jurnal de război (23)

primăvara a dat năvală peste noi cu furie. peste noapte bieții copăcei până mai ieri ninși și speriați, parcă și-au prins curajul să înmugurească.

aidoma primăverii și războiul parcă a căpătat mai multă furie și, între noi, curg vești de moarte. nu îmi pot imagina cât de tare dor, cât de tare te dor. dar pot să îmi imaginez că viața, energia aceasta care suntem fiecare se așează, se va așeza mereu în matca ei cea mai potrivită. astăzi o floare, o carte, un gând… mâine o inimă.

în vremelnicia clipei care fierbe sub tăcerile acestui nou anotimp cuvintele mele sunt numai un semn mic, cel mai mic.

uneori simt nevoia să te îmbrățișez. să îți dau din energia și lumina mea. dar știu că nu este încă timpul. așa că stau pe marginea lumii mele și ascult cum curge muzica, cum se înlănțuie toate șirurile acestea de sunete care imprimă gândului tot ceea ce nu ți-aș puea spune.

oare vom ajunge vreodată la un liman de liniște?

6 thoughts on “jurnal de război (23)”

 1. Nu vom ajunge la un liman de liniște. Suntem un liman de liniște, trebuie numai să ne aducem aminte de asta: lumina și pacea nu sunt niciodată în afară ci în noi, permanent indiferent ce furtuni sunt în jur, și uneori radiem spre cei din jur si spre cei dragi happy

 2. linişte? vreodată?
  cîinii războiului latră cu furie în adn-ul supremei corcituri bipede.
  nu, linişte nu.
  niciodată.
  doar plecare.

 3. Isus Hristos, înainte de a pleca la Tatal, a vorbit si i-a prevenit pe ucenicii Sai, de vremurile care vor veni dealungul istoriei, peste ei si peste lumea întreaga, zicându-le:
  “Va las pace, va dau pacea Mea. Nu v-o dau asa cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se înspaimânte.
  Ati auzit ca v-am spus: “Ma duc si voi veni iarasi la voi.” Daca ma iubeati, v-ati fi bucurat ca Ma duc la Tatal, pentru ca Tatal este mai mare decât Mine. Si v-am spus acum înainte sa se întâmple, pentru ca, atunci când se va întâmpla, sa credeti.”
  Zile senine, însorite, înflorite si linistite, draga Psi !

 4. Hristos a Inviat!
  Sarbatori Pascale cu bucurie, psi! ❤️

  Am vrut sa-ti spun despre floricica ta. Am incercat sa-mi aduc aminte unde am mai auzit despre ea. Ma refer la Steaua de Bethlehem. Ea face parte din lista florilor lui Bach, un subiect tare interesant. Dar cred ca produsele lui Bach se refereau la varianta alba a florii.

 5. săptămână luminată cu bine, suzana.
  mulțumesc tare mult de ce mi-ai spus. <3 nu știam și mă bucură.

Comments are closed.

error: Content is protected !!