jurnal de război (16)

ieri nu ți-am scris nimic. așteptam numai să se nască primăvara din trandafirul cel galben. are 3 boboci.

afară sunt minus 7 grade. un soare cu dinți lungi râde de dincolo de sticla prăfuită și mă gândesc dacă să amân și astăzi ieșirea.

te-am visat cu două nopți în urmă trecând cu zâmbetul tău hoinar.  și cu o mână la gură ca și cum ai fi vrut să oprești bucuria, să rămână ea ca o șoaptă curbată, aproape rotundă și nerostită. bucuria ca o taină. oare așa am ajuns? să ne îmbrățișăm și să ne recunoaștem din priviri numai?

prin crăpăturile lumii răsar la iveală lucruri parcă tot mai ciudate sau cel puțin neștiute nouă încă. o să ne familiarizăm și cu asta, știu.

timpul se scurge în cana mea de cafea. astăzi mi-e liniște. și da, să nu uit, sora ta este veselă.

suntem aici. cu toate florile galbene sfidând frigul din oase.

9 thoughts on “jurnal de război (16)”

 1. Aici e soare. A explodat – ce expresie nepotrivită! – de dimineaţă dintr-o dată, de parc-ar fi scăpat din lanţ. Am îndrăznit să ies pînă la poartă. Mă chema factura de lumină, simţeam. Acum ne sfidăm reciproc, dar ştiu că ea va cîştiga, ca de obicei.

  Lui Bebiţă nu-i pasă, e prin grădină, jucîndu-se. Singur. Goldy n-a mai venit şi nici n-o să mai vină, simt şi asta. Păcatele părinţilor se răsfrîng asupra copiilor. Atît de multe să fi fost, sau or mai fi şi de-ale mele pentru care plătesc…? Nu contează, doar doare.

  Să-ţi fie bine, lîngă Maya şi trandafirul galben! big hug

 2. Aş fi (fost) de acord, dar lumea care vine cum vine nu cred că se potriveşte celor cu mintea prezentă. Şocul ar fi prea mare.
  Şi-apoi eu n-am avut niciodată toate sertarele la locul lor, ar fi culmea să-mi dea haosu-n ordine taman acum. big grin De tine nu ştiu, nu mă pronunţ – cum ţi-o fi mai bine aşa să-ţi fie, numa’ ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se îndeplinească. winking

 3. Intr-adevar rasar idei tot mai ciudate. De peste tot. Unele sunt incredibile, dar stii ce e interesant? Uneori incredibilul este real, dar oamenii nu-l cred tocmai din acest motiv de incredibilitate.
  Mie greu sa sa cern evenimentele, insa incerc. Doar mintea sa ne ramana vioaie!
  Weekend linistit, psi.

 4. weekend liniștit, suzana.
  și mie mi-e greu să cern poate că nu avem noi căderea și puterea dar… florile vor răsări oricum. happy

 5. Să n-ajungi să nu-ţi mai doreşti nimic, că e rău. O spun în cunoştinţă de cauză. winking
  În rest… cum vin, cum… – dar am mai spus asta, nu e cazul să mă – hîc! (aş vrea eu…winking – repet. big grin

  Frumoasă zi fie-ţi! happy

Comments are closed.

error: Content is protected !!