bucurii de ianuarie-2

se pare că, așa cum am anticipat de săptămâna trecută, am uitat complet de bucurii, noroc că neamul prestează în acest sens. prin urmare, ca și săptămâna trecută, nu luni, ci marți apar și eu ca broasca-n lac. sigur, aș putea să dau vina pe blue monday, dar și de aia am uitat ieri. laughing

1.locul meu confortabil a fost săptămâna trecută canapeaua din living. să-i zicem living camerei de folosință zilnică unde nu obișnuim să dormim decât dacă, așa cum se întâmplă când viețuiești cu o pisică, se decide să toarcă la tine în brațe până adormi. somnurile de zece minute, regenerante și adânci au fost efectuate cu participarea lui bb cam în fiecare seară, după ce a decis ea că gata, nu ne mai jucăm cu biluțele de staniol, chestie care se întâmplă oricând, oricum, oriunde și preferabil ore în șir. cu mine, mă preferă de departe. apoi, obosită, se lungește comod și cât încerc să citesc și eu ceva, adormim până îmi cade cartea pe jos.

2.proiect creativ. nu avem pe săptămâna trecută nimic nou. nu m-am reapucat de tricotat deși am avut un zvâc prin decembrie când am efectuat căciulile tradiționale, de scris hm, așa și așa, am devenit critică cu ce urme lasă stiloul pe pe caiete. prin urmare nimic nou.

3.ceva bun. aici ne încadrăm cu bougatsa la care m-am încumetat că tot aveam niște foi și idei vagi despre cum ar trebui să fie. a ieșit bună și la fel de bună ni s-a părut supa cremă de legume, atât de bună încât și bb s-a servit din ea. preferă să lipăie din lingură, chestie care ne amuză copios, copil educat. desigur, are propriile ei linguri.

4.plante. ar trebui să tund piperul care iar dă cu capul de tavan, n-am făcut-o încă. și am primit niște primule, știu că sunt toxice pentru pisici așa că le-am primit doar eu nu și ea, dar se pare că nu mai este atât de interesată de buruienate, întrucât nici iarba ei anume plantată nu o mai interesează, grădina din balcon este însă un loc bun de somn în coșul de răchită care a devenit al ei. s-a pus pernă în acest scop.

5.lumini și luminițe. n-avem. s-a desfăcut în cele din urmă bradul marțea trecută și-am descoperit că ce cameră mare avem. laughing deci luminăm noi înșine și aia e.

6.grija de sine. constat că am dormit mai mult. am și citit, am trei cărți din care citesc în paralel și o bijuterie de carte primită săptămâna trecută cadou  george moise- kanashibari pentru ”ai grijă de inima ta” (o voi reciti cu siguranță și poate o să vă și povestesc despre ea, e o bijuterie). se întrevede un nou curs la orizont, deși nu știu dacă l-aș încadra în grija de sine. și a fost o discuție în care am fost vulnerabilă și am recunoscut chestii fără să mi se pară că e prea mult sau dau din casă. asta sunt eu. dar în esență somnul care mi-a mai șters din cearcănele unui final de an aglomerat este marea realizare.

7. rugăciune/meditație/jurnal/recunoștință aici s-a meditat pe niște cuvinte, alegeri, reacții. îmi propun exteriorizare, așa cum am mai zis, dar patternul meu este să trag ușa după mine și să dau drumul la câini: lătrați măi, hăi, hăi! încă mă gândesc la mecanisme și alegeri și simt nevoia să mai fac curat în jur. pentru că nu pot fi cuiva care nu îmi este la rândul lui. sau e mai mult de atât?

cam atât și fără poze. mulțam familiei că nu uită.

 

2 thoughts on “bucurii de ianuarie-2”

  1. Punctul 1 m-a topit de tot! Câtă căldură şi cât drag e acolo!
    Pisu al meu fugea când auzea staniolul. Când înveleam ceva, era dat dispărut big grin
    Să-ţi fie precum simţi tu că e mai bine!

  2. o, da, traiul cu un pisoi mic (deși nu mai este chiar mică) e aparte, potecuță. uitasem asta, poate și pentru că maya nu era pui când venise, tot ce voia era să nu mai sufere.
    asta mică e vitează, energică și așa cum ar trebui să ne fie toate pisicuțele.
    să ne fie tuturor după nevoie și suflet. kiss

Comments are closed.

error: Content is protected !!