un an…

din câte milioane de secunde este format un an? câte din clipele unui an trecut ai dori cu adevărat să le păstrezi într-o clepsidră a cărei curgere să fie un cântec, miraculosul cântec al sufletului?

un an cu urme moi, de lăbuţe, prinse ca nişte amprente în nisip. spre el privesc astăzi cu zâmbet, din el aş vrea să iau o singură clipă şi că v-o dăruiesc: primul an al mayei acasă…

toţi cei care purtăm în suflet semn de animăluţ drag, ştim că în clipa aceea în care decidem că vom împărţi timpul şi spaţiul cu un necuvântător nu are nicio legătură cu raţiunea şi nu alegem ci ne este dat.  povestea ei de dinainte de noi a început aici , povestea ei cu noi, cea de început a fost spusă la o lună după ce a venit.

şi astăzi…

o privesc pe maya şi zâmbesc. ne-a fost dată această întâmplare, această clipă în care ne-am găsit, eu cu sufletul ars de dor, ea aproape sălbatică şi raţional dacă judecăm nu am fi avut nicio şansă. şi totuşi a trecut deja un an…

maya îşi pune lăbuţa pe caiet şi mă priveşte cu ochii ei verzi. curând se va pregăti să roadă  hârtia sau capacul stiloului pentru că ştie că o las. deocamdată toarce, ca şi cum ştie că despre ea scriu şi îi spun în gând… “da, puiule, scriem frumos despre tine!”

zâmbet: când am adus-o acasă era (imaginea de sus este chiar din acea zi) un pui sălbatic şi slăbuţ ce cunoscuse răutatea din om. sperioasă mai este şi astăzi, motiv pentru care se ascunde atunci când cineva străin casei ne trece pragul. dar tare aş vrea să le spun celor care au dorit eutanasierea ei cum este de fapt maya: un suflet cald, complet dependent de mine.

zâmbet: maya toarce la mine în braţe. am uitat de mult, amândouă, cele trei săptămâni în care stătea sub calorifer cu ochii tulburi de spaimă, neştiind prea bine ce se întâmpla şi de ce iarăşi altă casă şi alţi oameni. pe atunci frica ei mă sfâşia, astăzi afecţiunea ei mă copleşeşte.

zâmbet: pentru primul ei vaccin, am trecut iarăşi pragul cabinetului în care a murit naomi. în cuşca ei de transport, maya plângea speriată, crezând poate că va fi abandonată din nou. o lacrimă grea ca pământul ne ţinea împreună. şi viaţa merge mai departe. de pe etajeră, naomi ne priveşte.

zâmbet: maya se joacă cu şoriceii ei pe care îi adoră. de fapt nu se joacă singură ci îi aduce în bot, cu mersul ei legănat, fericit, maya fuge cu o nucă prin casă, lovind-o de toţi pereţii, maya devine neliniştită şi plânge atunci când eu ajung mai târziu acasă.

nu ştiu cum să vă spun că este… aşa că las imaginile să vorbească, nu înainte de a mulţumi prietenilor noştri iulia şi gabi, cei cărora le-o datorăm, lui vero şi grişka, cel numit fratele ei virtual, dianei alzner şi lui missouri, prieteni care ne-au fost alături atunci când am avut nevoie mai mult. psi şi maya vă mulţumesc din suflet.

IMG_0217

maiuska2

41 thoughts on “un an…”

 1. Miao, povestea voastră e foarte frumoasă!
  Eu şi Vero vă urăm La Mulţi Ani! Încă mulţi, mulţi ani fericiţi împreună pentru psi şi maya, două pisici happy pe care le simţim aproape de sufletele noastre!

 2. miao, la rându-ne simţim că ne sunteţi atât de aproape şi atât de dragi, grişka, de parcă ne-am cunoaşte de când lumea! şi vă mulţumim pentru tot, suflete dragi. fie ca tu şi surioara ta să trăiţi ani mulţi, senini şi buni, iar noi să ne bucurăm de voi.

 3. Regret atât de mult că timpul nu-mi permite să trec mai des prin blogurile dragi mie, dar, incognito, mă bucur de ceea ce scrii, din păcate fără a avea răgazul ca de fiecare dată să las un comentariu, abia dacă reuşesc să postez câte ceva pe blogul meu.

 4. o lacrima. bine mai multe mi-au curs. port in suflet semn de animalut happy.
  la multi ani maya!! sa-ti traiasca, psi happy. poop…

 5. 31536000 secunde când e bisect…
  dar niciodată nu îi număr secundele, nici măcar orele…mai mult zilele; pe care le târăsc după mine, sau ele pe mine, cine ştie?
  uneori zbori! happy
  aş reţine secundele când, aproape ca un ritual, Jora mi se gudură-n braţe, în faptul serii, când obosită, mi-odihnesc şi-mi aşez gândurile-ntr-un fotoliu, iar pe celălalt, de-alături, picioarele; atunci vine şi momentul când Jora coboară din fotoliul pe care tocmai mi-am întins picioarele, dă ocol mesei negre, rotunde, apoi mi se suie-n braţe , se-aşază cu spatele la mine, eu o mângâi, ea-mi linge degetele; nimic mai plăcut, mai relaxant…

  La mulţi ani vă zicem şi eu, şi Jora, şi la şi mai mulţi ani împreună!
  Noi două împlinim toamna ce va să vină 5 ani de când suntem împreună, ceea ce le dorim şi altora. happy

 6. omule, tu scrie căci o faci tare bine şi drag mie. iar de treci pe aici, eu nu pot decât să mulţumesc. surpriseops:

 7. almanahe, naomi a trăit vreme de 17 ani alături de mine. acum trăieşte în sufletul meu, îmi este dor de ea. eu vă doresc, ţie şi jorei, o poveste cel puţin la fel de lungă… diana şi vero ştiu, eu am spus atunci, demult, că nu va mai fi o altă pisică în inima mea, deşi amândouă îmi spuneau că ba da, va mai fi. şi… uite că este. big grin

 8. Mi-au dat lacrimile.

  Maya…sa stii ca Psi te iubeste mai mult decat orice…iti spune Scorpio.
  Maya, sa stii ca si eu te iubesc si te-as pupa pe botic, dar esti cam departe. Insa virtual iti daruiesc soriceii mei de jucarie laughing -Jami.

 9. Bună !
  Frumoasa Maya să-ți trăiască și să fiți fericite împreună !
  Am citit cu lacrimi în ochi amintindu-mi de Tomy al meu dar și bucurându-mă citind că Maya voastră , ca și Lordul Pip al meu, îți încântă clipele.
  Frumoase clipe și liniștitoare.

 10. La Multi Ani Maya … si tie Psi happy

  Si cum sa o faci tu pe Maiuska necuvntatoare? Pai nu ziceai tu ca tine concerte de muzica de miau? Necuvantatori sunt zombalaii umani care ne inconjoara. Fiintele astea au vocabularul lor, mult mai expresiv si delicat decat ce poate scoate pe gura omul obisnuit!

  Inca mai tin minte ce indoieli aveam cand ti-am auzit vocea la telefon … inca ma gandesc ca poate trebuia totusi sa cer si acordul parintilor sa fiu sigur ca si ei o vor pe Maya happy … ma bucur ca totusi Maya s-a descurcat si cu parintii tai.

  Gabi si Iulia va pupacesc pe amandoua … desi pe Maya mai greu, ca probabil vocea mea nu ii aduce aminte de vremuri prea fericite … prostovana mica …

 11. gabi, eu încă mă întreb, acum că te cunosc mai bine, ce te-a determinat să ne-o dai pe maya chiar din acea zi. şi da, ai dreptate, cine stă în preajma pisicilor ştie cât de “guralive” sunt de fapt. de la noi trei pentru voi toţi gânduri frumoase şi îmbrăţişări. şi… mulţumiri pentru tot ce primim de la voi, oameni buni.

 12. Ce ne-a facut sa ti-o dam tie pe Maya? Acum serios vorbind fara suparare … ati fost primi si singurii care au intrebat de ea. Avand in vedere cate erau la noi, si de unde a venit, si ce alternative avea ea in acel moment … am zis ca o dam primilor oameni care nu ni se par oameni dubiosi. E adevarat ca vocea ta m-a pus pe ganduri atunci, dar era destul de disperati asa ca am zis hai sa vedem si figura din spatele vocii. Fata unui om zice multe despre om. Cand ne-ai mai povestit si de Naomi si viata ei … singura mea strangere de inima a fost ca ai sa mi-o aduci pe Maya inapoi in cateva zile happy.
  Ma bucur tare ca nu a fost cazul. Sti ca Maya a fost “bonusul” venit cu Thomas din azil. Cand Brandusa m-a intrebat cu inima stransa, daca mai accept inca pe cineva … stiind si ea de cate ori sare peste plan, nu puteam sa o refuz, dar sti ca in cazuri dinastea neprevazute stresul e maxim. Oricum aveam multe … planul firav dat peste cap … mutzulina fara sanse reale de adoptie … vai vai vai ce vremuri. In stilul ala nu stiu zau cat mai rezistam. Acum de bine de rau ne-am mai maturizat pe aceasta parte, suntem constienti cam plecat de la 2-3 felinosi, si acum suntem … departe, si totusi suntem ok cu ei happy. Pacat ca nu sunt mai multe familii cum e cea in care a ajuns Maya … mare pacat. Din pacate de cand am dat-o pe Maya la voi, tipul vostru de familie a devenit un etalon, si din acel moment am dat tot mai putine felinoase din casa noastra. Pur si simplu in comparatie cu voi, majoritatea celor ce vor o pisica sunt majoritari dementi, de o calitate execrabila, nu le-as da nici o pisica de jucarie sad.

 13. gabi, dar din ce îmi amintesc eu, anunţul a apărut pe 5 aprilie iar eu am sunat pe 7, ceea ce înseamnă destul de repede, zic eu. nu ne lua pe noi de etalon, este o greşeală. noi suntem mai degrabă o excepţie, maya are un statut de copil în casă, membrul răsfăţat al familiei, nu de animal de companie la noi. într-o zi o voi cunoaşte şi pe brânduşa şi voi avea ocazia astfel să-i mulţumesc pentru “bonus”. fără acesta, îţi dai seama că noi nu ne-am fi întâlnit curând sau, poate că niciodată? big grin aşa cum era la început, clar că maiuşka nu avea şanse reale de adopţie. eu ştiu că la noi a contat enorm faptul că mai avusesem pisică, ba încă una cu un temperament opus mayei. să spunem şi numele de alint ale fetiţei noastre?
  la început se numea şosi, pentru că semăna cu o şoseţică abandonată şi stingheră, apoi i s-a spus şi răspunde la … ţuţi, muţi, pisica haiduc şi… momoţi. happy

 14. sa fiti sanatoase si jucause mereu….s-o inveti sa scrie, mai tarziu iti va fi ajutor happy
  la multi ani frumosi impreuna…

 15. mulţumim rokssana. dacă o să vrea, o învăţ. deocamdată îi place să roadă la caiet şi stilou… happy

 16. La multi ani, Maya! Noi, adica eu, tigratul si blondul va uram la cat mai multi ani impreuna fericiti si veseli!

 17. Pai si crezi ca pe mine ma incanta sa dau o pisica pe posta de animal de companie? De asta am si ramas cu ele, fiindca sunt ca si copiii nostri, si dupa ce ca, normal, imi e greu sa dau din copiii mei, mai vin si tot felul de dementi ce vor faptura pe post de jucarie.

 18. Să vă bucure sufletul cât mai mult timp de acum încolo. Sunteți norocoși ce ați fost aleși ca beneficiari ai unei afecțiuni nemărginite! Frumos ai descris-o pe Maya, mi-a încălzit inima! happy

 19. gabi, nu le poţi cere oamenilor ce nu au, dar poţi să încerci să-i iei aşa cum sunt. în fond, priviţi de cei cărora nu le plac pisicile, de exemplu, noi suntem nişte anormali, nu? happy

 20. mulţumim, dana. maya este o mică răsfăţată, astăzi am dormitat amândouă şi ştiu că a fost tare pe gustul ei! happy

 21. ma bucur pentru voi… ma bucur pentru bucuria voastra de a va fi gasit … e o lumina calda ce se emana printre randuri… sa va incalzeasca sufletul cat mai mult timp cu putinta…

Comments are closed.

error: Content is protected !!