împreună pentru viață- clinicco

imediat ce primăvara se așează în drepturile ei, pornim la drum cu faptele bune, așa cum v-am obișnuit deja, de data aceasta împreună pentru viață alături de clinicco și hiperdia în campania aflată la cea de-a doua ediție, numită ”împreună pentru viață”.

despre clinicco și serviciile lor medicale sunt sigură că știți deja: spital privat brașovean apărut în esență din nevoia noastră, specializat în principal pe cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară și, de ceva vreme, pe ortopedie, clinicco oferă servicii medicale de înaltă calitate, în condițiile în care bolile inimii sunt de multă vreme principala cauză de deces în românia.

și iată, mai mult decât serviciile uzuale oferite de clinicco (poate vă mai amintiți despre vinul pentru inimă din vara trecută, semn că au varii preocupări de informare și de prevenție) avem în zilele de 5 și 6 aprilie între orele 8.30 și 11.30 o campanie de donare de sânge cu locația strada școlii numărul 8, în cadrul policlinicii spitalului de cardiologie clinicco. donează sânge, împreună pentru viață! este un îndemn adresat celor cărora le pasă de viață într-o lume tot mai egocentrică și apatică și… atât de bolnavă.

pentru cei interesați să participe la această campanie, ar fi potrivit să oferim câteva informații suplimentare: clinicco oferă celor care promovează evenimentul câte un voucher transferabil în valoare de 150 de lei (consultație cardiologică și ekg), iar hiperdia oferă la rândul ei un voucher în valoare de 120 de lei pentru un set de analize de sânge și prioritate la programare. celor care participă la campanie ca și donatori, le sunt oferite rezultatele testelor pe sângele recoltat (rh, grupa sangvină, hepatita b și c, hiv, sifilis, leucemie și alte probe hepatice), reducere 50% la transportul în comun pentru o lună de zile, alocație de hrană sub forma tichetelor de masă și o zi liberă sau scutire de la școală, după caz. să ne reamintim că doar 1,7% din populația româniei sunt donatori de sânge, în vreme ce în europa procentul este de 6,8% din populație. iar eu îmi amintesc că, aDoneaza Sangetunci când eram copil, parcă auzeam mai des despre astfel de acțiuni.

pentru cei care vor și pot dona sânge, primul pas ar fi acela de a trimite un email cu numele, numărul de telefon și data când vor să doneze, pe adresa de email: cardiologie@clinicco.ro. și este important de știut că persoanele calificate drept donatori trebuie să aibă vârsta între 18 și 60 de ani, o greutate minimă de 50 de kilograme, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, să aibă un plus regulat (60-100 bătăi/minut) și o tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmhg, să nu se afle sub tratament pentru boli de inimă, renale, psihice, hepatice sau endocrine, să nu fi donat sânge în ultimele 70 de zile și să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării.

ca și condiții pentru potențialul donator, este important ca acesta să fie odihnit în ziua donării, să fi consumat un mic dejun puțin consistent și să nu fi fumat cu o oră înainte și după donare.

parteneri deja confirmați ai acestui eveniment sunt metro, arenacad, maurer imobiliare, care au anunțat deja că vor dona sânge prin angajații lor, iar eu am să vă țin la curent cu cifrele acestei ediții, imediat ce îmi vor parveni. la prima ediție, cea de anul trecut, s-au colectat 30 de litri de sânge de la 50 de donatori, iar eu spun că putem mai mult. pentru că suntem… împreună pentru viață!

update la final: peste 40 de litri de sânge au fost colectați de la peste 80 de persoane, angajați clinicco și hiperdia, dar și brașoveni care au aflat despre această campanie ce se va relua în luna septembrie (dacă uitați cumva o să vă spun eu despre ea!), acestea sunt cifrele celor două dimineți numite ”împreună pentru viață”. mai mult chiar, vestea s-a dus până la timișoara unde, în cadrul hiperdia, alți 60 de oameni au răspuns acestui apel la viață, la omenie. de ziua mondială a sănătății, în aprilie, dar și de ziua mondială a inimii, în septembrie, iată că ne pasă cu adevărat. felicitări clinicco și hiperdia! felicitări donatorilor!

error: Content is protected !!