football fragrances: christiano ronaldo, legacy

><img alt=cu gândul la recenta victorie a celor de la real madrid, dar și pentru că peste puține zile se dă startul celei mai așteptate sărbători fotbalistice a anului, euro 2016, vă povestesc astăzi despre cea mai nouă întâlnire a mea cu lumea parfumurilor: christiano ronaldo- legacy, un parfum apărut deja de luni bune, în toamna anului trecut, dar pe care piața românească îl cunoaște acum.

cine este christiano ronaldo, portughezul vedetă al celor de la real madrid (numit și cr7) bănuiesc că știe mai toată lumea. unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști ai momentului, câștigător al balonului de aur și vârful de lance al celor de la real madrid de șapte ani, christiano ronaldo a fost promovat la sporting lisabona de un român, ladislau boloni. admirat și contestat pentru succesul său pe terenul de fotbal, christiano ronaldo și-a lansat de ceva vreme linia vestimentară și era oarecum de așteptat să apară și parfumul care îi poartă numele, dat fiind faptul că de ani buni în lumea aceasta este la modă, dacă vreți, ca sportivii ca și celelalte staruri din lumea filmului și a muzicii, să își lanseze propriile arome.

christiano ronaldo legacy urmează așadar tendințele momentului, știut fiind că un alt mare fotbalist al realului la vremea sa, david beckham, este de multă vreme un nume extrem de întâlnit pe rafturile parfumeriilor (sunt deja șase parfumuri apărute sub numele său, iar relația sa cu coty durează de zece ani). ba mai mult, chiar și zlatan ibrahimovic își are propriul parfum, numit, cum altfel, arrogance, creat de olivier pescheux, cel care semnează și pacco rabanne 1 milion. și dacă mai este nevoie de un argument pentru care marii producători de parfum de serie apelează și la fotbaliști atunci când vine vorba despre noi produse, atunci am putea să ne amintim că marii cumpărători de parfum sunt femeile și că cea mai bună cale spre succes în această lume este condiționată de nume, promovare și cost. un nume pe care îl știe toată lumea, care poate fi asociat rapid unei imagini (iar christiano ronaldo și-a construit deja imaginea elegantă și picantă de dincolo de terenul de fotbal), o promovare intensă (în reclama parfumului apare top modelul mădălina ghenea) și un cost accesibil sunt ingredientele de bază ale unui parfum, acelea fără de care orice acord și orice combinație am avea în flacon, oricât de specială, este sortită eșecului sau așteptării, așa cum este cazul lui rooney por homme.

revenind la christiano ronaldo legacy, parfumul creat în parteneriat cu eden perfumes și lansat toamna trecută, este încadrat ca oriental lemnos și se deschide cu note proaspete de bergamot și măr verde, accesorizate cu scorțișoară și lavandă. miezul parfumului ascunde un buchet de violete și bujori, împletit cu tușe de salvie și cedru, pulbere de iris și rozmarin, coborând spre notele de bază calde, de ambră gri, vetiver și patchouli. legacy este un parfum cu longevitate mare și un siaj bun despre care christiano ronaldo spune că este profund și personal. numele parfumului a fost ales pentru a crea impresia de legătură, un lucru prin care oamenii să-și amintească de tine (și aici ne amintim desigur de celebrele vorbe ale lui guerlain: parfumul este cea mai intensă formă a memoriei).

puține zile ne mai despart de euro 2016, turneul final la capătul căreia vom încorona o nouă regină a fotbalului. christiano ronaldo legacy este un parfum (de fapt este comercializat în concentrația de apă de toaletă) pe care îl vom regăsi pe multe etajere de-acum, cei de la douglas de pildă îl au în oferta acestei luni, deși el pare mai degrabă potrivit anotimpurilor cu temperaturi mai domoale. o legătură între omul de pe teren și fanii săi, ascunsă într-un flacon negru auriu cu linii drepte, masculine, semn de eleganță. un parfum ce poate fi purtat în fiecare zi, intens și distinctiv, fără a fi copleșitor, pentru că marile stadioane înseamnă mai mult decât transpirație și efort, înseamnă și pasiune, bucurie. va fi legacy mirosul victoriei? greu de crezut, cumva christiano ronaldo are aceeași soartă ca și predecesorul său figo: un sportiv de excepție căruia probabil că îi va lipsi titlul de campion european cu echipa națională. ori, poate că și aceasta este una dintre laturile parfumului său: a fi tu însuți, special și aparte în mulțime.

și un update necesar: se pare că ronaldo seamănă cu predecesorul său figo doar până la un punct, acela dincolo de care, cristiano a reușit să își ducă echipa națională până pe primul loc al podiumului european, lucru pe care puțini l-ar fi anticipat pe când scriam aceste rânduri. happy

 

error: Content is protected !!