kindle-time

Fotografia postată de Camelia Sima.kindle. alb. și trilogia farseer a lui robin hobb, primită ca dar și recomandare de la tușa vero (ca atât de multe alte daruri venite de la ea de atlfe, iar despre unul, prețios și aproape sufletului meu, am să vă povestesc în luna ce vine). probabil că despre aventurile lui fitzchivarly  am să vă povestesc mai pe îndelete, după ce termin și cealaltă serie, omul arămiu, adică destul de curând. revenim însă la kindle și la cititul în format electronic, deprindere mai nouă pentru mine, însă, pentru că s-au tot adunat multe cărți de citit așa, primite multe dintre ele, mi-am zis că este cazul să trecem încetișor în rând cu vremurile cele noi. așa că am profitat de o ofertă și de ocazia de a avea ”cărticica” mea. kindle. happy alb. pentru că alb înseamnă carte în mintea și inima mea.

prin urmare, de vreo două săptămâni, kindle e nelipsit din viața mea. l-am primit, l-am studiat puțin, deși mult mai puțin decât ar fi trebuit, știu, însă ceea ce m-a interesat în mod deosebit este reacția mea la cititul în acest format. îmi va lipsi oare mirosul hârtiei? voi putea să stau la fel de conectată cu povestea, fără să mai întorc paginile? este atât de sensibil pe cât se spune? va ține bateria, având în vedere că sunt cititor de cursă lungă?

concluzia ar fi următoarea: mi-a trebuit ceva timp să mă obișnuiesc cu noua jucărie de citit. vreo săptămână, cred, ritmul lecturii nu a fost chiar pe stilul meu și în ciuda faptului că știe și face multe, ochii mei s-au adaptat ceva mai greu. apoi bateria… la mine ține cam o săptămână. m-a cam deranjat că, nefiind eu atentă, a trebuit să întrerup cititul ca să-l pun pe kindle la adăpat taman când ceea ce citeam îmi plăcea mai mult, dar se încarcă repede. în rest, e ușor de manevrat, ușor de transportat, duce multe cărți în el și e un prieten bun de vacanță. l-am testat pe lumină puternică, pe lumină artificială și da, e ok.

o să renunț la cărțile clasice, tipărite? cu siguranță că nu, dar kindle are avantajul de a ocupa spațiu mult mai mic pentru ceea ce poate să încapă în el.

și, apropo de cărți tipărite, pentru cei care o cunosc pe diana, vestea ar fi că tunelul de la capătul lumii a fost publicată. încă nu știu când va fi lansarea oficială, dar abia aștept s-o citesc și eu.

altfel, ce mai faceți voi? cum sunteți? dacă nu vă răspund prea repede ori nu vă vizitez, să știți că sunt cu nasul în kindle. winking

6 thoughts on “kindle-time”

 1. Să-ţi stăpâneşti sănătoasă cărticica, psi!
  Lecturi plăcute! happy

  Eu încă nu mi-am cumpărat cărticică din asta, dar acasă citesc pe laptop, iar în deplasare am văzut că merge foarte bine pe telefon, chiar şi în tren, seara târziu, când lumea din compartiment preferă să stea pe întuneric.

  Cartea Dianei am primit-o de la editură, unde o comandasem cu muuult timp în urmă, dar încă n-am început-o, mai aştept vreo lună, ca să am timp s-o savurez pe îndelete, nu printre picături.
  Nici eu nu ştiu când şi unde va fi lansarea oficială, dar presupun că va fi într-un loc unde-o să-mi fie greu s-ajung – din păcate, fiindcă aş fi vrut un autograf.

 2. mulțumesc, vero! eu pe telefon nu pot citi, chiar e prea mic scrisul și-mi obosesc ochii prea repede (senectutea, maică! laughing )
  și da, eu aștept lansarea dianei din același motiv ca și tine: un autograf și o îmbrățișare, dacă se poate.

 3. Tu mă faci să-mi reconfigurez traseul dorinţelor de Crăciun big grin
  Chiar e bine cu cititul pe jucăria asta? Că eu aveam mari reţineri, sunt pe stilul clasic cu “fâş-fâş”. Să îl foloseşti sănătoasă!

 4. surprinzător, potecuță, dar da, e bine. în plus, dacă te ajută cumva să te decizi asta, am deja un stoc de cărți numai bune pentru kindle. winking mâine merg să-i caut husă, apropo. oare or avea cu pisic?

 5. Mi-a mai spus cineva despre kindle și erm tentat, iar dacă mai vii și tu cu recomandarea asta, sigur îmi voi lua și eu. Cât despre cărți, am și eu un stoc considerabil, dar pe laptop nu prea mă avantajează, că eu citesc trântit în pat de obicei. Așa că…
  Să-l stăpânești și folosești sănătoasă!

 6. mulțumesc, mugur. cel puțin în vacanța care a fost (de aceea îți răspund abia azi), chiar l-am folosit cu succes. și aștept cu nerăbdare să-mi spui cum e pentru tine. nici eu nu puteam citi pe laptop (ăsta a fost unul dintre motivele care m-au adus mai aproape de kindle).

Comments are closed.

error: Content is protected !!