ca ploaie de vară

ca o ploaie de vară trec cuvintele, printre fulgere și zâmbete, ștersături peste pagini pe care le crezusem uitate.

de o vreme e cam liniște pe-aici. nu însă și printre cuvintele mele care se adăpostesc, ca niște mărgele colorate, prin paginile unui manuscris. și e multă emoție în asta. un vis prinde contur, ca o ploaie de vară în arșița amiezii. mai întâi tunetele, semnele, lumina din fulger…. de se va întrupa mai mult din sturmkaiserin, de va fi să fie povestea întreagă și vie, am să vă spun.

în rest, mă plimb tăcută printre file vechi și noi, citesc și aștept vacanța cea mare. anul acesta va fi din nou pelion semn că iubirile rămân peste timp, sunt aceleași, întregi, miraculoase. dar până la salutul de pe muntele centaurului mai trec în fugă pe-aici să vă spun bună ziua, bună inima, bună viața.

chiar dacă plouă, apa nu poate șterge zâmbetele. și nici emoțiile, prieteniile.

să vă fie bine.

ca o ploaie de vară… inima. winking

6 thoughts on “ca ploaie de vară”

 1. Să fie şi cu inspiraţie multă ploaia asta de vară, să se scrie povestea! Şi să fie cu vis împlinit cât mai repede!

 2. Iar mi-a dispărut în neant.
  Era cu gând bun, nu-l mai repet, poate apare şi să nu mă bâlbâi big grin

 3. apărut în toată splendoarea! happy mulțumesc, potecuță. așa zic și eu: să fie și să fie de folos! kiss

 4. Multe planuri de viitor îsi fac oamenii, traind de pa o zi pe alta cu sperante desarte, negîndindu-se ca ziua de mâine si viitorul este atât de relativ si imprevizibil si ca viata noastra si viitorul, este în mâna Domnului.
  Îti doresc din inima sa-ti realizezi planurile cu bucurie si satisfactii depline si… mult succes la cercetat si scris, iar vacanta mare, minunat sa se desfasoare, cu voia lui Dumnezeu…

 5. de va fi să fie, iosif, va fi! poate că da, poate că nu… happy nu ca și plan, nu ca și întâmplare, cât ca și împlinire.
  altfel, vara e udă (pe la noi) arsă (pe la greci – și mă doare sufletul revăzând locurile pe unde am fost mistuite de urgie) dar…. poate că așa trebuie să fie.
  mulțumesc! gânduri bune să te ajungă.

 6. La noi e fierbinte tare,
  Iar eu lucrez în plin Soare.
  Apa o consum cu gheata,
  Doar în apa este… Viata ! happy

  O seara binecuvântata cu bucurie si pace.

Comments are closed.

error: Content is protected !!