătate și sens, valoare. crăciunul este-știu că știți deja- sărbătoarea cea mai dragă sufletului meu. așa că am să vă rog ceva, pentru acest crăciun și pentru acest Om minunat care a fost și rămâne, robert cadar.

rugămintea mea este simplă: o să vă rog să dați de știre tuturor acelora care îl purtați pe acest om deosebit în suflete că în anul acesta, de crăciun, vom avea cu toții în brăduțul din casele fiecăruia dintre noi un glob de culoare mov, așa cum și-a dorit el, așa cum a avut. să-l avem pe robert printre noi în sărbătoarea cea mai dragă lui și copilului din fiecare dintre noi, pe una dintre crenguțele bradului.

dragul meu prieten robert, sper din tot sufletul că de crăciun, când vei vedea globurile noastre de acolo, de sus, să te oprești o clipă din alergarea ta și să zâmbești. îți mulțumim astfel pentru tot ce ne-ai dăruit în trecerea ta pe acest pământ.

cu recunoștință… cu mov și cu iubire.

10 thoughts on “pentru robert, o rugăminte”

 1. Deci, atât de minunat a fost brăduțul lui… Tare mă bucur!
  Dorința îți va fi împlinită, Pisic.
  Globulețul mov de-abia își așteptă locul în brad, anul acesta. Am reușit să găsesc doar unul, nu un set și sunt sigură că se va potrivi perfect printre celelalte decorațiuni roșii și aurii.
  Abia aștept Crăciunul!
  Îmi voi imagina zâmbetul lui Robert ori de câte ori privirea îmi va fi îndreptată spre brăduț de unde îmi va surâde movuliu acel glob. happy <3

 2. mulțumesc, Dana. mulțumesc. <3 sunt sigură că robert deja zâmbește dintre stele.
  și bradul meu este tot roșu dar... dinspre iubire va fi mov.

 3. Cu siguranță va străluci și în brăduțul nostru cel puțin un glob mov in amintirea prietenului nostru drag.

 4. Si in bradutul nostru va exista un glob mov, fiindca te purtam in suflet si in gand in fiecare zi, prieten drag…

 5. O sa confectionez si eu un ornament mov pentru bradul meu, in amintirea lui Robert, omul care ma convinsese ca nu o sa fie rapus de boala.

Comments are closed.

error: Content is protected !!