anului care trece, anului care vine: gânduri

aventurin

este ultima postare pe acest blog la fel de cuminte ca zilele mele, din acest an. așa că în scurtul răgaz rămas până la trecerea dintre ani, o să aștern câteva gânduri anului care trece, anului care vine. mie.

anului care trece am a mulțumi. mult. a fost un an de-a dreptul fantastic, cu multe aha-uri în mintea și inima mea, cu valori și convingeri, cu un soi de magie și de înțelepțire. anului care trece am a mulțumi pentru întâlniri însemnate și oglinzi în care am văzut și lumina, dar și umbra mea, un an al … prosperității sub toate formele ei. poate și pentru că, prin primăvară, am primit această brățară talisman de aventurin, iar pe cartonul de care era prinsă exact acest cuvânt era scris: prosperitate. iar acum, privind în urmă, realizez că da, a fost un an profund și prosper în multe, multe sensuri, un an în care am învățat enorm despre mine, în care am întâlnit oamenii potriviți și am ales (din nou) să plec de lângă anumite personaje ale căror lecții sper că am reușit să le învăț. a nu se înțelege că au fost despărțiri tranșante gen ”ia-ți jucăriile și du-te”, dimpotrivă, am ales să plec în tăcere, asumându-mi lecțiile primite. sunt rare prieteniile până la os, iar eu sunt din soiul acelora care pot trăi mult și bine în solitudine. (una dintre lecții a fost exact aceasta: lasă-l pe om să plece, de va fi să se întoarcă… și nu s-a întors big grin )

anului care vine nu-i pun multe pe cap. pe piciorușele lui fragile n-am să mă bazez, dar îi voi fi recunoscătoare pentru tot ce aduce. pentru că știu deja, va aduce tot ceea ce am nevoie (și nu ce cred eu că aș avea nevoie). printre altele, știu deja, va fi tot un an al cărților. (anului care trece îi sunt recunoscătoare pentru cărțile a două mari doamne ale sufletului meu: diana alzner și tușa vero. operele amândurora le puteți găsi la editura pavcon.) așa că îmi propun pentru anul care vine să vă dăruiesc… cărțile mele. și pentru asta am a mulțumi deja mult pentru tot efortul prietenului meu răzvan, fără de care manuscrisul meu nu ar fi avut astăzi forma pe care o are și fratelui meu de cuvânt, de trăit, de respirație bogdan, pe care l-am canonit cu cea mai grea sarcină dintre toate.

anului care trece îi mulțumesc, anului care vine îi spun: fii binevenit, iar vouă, dragii mei, vă mulțumesc pentru timp, răbdare, cuvânt, generozitate, prietenie, căldură. le-am simțit pe deplin în acest magic an care se încheie.

la mulți ani, dragii mei! să vă fie un 2019 cu tot ce aveți nevoie!

18 thoughts on “anului care trece, anului care vine: gânduri”

 1. mulțumesc, vero pentru tot ce ai adus în viața mea și în acest an (ca și în ceilalți, atât de mulți câți s-au adunat, iată). să fiți bine acolo, toți patru și sănătoși să fiți, mai ales! la mulți ani! kiss

 2. Multumesc pentru acceptul comentariilor mele, adeseori pline de erori gramaticale, însa exprimate cu mult drag si sinceritate.
  Merci si pentru aceasta formatie îndragita înca din copilarie ! happy

  La Multi Ani binecuvântati !

 3. he, he, iosif! dar oare nu-s cumva greșelile măsura omului? nu suntem oare toți supuși ei? happy
  la mulți ani cu tot dragul!

 4. La mulţi, Psi!
  Va fi o mare bucurie momentul în care voi avea o carte cu numele tău pe copertă!
  Să îţi fie anul plin de bucurii şi împliniri!

 5. Unii oameni se întorc abia după ce ei înşişi şi-au învăţat lecţiile. Iar asta poate dura destul de mult uneori.
  Alţii poate se întorc după ce tu ţi le-ai învăţat. Şi asta poate dura mult, uneori.
  Cîţi dintre ei vor mai bate la porţi închise, însă…? (m-a dus gîndul la “Drumurile noastre”, Dan Spătaru)
  O fi şi asta o lecţie, sau poate doar bat cîmpii. happy

  Să-ţi fie noul an aşa cum ţi-l doreşti, ba chiar mai bun, dacă se poate. La mulţi ani! happy

 6. he, he, potecuță, mulțumesc! și e o idee, aceasta cu numnele, încă nu știu dacă să public real sau sub pseudonim. big grin

 7. din ce mă cunosc, dragoș, nu mă întorc de unde am plecat. dar dreptate tot ai cu lecțiile acelea. la mulți și frumoși ani!

Comments are closed.

error: Content is protected !!