o leapșă despre muzică ciudată

cam așa ar trebui să se intituleze prima postare a acestui an, o leapșă pornită de la vladen (facem un update: leapșa a pornit de la aldus, cum am aflat și eu) și ajunsă la mine de la tușa vero și în esență este foarte simplă:

prima cerință:

Prima cerință: postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.

a doua cerință:

”Să dați leapșa mai departe la exact 3 blogări, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3.”

în ce privește prima cerință lucrurile sunt simple sau ar trebui să fie simple pentru mine întrucât mereu am fost atrasă de muzică ciudată. așa cum spunea și tușa vero, că folosește pentru traduceri un fond muzical, cam la fel caut și eu când scriu, muzică. și când nu o caut eu, mă găsește ea pe mine, așa că primul gând  mă duce spre deva premal și gayatri mantra în 432 hz, o muzică greu de încadrat într-un gen muzical, eu o iau ca atare și o ascult de multe ori dimineața, în zori ori seara târziu:

https://www.youtube.com/watch?v=nSCNEeJiLlg

tot în acest gen mai ascult asha/asher quinn și sunt sigură că aș mai găsi eu bucăți muzicale din muzica sufi a lui azam ali sau ney care îmi plac foarte mult, dar să rămânem la una singură și să fie aceasta care mi-a venit prima în minte.

și leapșa va merge mai departe pe același principiu al cititorilor care mai vin pe la mine la: dana, potecuța și mugur (pentru că te știu pasionat de muzică).

și vă doresc să aveți un an de poveste și de povestit nepoților, cu tot ce aveți nevoie și mai ales când aveți nevoie.

10 thoughts on “o leapșă despre muzică ciudată”

 1. Îţi mulţumesc că te-ai gândit şi la mine, Psi! Nu promit nimic, sper să reuşesc să răspund.
  Şi eu îţi doresc un an minunat!

 2. Dragă Psi, m-ai nimerit într-un moment în care nu mă pot gândi la scris, așa că singurul meu răspuns la leapșa aceasta va fi acest comentariu.
  Am și găsit cel mai potrivit răspuns pentru muzica… nonconformistă să-i spunem, așa că te trimit să vezi sau să revezi un articol mai vechi al meu, “Muzica sublimă a lemnului”. Aș fi lăsat un link, dar pagina ta nu-mi permite, iar sistemul meu de operare nu-mi permite să folosesc programul lui Dragoș.

 3. La Multi Ani binecuvântati, fericiti, inspirati, minunati, bogati în valori autentice, eterne si perene, alaturi de cei apropiati de sufletul tau frumos, draga psi…cu sau fara lepse… ! happy

 4. La mulți ani, Pisic și tot ce îți dorești să se împlinească!
  Abia acum am dat peste provocarea de la tine (se vede cât de des intru pe blog ) și nu pot decât să răspund prezent provocării.
  Mulțumesc pentru că te-ai gândit la.mine și pentru ce ne-ai lăsat aici spre audiție! ❤

Comments are closed.

error: Content is protected !!