trussardi my name (dar și review)

trussardi my name? cam greu de crezut că îmi voi începe primăvara cu o recenzie din parfumeria italiană (după ce am terminat anul cu escentric și apoi am amuțit) dar realizez că, deși scotocesc după mirosuri, trussardi my name va fi prima mea poveste din italia în lumea parfumurilor și va trebui să echilibrăm puțin balanța aceasta cumva, chiar dacă rămân fidelă parfumurilor de nișă sau vintage, venite din arabia celor o mie de mirosuri sau din provence. (de fapt este a doua poveste, cei care mă citesc de ani buni știu. tongue )

la finele anului trecut, pe când toată lumea se pregătea de sărbători, am avut parte de o surpriză neașteptată pe care i-o datorez lui hapi, pentru că la ea am descoperit concursurile care mi-au îngăduit un exercițiu de memorie și o joacă. speram să câștig trussardi my name? de fapt mie îmi plăcuse atât de mult joaca printre flacoane și mai mult, așa cum îi spusesem lui hapi, de-aș fi câștigat flower by kenzo, ar fi mers direct la ea. pentru că și-l dorea și cred că i s-ar fi potrivit mult mai bine decât mie. așa am descoperit la chic boutique și chiar mă bucur pentru că îmi place amprenta personală a locului și modul în care mă intersectez cu unele informații, folositoare chiar și mie.

revenind însă la trussardi my name (femininul lansat în 2013, după ce, cu un an înainte apăruse masculinul my land) și al cărei chip este gaia trussardi, directorul de creație al casei, parfumul a fost lansat cu destinație clară: doamnelor și domnișoarelor între 25 și 45 de ani. un parfum luminos, extrem de curat, floral și deopotrivă delicat, un omagiu adus violetelor albe și liliacului, deci extrem de potrivit acum, la ademenirea primăverii. un parfum urban care amintește de milano (și de primavera in anticipo), de liliacul ce stă să pocnească curând în lumină și pe care parfumul îl închide în notele de mijloc, alături de mosc și rodul pământului. tușele finale sunt ambrate, liftate cu vanilie, fără a trece însă în clasa orientalelor, dimpotrivă. este un parfum de zi, unul chiar vesel și versatil, câștigând în profunzime odată cu timpul, cu un siaj relativ modest, așa cum sunt mirosurile primăverii de fapt. personal, atunci când l-am testat, l-am asociat instantaneu cu zodia fecioarei și ca să fiu sigură am ademenit două prietene cu el: reacția a fost aceeași. happy

revenind la trussardi, să mai spunem doar că brandul italian a apărut acum 105 ani, inițial ca și fabrică de mănuși (ca și grasse veți spune, știu) sub bagheta lui dante trussardi. deși glovemaker pentru british royal family, trussardi va începe să strălucească abia după 50 de ani, atunci când la conducerea casei a apărut nicola trussardi. grație lui și viziunii sale, trussardi devine un brand al modei de lux, iar primul magazin al casei, deschis la milano în anul 1976, rămâne și astăzi emblematic. cunoscuți pentru mănușile de piele, gențile și mai apoi hainele de piele, trussardi s-au extins în anii 80 ai secolului trecut cu linia jeans, cea de ochelari și parfumuri, în ultimii ani ai secolului XX reușind să cucerească piața asiatică. de la primul parfum trussardi (trussardi uomo) au trecut, iată, 33 de ani, iar casa italiană își continuă povestea  cu cea de-a patra generație a familiei, gaia- directorul de creație și tomaso- în poziția de ceo.

drept omagiu, la împlinirea a 100 de ani de existență a casei trussardi, uomo a fost relansat, într-o compoziție nouă, operă a lui aurelien guichard, un parfum fougere-fresh care readuce în actualitate temele din egoiste-platinium (chanel) cu note de galbanum, nucșoară, citrice și bergamotă în vârf, miez de violete și geranium pe un pat ierbos, amestec de piele, mosc și patchouli.

revenind la trussardi my name, dar primit în zilele lui decembrie, am să mai spun că ceea ce m-a surprins foarte mult la el a fost transformarea. dacă în primele minute ești atras de notele de heliotrop și de violete, apoi totul devine mai cald, mai profund. se potrivește teribil de bine cu o haină de piele, cu o eșarfă… și cu un gând bun, de primăvară. fără să fie un conceptual, rămâne un parfum de zi, unul pe care îl poți lesne regăsi în decorul urban ori în buchetul de flori din fereastra prin care primăvara intră din nou în viețile noastre.

și dacă tot zisesem de primavera in anticipo, îmi amintesc că în urmă cu ceva ani, cântecul acesta era emblemă pentru mine.

15 thoughts on “trussardi my name (dar și review)”

 1. S-ar potrivi cu zodia fecioarei zici, mă pui pe gânduri. Descris de tine pare perfect pentru zilele acestea frumoase de primăvară. Melodia e superbă. happy

 2. e doar părerea mea, dana. de obicei evit să fac recomandări pentru că parfumul se alege individual. ce zic reclamele sau alți părerologi (știi că mă irită înregimentările omului) sunt doar… cuvinte. dacă vrei să-l încerci, îl au la douglas, la sephora și ți-aș sugera să-l lași vreo jumătate de oră pe piele, să vezi dacă vă împăcați.
  melodia e veche, are alte conotații pentru mine, dar ziceam să fie ceva italian, ca textul.

 3. mnaaaaa… ioana, cred că parfumerila italiană e mai puțin cunoscută la noi în parfumerii, unde abundă de dior, givenchy și guerlain. și-atât. dar este frumoasă și ea. happy îmi promit de multă vreme o poveste santa maria novella, parfumeria cea mai veche a italienilor (inițial farmacie sau spițerie de fapt, a călugărilor dominicani). poate apuc s-o scriu mai repede decât recenzia la trussardi (începută în ianuarie și terminată azi). hee hee

 4. Si eu cred că mi s-ar potrivi, simt din cuvinte. In plus iubesc hăinuțele de piele și eșarfele. Să-mi așez pe listă un parfum nou? Interesant gând..

 5. eu zic adriana (ptiuuu, ce fac!) că ți s-ar potrivi ceva mai puternic, ca tine. happy dar un parfum nou e cel mai bun început de listă de primăvară. laughing dadada.

 6. Cu parfumurile n-am gară, după cum ştii, da’ am intrat curios ce muzică italiană propui. Constat cu amărăciune că am rămas foarte, foarte în urmă cu arta asta care odinioară era parte indisolubilă din fiinţa mea. sigh
  Mulţumesc de zgîlţîială – urma-va oare o trezire…?

 7. Tentantă prezentare, l-aş lua şi numai pentru asta. Din păcate, ficatul meu e fiţos din cale-afară şi numai pe încercate merge, altfel mă obligă să fac cale-ntoarsă acasă pe motiv de… stare exagerată de rău sad

 8. la mine, potecuță, pielea face figuri. așa că tot pe încercate merg și eu. happy plus că eu sunt taare complicată când vine vorba de ales parfumuri. dar recunosc, barem, recunosc.

 9. știm de multă vreme două lucruri dragoș, suntem diferiți, în ceea ce privește genurile muzicale și dooi: ești ca o babă câteodată. zău așa! laughing

 10. Mvaaai, babă mă făcuşi?! Nici măcar moş, dacă tot am barba lungă şi albă? laughing
   
  De muzică nu’ş ce zici, că fuse o vreme cînd o ascultam cu plăcere pe ‘la pausetta’ (cum o alintau cîndva amicii pe Laura). winking Şi din cînd în cînd mai luam şi cîte o linguriţă de rock, cu lămîie însă, nu ca tine pe pîine. big grin
   
  O întrebare tehnică: la tine clipul ăsta afişează tot spectre colorate sau oameni în carne şi oase? Că poza pe care o văd aici statică n-apare nicăieri în clip, la ce-am văzut eu.

 11. Ptiu, numai scabie mi-ar trebui, că-n rest am de toate! tongue rolling on the floor
  M-am boşorogit de tot dacă nu mai ştiu nimic din zona muzicală de atîţia ani. Nici măcar de Paulică al tău. Să vedem ce poate. winking
   
  Hai, noapte bună! wave

 12. happy tocmai am vorbit astăzi cu prietena mea cea mai bună, hapi: ea este una dintre persoanele căreia i se potrivește trussardi my name perfect. și l-a și primit cado’ de la mâț.
  piesa lui blunt… azi am ascultat-o pentru prima oară. bug

Comments are closed.

error: Content is protected !!