pentru robert, cu prietenie

Robert Cadar.pe robert îl știu de am uitat câți ani, parcă de totdeauna. mai întâi ca romantic, așa cum este și numele blogului lui, mai apoi ca și plantator de fapte bune, așa cum se numește chiar el și, mai nou- deși face asta de ceva ani- și mai drag, ca maratonist. și dacă la începuturi l-am privit oblic, așa cum face orice pisică, am sfârșit prin a admira omul pe care l-am cunoscut, alături de care am petrecut prin haferland ori am trăit experiența vinului pentru inimă  și am dezbătut de zor idei pe la blogmeeturile noastre. și, mereu am să țin minte asta, robert este omul datorită căruia am cunoscut oamenii din fundația rafael. pentru că el, robert, este cu certitudine unul dintre oamenii pentru care timpul pare că este elastic, altminteri cum să pricepi modul cum înghesuie în cele 24 de ore tot ceea ce face și o face cu o pasiune și determinare impresionante.

categoric, așa cum i-am și spus cândva, robert este omul pe care îl admir pentru ceea ce este, pentru ceea ce face, pentru cât de mult îi pasă și se implică în diferite acțiuni, multe dintre ele de voluntariat. iar astăzi, robert are nevoie de mine, de noi, de oamenii pe care i-a ajutat cândva, de cei pe care îi va ajuta mai departe.

știu, ne pregătim de crăciun, ne pregătim de finalul de an și poate că vestea operației suferite de robert poate trece nebăgată de seamă. știu că tumoarea malignă silențioasă care i-a fost extirpată la cluj, este doar un pas. un drum lung pentru recuperare, unul care implică și costuri destul de ridicate pentru că trebuie efectuat undeva în afara țării, îl așteaptă. pentru unii, zilele acestea sunt puținele care îi mai despart de crăciun. fii mai bun, parcă…

pentru robert?… ei, bine, robert se va întoarce acasă sâmbătă, în ziua când oamenii alături de care aleargă brașovul au organizat un cross pentru prietenul lor. brașovul aleargă și se implică așa cum și robert ar fi făcut-o pentru oricare dintre noi cu inima lui mare. brașovenii care îl cunosc mai mult sau mai puțin pe robert vor ieși sâmbătă pentru el. iar acelora care vor să ajute însă alergatul le displace, la finalul acestei postări găsiți contul unde puteți dona, dacă doriți.

la capătul unei operații ce a durat mai bine de opt ore, robert este optimist, dar așa este firea lui. omul acesta minunat se încăpățânează mereu să vadă binele în jur. așa că astăzi, robert, îți mai mulțumesc o dată pentru tot și sunt alături de tine. oricare dintre voi, cei care mă cunoașteți și vreți să ajutați,

contul lui robert este: RO20RNCB0054105268050001 deschis la sucursala BCR Codlea Brasov, pe numele Cadar Robert-Daniel (lei) și

RO68RNCB0054105268050010 (Cod SWIFT: RNCBROBU) pentru euro


iar pentru cei de dincolo de granițe, am rugămintea, în măsura în care se poate, să ne ajutați să ajungem la o clinică potrivită pentru el. imediat ce voi ajunge în posesia documentației, dau de veste.

mâțul vă mulțumește din tot sufletul pentru omenie și generozitate.

hai, robert, luptă! mai ai mult de alergat pe lumea asta!

update, 16 decembrie: am aflat de dimineață că și la suceava se aleargă pentru prietenul nostru. 

update, 19 decembrie, povestea lui robert spusă de el însuți o găsiți de ieri pe romanticu.org

10 thoughts on “pentru robert, cu prietenie”

  1. tu mulțumești, sonia? eram sigură că primul ocmentariu va veni de la tine. absolut sigură, fără să mă bazez pe ceva. eu mulțumesc.

  2. ne îmbrățișăm la capătul acestui maraton, robert! sau la primul tău maraton, cel din primăvară. happy dar până atunci cred că știi deja: cu tot sufletul, cu toată puterea mea sunt alături de tine. pentru că trebuie.

Comments are closed.

error: Content is protected !!