curios

curios

ea avea mărgăritare la tâmplă. lucru curios, tocmai pentru că vremea florilor trecuse de mult, acum era numai o arşiţă galbenă şi uscată, prăduind totul de sevă. el o mai privi o dată, mirat, apoi scoase din fântână găleata aceea pe jumătate plină cu apă. nici fântânile nu mai erau ca atunci, ohooo, dar apa era totuşi rece.

ea nu se mişcă. părea că soarele n-o atinge. el bău cu nesaţ, apoi îşi turnă restul de apă pe trup. n-o întrebă nimic. poate că i-ar fi fost sete şi ei, dar el nu făcu nicun gest. găleata, goală acum, se rostogoli ca o coajă uscată, lipsită de miez.

el se depărtă puţin de ea, de fântână. şi atunci o văzu întreagă şi se miră iarăşi: picioarele ei, dacă avea aşa ceva pe sub rochia lungă, nu atingeau pământul. lucru curios pentru că o auzise venind, era sigur de asta, aşa cum era sigur de propriile mâini. ridică din umeri şi o porni mai departe, pe drumul lui, fără să privească în urmă. poate că i se păruse, dar undeva în spate, o umbră se întindea leneş între ei.

 

 

26 thoughts on “curios”

 1. Primul text s-a derulat ca un film prin faţa ochilor mei, neapărat cu Manuela Hărăbor în rol principal. happy
  M-ai trimis într-un spaţiu de poveste, unul al începuturilor nealterate.
  Definiţia, ce să-ţi spun, îţi dai seama cât de norocoasă eşti, să-ţi aparţină “umerii de imaginaţie” pe care porţi cu atâta graţie una dintre oglinzi?
  Iar frumos şi iar frumos!

 2. pot sa fiu muta? pot, dar nu pot…
  cand iesim si noi la o cafea sa te ating, poate se ia! happy
  zi faina psic…..

 3. irealia, primul text s-a scris singur, pe al doi-lea l-am provocat puţin şi este despre voi, nu despre mine! winking pe umerii voştri pun eu povara celor 12 cuvinte şi vă mulţumesc pentru că mă lăsaţi să o fac.
  geanina, oricând vrei şi eşti în ţară. sau îţi trimit la pachet? de-aş putea vedea şi eu aşa cum o faci tu cu fotografiile tale! happy

 4. actul întîi:
  peisaj cu femeie levitînd şi bădăran.
  actul doi:
  omagiu duzinarilor.
  – – –
  mulţumesc, psi!
  mă gîndesc uneori ce carte frumoasă ar ieşi dacă un redactor priceput ar selecta nişte psi-luneli şi nişte psi-duzini şi le-ar aduna într-o carte intitulată “minunatul club psi”.

 5. sâmbăta-i izvor:
  duzina de cuvinte.
  în bordei soare.

  coajă uscată,
  pe tâmplă, arşită_
  cuvinte cu miez.

  cuvinte_ ape
  chioare, îmbată umbra.
  ca stele, devin.

 6. vero, da, ştiu. cum ştii şi tu de altfel. happy
  lotusica, tare mi-e dor de tine. aşa să ştii. înţeleg pauza ta, înţeleg absenţa… dar îmi lipseşti şi sunt sigură că nu numai mie.
  tibi, să ştii că şi eu m-am gândit că ar ieşi o carte frumoasă din ceea ce scriem cu toţii, în fiecare sfârşit şi început de săptămână. dar cine să fie redactor? clubul este minunat datorită oamenilor săi.
  almanahe, ai trecut pe haiku? tocmai tu care eşti o cascadă de cuvinte? ia-n să vedem pe cine ai plagiat azi! sper că mi-ai dat material pentru mâine.
  carmen, cea care mulţumeşte sunt eu. pentru că vă citesc cu drag şi sunt uimită de câtă bucurie găsesc în scrierile voastre, câtă strălucire a cuviântului.

 7. psi
  în primul rînd plagiatul este neconform.
  nimeni nu a reuşit să plagieze haiku-cercul.
  nici măcar alma.
  haiku-cercul inventat de mine, cuprinde două cuvinte din duzină, în fiecare vers.
  într-o succesiune.
  plus de asta, în duzineala mea de azi, cel puţin trei duzinăriţe ar fi trebuit să se recunoască, pentru că la ele m-am gîndit.
  happy

 8. psi
  am văzut că-s unii duzinari, care au reclamat că nu pot intra pe blogul tău.
  inclusiv eu mă văd a doua oară, la moderare.
  chestie pe care o urăsc pe orice blog.

 9. este o problemă şi nu-i dau de capăt, tibi! sad adică nu depinde de mine ci de server…am văzut de azi dimineaţă. îmi cer scuze tuturor pentru ea.

 10. Psi frumos, eu sunt.
  Si asta indiferent de etapa in care ma aflu, mai volubila, mai tacuta, mai cine stie cum … happy

 11. tibi, eu m-am recunoscut într-o strofă, dar am tăcut mâlc. surpriseops: oi fi eu, n-oi fi eu? happy
  lotusica, ştiu şi îţi mulţumesc.
  almanahe, deci… să recapitulăm: cine pe cine a plagiat până la urmă? trebuie sp fac postarea de mâine şi n-aş vrea să-mi ceară comiţia renumărarea… cuvintelor. winking
  jora, vin acum să văd ce-ai mieunat la fix.

 12. vero, nici eu nu am rezistat de data aceasta! winking
  sărumâna, gabi, sărumâna. este ceea ce le doresc eu scrierilor mele.
  mulţumesc, 9! definiţii frumoase au scris şi ceilalţi duzinari.

Comments are closed.

error: Content is protected !!