o călătorie magică

 

mi se întâmplă uneori, atunci când aud chemarea voastră, un dor neostoit de stadioane, lumile acelea de beton în care oamenii îşi cântă bucuria şi tristeţea după muzica rostogolirii unui balon desenat în culorile victoriei sau ale înfrângerii.

mi se adună uneori pe tâmple amintiri despre nouăzeci de minute galbene, trăite cu teama înfrângerii, terminate cu bucuria revărsată pe străzile în care noaptea se furişează uimită, neînţelegând patima, căci este vorba de o patimă. şi inventez atunci, la răspântia dintre simţire şi raţiune, o poliţă de asigurare pentru voi, un fel de scut din fragilă hârtie, dar pe care cuvintele au valoare de legământ.

pe 26 martie, la amsterdam, vom porni împreună într-o nouă călătorie de nouăzeci de minute, un pas pe drumul către nopţile braziliene de anul viitor, pe drumul către o calificare la care râvnim cu toţii de prea multă vreme.

de data aceasta vom avea în buzunarul numit inimă, un secret, un contract de asigurare semnat de către noi, suporterii voştri, în alb, alături de sponsorul vostru, city insurance o tânără companie de asigurări pe piaţa românească, un legământ al cărui risc este posibil şi atât de dorit. iată-l:
tipul contractului: poliţă de călătorie magică
asigurător: sponsorul oficial al echipei naţionale de fotbal a româniei
asigurat: voi, cei unsprezece galbeni norocoşi ai noştri.
contractant: noi, milioanele de oameni care vă însoţim pe marile stadioane sau în faţa ecranelor de televizor.
durata contractului: nouăzeci de minute, cu prelungire automată la fiecare meci.
suma asigurată: nelimitată căci victoria nu are preţ.
prima de asigurare: o vom plăti cu toţii, cu drag, anul viitor, prin nopţi braziliene pline de bucurie.
riscuri acoperite: unul singur, pe care ni-l dorim cert, atins: lacrima portocalei mecanice.
franşiza: partea din daună pe care o vom suporta noi, înlocuind steagurile albe din videoclip cu tricolorul nostru şi cântând imnul victoriei la final.

să vă fie călătoria magică, tricolori şi să vă întoarceţi acasă aducând victoria. să faceţi un pas înainte pe drumul spre brazilia şi să nu uitaţi că indiferent de rezultat, indiferent de scor, noi suntem mereu de partea voastră.

acesta este mesajul meu pentru tricolori, o poliţă de asigurare în care, contrar principiilor, ne dorim ca riscul să se producă. mai mult chiar, pe 26 martie, steagul bloggerilor 2.o va fi acolo, pe stadion, datorită lui cristi florea şi chinezu, căci blogosfera susţine echipa naţională. pe harta noastră mă înscriu de acum şi eu, chiar dacă pe stadioane accesul pisicilor, fie ele şi virtuale, e interzis.

hai românia! pe 26 martie, mergem la amsterdam! să înveţe şi andre rieu imnul nostru!

 iar dacă nu ajung acolo (v-am zis că nu e voie cu pisici)… vedem meciul aici, pe acest blog,  aşa cum am mai făcut-o şi la alte meciuri!

36 thoughts on “o călătorie magică”

 1. contez pe tine, traian, aşa cum contez şi pe arabu nost! deci vedem românia- ungaria joi, aici, da? hai româniaaaa! oare apare şi conu mishulache? că pe jorji n-o poţi scoate de pe fb nici cu puşca… :yahoo:

 2. joi nu ma bag, dar vineri si marti incerc sa apar si eu. hai, s-aveti o saptamana buna! am citit ca se incalzeste si vremea. or sa fie numai floricele, fluturasi si pasarele. vine primavara, fetele trec la imbracaminte sumara. doar aici nu. o araboaica, la volanul unui SUV mare cat un tanc, opreste la semafor. de pre mult timp, lasa parasolarul si se uita in oglinda. inutil sa va spun ca era imbratacata in negru din crestet pana la talpi, de nu i se vedea decat privirea. la ce s-o fi uitat in oglinda? in fine, se face verde, iar ea porneste in tromba, schimband directia de mers fara sa semnalizeze. delicat.

 3. Microbista ce esti tu! Frumoasa calatorie: plina de sperante !
  Sa fie cu noroc. happy

  Eu nu stiu ce am facut, sau nu am facut, iarasi! Nu imi iese de loc inscrierea in tabel de cand cu “asa da” si “asa nu” ! Fac copy-past si nu e ce trebuie! sad In fine… cine doreste sa ma citeasca… ma gaseste! Nu-i bai

 4. merci, inca o data, insa poate imi spui si mie ce nu fac bine! Devin penibila happy
  Adresa mea nu este cu .ro ci cu .com dar vad ca merge si cu .ro … in fine, nu mai inteleg nimic!
  Bine ca mai stiu sa apas pe taste happy
  Cu drag si… inca o data sa ma scuzi happy

 5. eu sper să te salut de pe tableta cea nouă… sau de la amsterdam! în rest… halaaaaaaaaaaa madrid! şi haaaai româniaaaa! sigur, e mai complicat acum cu calificarea, dar vedem ce va fi joi vineri, la vecini!

 6. Nu știu Psi dacă ți-am mai destăinuit secretul acesta. M-am jurat, atunci când Universitatea Craiova a pierdut meciul cu Benfica Lisabona ,că nu mă mai uit la vreun meci. Nu vreau să mor de supărare.
  Hai, România !

 7. ar fi frumos ca drumul ăsta să se oprească fix la Rio, dar, nu ştiu de ce, eu am destule rezerve. şi sper ca rezervele-mi să se dovedească neîntemeiate happy

 8. carmen, dacă aş fi renunţau eu la fotbal de câte ori au pierdut echipele cu care ţin! cu toate acestea… hai românia!

 9. las călin, că mere manschaftu! big grin o să-i susţin la rio, ca de obicei, da sper să nu le mai fure spania caimacul! :yahoo:

 10. hahahah! cum sa nu! daca le iau de la chinezi, e plagiat? ca sa stiu!
  ”˜˜”*°•.¸
  ☆★☆¸.•°* Cling!”˜˜”*°•.¸☆ ☆
  ░(¯ `•.(۞).•´¯)░(¯`:´¯)
  ░(_.•´/|`•

  ´¯`•.¸¸.•♪♫♪•.¸¸.•´¯`•.♥
  ☆҉‿↗⁀☆҉ ♥ Toata dragostea mea! ♥
  ________☼♥/)_♥☼♥_____☼♥./¯”””/’winking
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)☼♥¯♥☼♥¯¯¯¯☼♥’\_„„„„\).
  ───────▄▄─▄▄▀▀▄▀▀▄
  ──────███████───▄▀
  ──────▀█████▀▀▄▀
  ────────▀█▀.❤pupici cu ❤ sclipici! ❥◠❥◠❥.●•٠·˙♥.

 11. Felicitari, sa profiti din plin de Amsterdam ! Nu rata canalele si cartieru rosu … de langa biserica din centru.

 12. iar noi de acolo, de pe stadion, pato! big grin vineri seară am tras un ochi şi la meciul olandezilor şi dacă e ceva care să ne scape de o bătaie zdravănă, apoi aceea e o minune. sad sigur, nici olanda nu e chiar mecanică, dar noi am fost lamentabili.

Comments are closed.

error: Content is protected !!