luna râdea

Happy moon © by dan taylor

mai întâi au venit niște cai. hai, hai! – nechezau în visul meu albit de spaimă. murgi, sălbatici, ei mă ademeneau în adâncul pădurii de argint cu galopul lor năvalnic. teamă mi-a fost, teamă mi-a trecut ca un arcuș peste inimă că am să cobor ca o ancoră, ca o piatră grea în abis, fără să mai pot găsi întoarcerea.

mai apoi a venit un alai de flori. ori, ori! ca o alunecare de petale, ca un vis aflat atât de aproape de realitate, topindu-se în ea. am zâmbit amărui: florile de hârtie, anosmice, oricât de colorate, oricât de frumoase, purtau în ele semnul iluzoriu al amăgirii. zâmbet mi-am prins în ochi și pe gură, tăcerea m-a învăluit în ea, semn nou ca o arsură mi s-a pus pe suflet.

mai târziu, în visul meu anapoda, ai apărut tu: cu-cu! țineai în brațe o amforă și în ea clipeau toate cuvintele noastre. luna râdea și ea, ținându-se de burta ei rotundă și galbenă.

hai?

37 thoughts on “luna râdea”

 1. si eu tot un cu cu voiam sa.ti las, dar mi.a luat.i Simona inaintebig grin …frumos ce ai scrishappy..ca de obicei..

 2. Tare frumos! Mi-au plăcut şi gândurile tale,, amfora cu cuvinte ce clipesc şi zâmbetul fermecător al lunii!
  O zi cât mai…zâmbitoare, dragă Psi! happy

 3. bineee… promit că va fi şi poveste despre liliac. lasă-mi numai un minut, bineee? happy bună dimineaţa, tibi! bună sâmbăta, bună viaţa!

 4. şi tu ai scris frumos, vanessa! jocul nostru are mărgele lucitoare tot mai frumoase… şi voi toţi sunteţi “de vină”

 5. alex, zilele mele au toate contur de zâmbet. chiar dacă nu scriu în registrul vesel, eu sunt un om hlizit, indiferent cât de greu mi-ar fi. şi astăzi îl întorc spre tine, spre voi, ca de fiecare dată. zi frumoasă să ai.

 6. bine ai venit în club, fată! happy bine ai venit… poftim de ia loc și ne cunoaște. cum ne-ai găsit?

 7. omul!
  cel mai mare experimentator, lunaticul!
  şi încăpăţânat ca un catâr…
  sare!
  chiar şi peste propriile rezultate ale propriului experiment.
  numai şi numai ca să dea frâu liber imaginaţiei…

 8. ohooo, almanahe, da ce ne mai place să sărim de la una, la alta! big grin și-apoi, târziu, pe când imaginația doarme… uităm!

 9. Amuzanta lista asta cu “A”. A mai observat cineva?
  N-a iesit deloc un text anapoda. Mi-a placut jocul de cuvinte.

 10. Iarăși, bună !
  În primul rând dragă Psi, să știi că m-a bucurat faptul ne-ai dat și nouă posibilitatea să ne exprimăm cu ajutorul cuvintelor care încep cu litera a.
  Am văzut și votat la un concurs unde toate cuvintele scrise de tine începeau cu litera t.
  Apropos, ce s-a mai întâmplat cu acel concurs ?Știi că îmi place tot ce scrii tu ?

 11. elly, a mai fost cândva o duzină în g. winking chiar dacă nu au spus, sunt sigură că, de fapt, au observat cu toții.

 12. mulțumesc eu, carmen, pentru că ne jucăm atât de frumos, pentru că ne însoțim de atâta vreme.

 13. o fată, cum scrie și aici în lumea noastră este loc pentru oricine dorește să se joace. prietenii noi ne bucură întotdeauna. happy

 14. carmen, concursul acela de care amintești mi-a adus un premiu, o carte. și o experiență interesantă la capătul căreia am descoperit, dacă mai era nevoie, cât de mulți oamei buni am în jur, în acest colț de virtual. dacă vă sunt pe plac, mai inventăm duzini într-o literă. happy

 15. te adăugasem, cammely. winking şi te voi citi astăzi. mulţumesc de însoţire, se pare că devenim de la săptămână la săptămână tot mai mulţi! surpriseops:

Comments are closed.

error: Content is protected !!