un vis…

sursa foto: salome

în noaptea care coborâse peste noi asemeni unei perdele de mătase groasă și foșnitoare, cuvintele își pierduseră parcă orice înțeles, iar noi priveam uimiți cum luna imensă, așa cum nu o mai văzusem până atunci se scălda în mare, în vreme ce noi, spectatori ai clipei, ne țineam de mâini, doi câte doi, ca niște copii la capătul lumii, ascultând vrăjiți cântecul inimilor noastre închise în cercul unui zâmbet. același.

și în clipa aceea ireal de frumoasă, ai cărei martori mărunți eram, ca atinse de o mână nevăzută, cerurile s-au deschis cu toate porțile, lăsând la vedere taina întunericului și a luminii. și mirosea dintr-o dată a liniște nepământeană şi necuprinsă.

apoi, totul a redevenit cum a fost, deşi ştiam că nu este aşa, nu mai era posibil căci totul se schimbase şi numai o aparenţă, o neschimbare a formei, căci ea nu putea fi modelată vizibil într-o singură clipă, dădea impresia de continuitate.

am rămas acolo, la marginea apei, împreună, în aceeaşi tăcere firească, sfioasă, până când discul imens şi argintat s-a topit încet în braţele mării ca o bucată rotundă de zahăr, împlinindu-ne, deşi parcă nu cerusem, un vis. încă unul.

în liniştea fierbinte a zorilor mă trezesc cu acelaşi zâmbet peste care îmi presar cuvintele. luna a trecut în somn peste genele mele, amintindu-mi că visul la care am lucrat împreună a fost doar puţin amânat. am zidit amândoi după pricepere, umăr lângă umăr, un drum la capătul căruia ne aştepta ea, superluna, în noaptea în care fetele îşi caută ursitul în ape cu flori, ştiind că pentru noi apa cea mare avea să ne dea înţelesul lui împreună, alături de cei ursiţi nouă, florile din sufletele noastre, aşa cum plănuisem dintru început.

am desenat cu migală fiecare contur şi fiecare linie a zâmbetului nostru numit vis. uneori ne-a ajuns oboseala, alteori părea că totul este mai greu şi ştiu că ne-am poticnit pentru o clipă, însă nu ne-am oprit. am pus iar cărămidă cu cărămidă, am ţesut iar şi iar vălul visului nostru ca pe un dar. şi îl privesc acum aşa cum arată şi ştiu că se va împlini în măreţia şi frumuseţea lui.

când luna îşi va desface pletele ei argintate peste apele tinerelor fete, noi vom pune încă o cărămidă visului nostru la făptuirea căruia ne-am însoţit cu prietenie. nimic nu ne poate opri, tudor! priveşte în urmă la tot ce a fost bun, adună gând cu gând şi hai să mergem mai departe. în noaptea lunei celei mari, hai să facem din visul nostru un legământ: acela că vom vedea la anul, aşa cum ne-am dorit, toţi patru, luna cea mare oglindită în apele afroditei. şi pentru tot ce am clădit până acum, îţi mulţumesc, aşa cum le mulţumesc şi mihaelei şi lui dan pentru că ne sunt!

despre vis puteţi citi cum se clădeşte ori cum se rosteşte la cei care s-au înscris în tabel:

29 thoughts on “un vis…”

 1. mulţumesc, lili3d. happy când se va împlini o să vă dăruiesc povestea lui. nu uita să priveşti superluna în această noapte… a sânzienelor.

 2. Frumoasă visare pentru noaptea sânzienelor. Cerul ce se deschide în această noapte să-ti aducă împlinirea viselor tale frumoase!

 3. din păcate mugur, norii nu m-au lăsat să văd luna cea mare şi… roşie pe alocuri, aşa cum mi-au spus prieteni. eu cred că visele noastre depind de ceea ce facem pentru ele. şi vom mai face. mulţumesc.

 4. Eu am vazut luna aseara, chiar daca mai veneau si norii sa o acopere. Dar am uitat sa visez ceva privind-o. Doar am admirat-o, am studiat-o, impreuna cu copilul care se minuna ca un copil ce este happy. Sa ti se implineasca visele asa cum le doresti, unul cate unul, alaturi de cei cu care ai pornit la drum!

 5. Psi…sunt mai mult ca sigura ca visul va deveni aievea. Si ca in multe alte dati, noi vom sta aici si vom citi pe nerasuflate despre visul tau devenit realitate!

 6. happy Ce vis clădim noi cu noi, noi între noi nu se dărâmă!!! Am zis! Dar asta numai şi numai când nu în clădire( El vis, hahaha) tot, numai şi numai de dragul companiei!

 7. Sa va ajute Dumnezeu sa va implineasca visul!
  daca nu se va implini … inseamna ca nu e momentul si e de multumit caci nu stii de ce va fereste!

 8. cita, exact acesta este răspunsul! orice amânare este doar un semn, nicidecum o neînplinire. sărumâna mult.

 9. Și eu sunt „lunatică”.
  Și-mi plac Sânzienele, cu misterul și farmecul lor!Astăzi le-am văzut floarea din tren-drăgaica- așternându-și galbenul de aur la marginea lanurilor.

 10. la un aşa dar, gina, mă roşesc de bucurie. happy mereu mi-a fost dragă sărbătoarea aceasta despre care am mai scris şi eu cândva şi care trece prea neştiută… anul acesta a fost însoţită de luna cea mare pe care norii mi-au ascuns-o vederii.

Comments are closed.

error: Content is protected !!