portret

sursa foto: salome.

uneori mă așteptam să văd cum trece vântul prin pletele ei, frumoasele, cele care de-a lungul timpului își schimbaseră de câteva ori culoarea și lungimea, de la tonurile întunecate și ademenitoare de cafea și până spre negrul acela al nopții, nuanță care, trebuie să recunosc, îi sporea armonia chipului alb, străjuit de ochii alungiți în care lucea, aș fi ghicit oricând, un aer misterios și o apă adâncă, așa cum numai tristețea nerostită poate să nască. îi știam ochii ca pe ai mei și îi iubeam glasul, căci atunci când vorbea, se învăluia de căldură, acoperire ca o perdea magică în spatele căreia aș fi putut lesne dispărea, călătorie fără sfârșit, iscată numai și numai de căutarea de sine în și prin celălalt, pe locul unde zâmbetul ei tandru năștea șăgalnic o gropiță adesea înghițită de aerul serios peste care cobora uneori o buclă rebelă a joacă, a atingere duioasă, ca răsuflarea de bărbat străin și fugar.

întregul ei chip, așa cum o priveam de la distanța ființei mele părea o filă tainică desprinsă din grabă dintr-un jurnal secret, neîngăduit privirilor mele, peste care noaptea țesea arabescuri.

o iubeam. mă întreb uneori dacă știe, mai cu seamă atunci când duce ceașca la gură.

27 thoughts on “portret”

 1. zână, ceaşca dusă la gură este desprinsă dintr-un vers de ion caraion. winking ceva de genul … să duci o femeie sau o ceaşcă la gură… eu doar am împrumutat-o.

 2. max, nu promit. sunt cam mânată de timp acum…dar lăsăm la dospit. este exact ce ţi-am spus ieri în grupul fb: nu şterge. ideile se leagă cu trecutul scris. nu ştii la ce foloseşte… mai încolo. :yes:

 3. lili3d, mai mult sau mai puţin secret. ce este de fapt secretul? un pretext al nespusului, dar nu al neştiutului.

 4. (¯`҉´¯)
  `*.¸.*´
  ¸.•´҉¸.•*¨)҉¸.•*¨)
  (¸.•´҉ (¸ .•´҉ .•´҉¸ .•´҉ .•´҉¸¸.•¨҉`҉¸¸.•¨҉`҉•❤>

 5. help me! Nu reusesc si pace sa ma inscriu si asta tocmai de cand cu noile reguli! sad sterge-ma te rog de la nr 15 caci nu sunt activa!
  revin cu comentariu! scuze si va imbratisez pe toti!

 6. Dupa ce ca sunt in pana de internet, in pana de wifi, ma rog, chiar in pana de inspiratie… mai sunt si neindemanatica! happy

 7. adorabil textul tau. Adesea ma gandesc ca ceea ce scrii trebuie sa faca parte dintr-un tot, mare si cuprinzator, scriere suava ca un susur de apa de munte!happy

 8. nu spun nu. dar ca să le adun pe toate într-un tot, cita, ar trebui să mă pun pe treabă… o treabă care nu mă prea atrage. sad

 9. Nu e ce as fi dorit! In fine…
  Nu stiu daca voi reusi sa ma atasez in psi-luneli! Sunt mirata sa observ cat ma agaseaza lipsa de internet! Oi fi dependenta? happyRog pe toti membri clubului sa ma ierte daca nu reusesc sa-i citesc si/sau sa comentez! wifi.ul meu are un semnal asa de slab incat cam tot ce scriu pierd la expediere!
  In plus am si o criza de lumbago… Batranetile, maica! happy vacanta la munte mi-a trebuit!?

 10. nuuu… uitată pentru că stilul meu s-a risipit cumva, în altceva şi credeam că muza mă uitase. nu eşti singura, carmen, şi eu mă gândesc la tine mult. :yes: cu drag.

Comments are closed.

error: Content is protected !!