jurnal de război (1)

astăzi a nins. astăzi, în ultima zi de iarnă, calendaristic cel puțin, zăpada sărută urmele pașilor tăi. și mă gândesc la tine. eu, ultima fiică a iernii cer pentru prima oară primăvara.

ieri am plantat mărar. pentru că pur și simplu știu că îți place. și pentru că semințele au mirosul speranței. de va fi să plec de aici, nu știu încotro și pentru câtă vreme, în urma mea să rămână și să recunoști florile care au murit. și tăcerea. și inima.

știi, cea mai grea e tăcerea, neîntoarcerea ta. așa că visez în fiecare seară că vii, că ochilor tăi albaștri și mari li se va face dor și… da, să nu uit, în ghiveciul acela mare a înflorit crinul păcii. ironic, nu-i așa, a înflorit într-o casă cu pereți muți și odăi prea goale de absența ta.

sunt aici. pândesc semnele vântului, lacrimile cerului… cerul plânge și odată cu el și păsările. iar eu, ultima fiică a iernii cer primăvara. pentru tine. pentru întoarcerea ta.

6 thoughts on “jurnal de război (1)”

 1. Sufletul înţelege, mintea nu ştie ce să spună. Şi rămîne doar urma trecerii, căci trecem cu toţii cîndva, cumva…

 2. Jurnalul tău de război sună ca o pagină a unui jurnal încărcat de iubire, de grijă, de statornicie. Știu că e trist, că războiul e doar la un pas distanță de noi, că plângem și sperăm să se termine curând, că am vrea și am putea striga într-o singură voce “Stop. Ajunge!”, că dorim pace și liniște și…
  Știu ca sunt atâtea suflete chinuite, împovarate, fără speranță, mai știu și că sufletele mari suferă alături de celelalte și le ajută întinzând o mână caldă, îndreptand un gând luminos, măcar, spre ele.
  Am luat-o razna și tot ce am vrut să spun e că am simțit căldura din cuvintele tale… ♥️

 3. mintea nici nu știe ce să spună, dragoș. nu-s vremuri de minte ci de inimă! mulțumesc tare, tare.

 4. scriu ca să nu mă sui pe pereți, dana. totdeauna am scris în momente de ”corzi” scriu ca să mp eliberez și ca să las un semn, să nu (mă) uit.
  și da, sunt aici. mereu voi fi.

 5. De zile bune ma uit la ghiveciul cu floarea pacii si am vazut cum se formeaza
  prima floricica! Sper ca e un semn bune. Am vrut sa-ti spun!

Comments are closed.

error: Content is protected !!