mulțumesc (scrisoare în miez de noapte)

ne-am pus sufletele în palme și lumina a devenit cântec de neoprit. ne-am atins corzile sufletelor cu șoapte noi, ca și cum ne regăsiserăm cu mirare după lungul drum spre sine. întâmplari s-au rostogolit pe drumurile noastre ca niște mărgele, colorând zâmbetele timide. nimic nu mai era la fel și totul devenise un șir nou de clape albe pe care inima bătea, bătea ascuns și adânc. și atunci cuvintele s-au oprit și ele să ne asculte. în aer mirosea a început, a deplin, a ora amiezii și a tăcere care ascunde în ea tot ceea ce nu ne vom spune vreodată pentru ca știm. libertatea… ce dulce pretext de însingurare. de rămânere și de prietenie.1.lma a

așa ți-am spus acum un an, în miez de noapte. ca un copil care cântă pe la porțile nopții, așteptam cu înfrigurare să se nască ziua ta, așa cum așteaptă sărmanii crăciunul. clipele din miez de noapte, clipe pe care tu mi le dăruiești mereu cu sufletul tău mare, imens și drag și pe care eu, de-aș putea, le-aș preface în mărgele.  și câte una pentru fiecare zâmbet, pentru fiecare bătaie de inimă, pentru fiecare emoție și bucată de soare pe care mi le-ai dăruit. este atât de mult bine în mine din cauza ta! clipele din miez de noapte pentru care aștept cu emoție de fiecare dată aidoma copiilor vrăjitori din cărțile lui rushdie.

draga mea, la capătul atâtor ani de când îmi ești, de când mă lași să plec și să revin ca valurile zăpăcite ale mării, de când mă ierți că te uit, aplecată peste cuvinte și mă privești și mă aștepți cu aceeași imensă dragoste și prietenie, la capătul atâtor primăveri numărate împreună și al atâtor depărtări care ne-au lăsat intactă apropierea, aș vreau să-ți spun mai mult decât știi deja, ca și cum ar fi asta posibil, căci tu știi deja totul. așa că îți spun doar că sunt recunoscătoare că tu ești prietena mea, că anii s-au așezat peste legătura noastră fără s-o altereze și că luna ianuarie este perfectă de când te știu (și pentru că ne încape pe amândouă), în vreme ce primăvara parcă a început să-mi zâmbească altfel.

pentru ceea ce sunt alături de tine, îți mulțumesc.

pentru ceea ce am trăit împreună cu tine, îți mulțumesc.

pentru că pot aștepta ziua ta împreună cu tine… îți mulțumesc.

la mulți ani, draga mea!

error: Content is protected !!