pentru robert: mov, alb și iubire

glob movpe robert cadar îl știți voi, v-am mai povestit că este unul dintre bloggerii brașoveni pe care i-am cunoscut mai demult și care mi-e mie drag. el, manu, răzvan și sergiu, victor și rivi sunt oamenii care răspund mereu prezent când vine vorba de o întâlnire, cam așa cum a fost cea de săptămâna trecută. povestea luptei lui cu cancerul, cu acea formă rară și atât de agresivă, v-am povestit-o și eu, dar cel mai bine o găsiți la el, pentru că robert, atunci când nu aleargă, atunci când nu face vreo operație sau o ședință de imunoterapie, povestește cu optimism, cu încredere și curaj. robert este o mână de om ce poartă în el teribil de multă energie, căldură și, nici nu se poate altfel, iubire.

despre robert poate că am să vă mai scriu. este întotdeauna nevoie de mai mulți bani, de mai mult efort atunci când te lupți pentru propria sănătate, dar povestea de astăzi este o rugăminte, un dar de crăciun- sărbătoarea aceea în care eu redevin copil și cred în magia Nașterii și a Stelei. așa că anul acesta, citindu-l pe robert am aflat că își dorește globuri mici, albe și mov, pentru brăduțul lui. și m-am gândit că, poate, această postare- amânată deja cu câteva zile- îl va ajuta să-și împodobească bradul din acest an așa cum își dorește el. numai că viața… viața e cu magie. întotdeauna este așa. și mi-a fost dat ieri seară să primesc un mesaj de la cel mai cald și blând om pe care îl cunosc eu, de la pâinea și sarea care este dana- minunea de a fi, un suflet pe care am și uitat de când îl știu, dar voi ține minte întotdeauna câtă bunătate am primit de la ea. ei, bine, dana îmi spunea aseară, nici mai mult și nici mai puțin, că globurile mici și mov pe care și le dorește robert s-au găsit în orașul ei, pitite într-o cutioară, într-un magazin de cartier. nu știu cum le-a vrăjit dana pe vânzătoare de s-au pus să caute, nu știu ce zâmbete le-a dăruit, cert este că acum, astăzi, știu că robert își va împodobi brăduțul așa cum și-a dorit, cu bloguri mici, albe și mov. și cu iubire.

și-mi amintesc cum, anul trecut, când am aflat cu toții de lupta lui robert, mirosea în jur a crăciun. un praf de zăpadă potopise orașul și stele de gheață desenau ferestrele. robert era la cluj în vreme ce noi, acasă, așteptam vești. și-am primit-o în cele din urmă pe cea mai frumoasă dintre toate și robert s-a întors în ajun de crăciun cu întrebarea lui ghidușă: ce credeți că am să fac când ajung acasă? și zeci și sute de răspunsuri au fost atunci, mai puțin unul: copilul robert își împodobea brăduțul. acesta era lucrul pe care și-l dorea cel mai mult atunci.

așa că astăzi, când se apropie un nou crăciun, când chem iarna cu toată puterea ființei mele, cu tot copilul meu alb și plin de zăpadă am să spun doar atât: îți mulțumesc robert pentru ceea ce ești tu și îți mulțumesc dana pentru cea care ești tu. cu voi și prin voi am învățat iarăși că există magie și, într-un fel, acesta-i spiritul crăciunului. să fiți, amândoi, binecuvântați.

pentru că uneori crăciunul înseamnă doar atât: un strop de  mov, alb și iubire.

pentru toate celelalte (mâini întinse pentru robert) există:

 • Cont LEI – RO20RNCB0054105268050001 deschis la BCR Codlea, Brasov
 •  – Cont EUR – RO68RNCB0054105268050010 (Cod SWIFT: RNCBROBU) – deschis la BCR Codlea, Brasov
 •  – paypal : paypal.me/CadarRobert
 •  – online cu plata singulara sau lunara pe platforma online GoGetFunding

și facem un update: am găsit și eu globuri mici, mov… cu bucurie!

 

6 thoughts on “pentru robert: mov, alb și iubire”

 1. Cum mi-a luat-o inima la galop când am văzut legătura dintre articolul tău şi al meu însoțită de cele câteva cuvinte nu cred că aş putea să-ți descriu exact. Când am văzut postarea de pe fb. am simțit că eu trebuie să găsesc acele globulețe şi le-am găsit. Acum mă cam chinuie îndoielile- că au cam 2.5 cm, nu 1-2, că e o nuanță de mov cam închisă, nu luminoasă, că…, însă tare mult mi-aş dori să-i aducă bucurie lui Robert.
  Tu prea mă lauzi, dar cuvintele tale au ajuns exact acolo unde ajung de fiecare dată- într-un colțişor tainic, doar al lor. Tu ştii să ademeneşti magia răspândind-o, în acelaşi timp, în jur şi să întinzi mâna ori de câte ori cineva are nevoie, iar asta nu poate rămâne fără ecou. Eu îți mulțumesc, mult!

 2. îi vor aduce bucurie, dana, fii sigură de asta. happy
  și nu, nu te laud, eu așa te văd: ai fost mereu în preajma mea, chiar și atunci când eu mă războiam cu fantome, ai venit mereu cu un gând bun, cu un gest cald, cu o îmbrățișare. și… ai rămas, ești, chiar dacă eu tac. kiss

 3. Ne rugăm să-i fie multe Crăciunuri de acum încolo pline de globuri în culori luminoase, aşa cum îi plac.

Comments are closed.

error: Content is protected !!