jurnal de război (13)

astăzi este luni. în tăcerea care vine dispre tine aproape că pot auzi zvonuri de frunze încă nenăscute, cum stau așa, gata să pocnească în lumină. astăzi este soare, dar tăcerea ne așează amândurora, mie și sorei, perdele ca de fum, care deformează linia orizontului, locul unde te așteptăm.

mi-am făcut un ceai. și, în timp ce se fierbea apa, mi-am amintit că am uitat pur și simplu cum spuneai tu, care sunt pașii. nici nu mai contează astăzi, când inima mea se luptă inegal cu pânda, eu am trântit un pumn de frunze verzi și apă. e nițel amărui. happy

ca să nu înebunesc nefăcând nimic, mi-am pus cratițele pe foc. chiar dacă nu are cine să mănânce, eu gătesc festinurile vieții și ale morții, leg în firele acestea rostul de ani al femeilor care au fost, care vor veni ori care sunt.

am făcut spatzle. nu te lua după ce am scris mai înainte despre ancestral, viața e mult mai prozaică. și trece prin stomacurile unora. al meu se satură și cu ceai.

sunt… sunt aici, la marginea pământului, veghind.

ps. mărarul e bine, mersi, așa să știi. astăzi plantez cătușnică, iar celelalte flori, se dau mari una spre cealaltă. până și trandafirii galbeni s-au pus pe înflorit.

6 thoughts on “jurnal de război (13)”

 1. Ai vorbit de atatea ori despre marar, ca am luat niste seminte. Era un experiment nefacut.
  Asa ca trebuie sa remediez situatiunea. Sper ca nu te deranjeaza…
  Floricica pacii creste… Citind aceste texte, parca am in fata ochilor un alchimist al literelor transformate in cuvinte, apoi in idei, apoi in ‘festinuri’, apoi… Sincer nu stiu ce ar urma dupa.
  Doar tu stii…
  Noapte buna, psi! ❤️

 2. eu am avut și anul trecut mărar, suzana. o tufiță drăguță. și pătrunjel, busuioc și cimbru.
  nici eu nu știu ce va urma, dar veghez emoțiile, cuvintele și mă rog într-un fel al meu nu să ne întoarcem la ce a fost, dar să ne echilibrăm. și să putem duce/transforma, schimba…

 3. Nici eu, că nu (mai) are rost. Doar scriu în jurnal. Al tău. happy
  Ai stat vreodată să priveşti cum sare zmalţul unei crătiţi goale puse pe foc? E sublim!

Comments are closed.

error: Content is protected !!