luminează-mi!

zăpadă nouă s-a aşternut în fereastră, haină albă şi curată pentru fiecare copac şi odată cu ea, o linişte mare troienind. alb luminând noaptea, liniştea veghind aşteptarea şi pe la porţi, ca un fir nevăzut, trece ea, colinda, dusă de mii de ani ca o vestire a Darului, din glas în glas şi din suflet în suflet.

eu privesc pe fereastră ca şi cum în tot anul am aşteptat fără să ştiu, răsăritul stelei celei mari, ca şi cum de o viaţă întreagă aştept.

luminează-mi Doamne casa şi sufletul! – parcă îmi vine să strig şi în casa împodobită totul este cufundat în somn, fiecare carte şi fiecare glob visează.

aceasta este ora cea mai dragă mie şi nimic nu o tulbură, nimic nu o atinge. în miros de brad şi în roşu de linişte, El se va mai naşte încă o dată şi noi îl vom răstigni încă o dată, prea grăbiţi, prea atinşi de material, prea legaţi de nevoi mărunte.

peste dar vom pune darurile noastre mici, cele poleite, ca un semn de preţuire în care nu mai credem şi colinda o vom asculta din spatele uşilor închise, nemaiîmpărţind colacul şi vinul, Trupul şi Sângele.

luminează-mi, Doamne, calea!

acesta este darul meu… pentru tine. zâmbeşti în zorii zilei? mulţumesc.

30 thoughts on “luminează-mi!”

 1. Il asteptam dar nu stim sa il si ascultam!
  Lumineaza-ne Doamne pe toti!

  psi, sa ai un Craciun Minunat si sub brad cadourile care sa te valorizeze pe mai departe!

  Ma bucur nespus de intalnirea noastra al carei mister cu siguranta exista si are un talc!

  Multumesc pentru bucuria pe care metaforele tale au adus-o in sufletul meu! Sa fii rasplatita!
  Craciun Fericit!

 2. Psi, iti urez sarbatori fericite alaturi de familia ta frumoasa in numele careia nu semneaza doar sangele ci si caldura sufleteasca, simpatia, compasiunea la nevoie, si alaturi de prieteni care iti sunt dragi, tovarasia apropiata a mintii tale.
  E zi de colinda si de adus inca o data Vestea Buna a Nasterii Mantuitorului, cel mai serios motiv de bucurie pe lumea asta. Sa nu crezi ca nu-mi vine sa topai pana si pe ritm de colinda, iaca-ta:
  http://www.youtube.com/watch?v=bFnm8nBzoNQ

 3. crăciun fericit, dragă psi!
  fie ca lumina domnului să-ţi umple inima iar gîndurile tale frumoase să le dăruieşti ca de obicei, bunilor tăi prieteni reali, sau chiar imaginari. happy

 4. Ce frumos ai scris!
  Îţi urez din inimă un Crăciun fericit, binecuvântat de Domnul cu sănătate, bucurii nespuse, pace în suflet şi tot ce e mai bun, alături de toţi cei dragi. Iar steaua de la Betleem să ne lumineze tuturor calea vieţii!
  Numai bine, dragă Psi! happy

 5. Craciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!

 6. crăciun fericit şi vouă, dragii mei prieteni, paul, ilinca şi petra! judecând după isprăvile ilincăi, se pare că moşul a respectat întocmai cererile! big grin

 7. dar poftim, călin, cu mare drag om asculta şi om plăti colinda cum se cuvine! cu bucurie şi drag aşteptăm prietenii!

 8. ooooomuleee! bucurie întorc spre tine, dar de bucurie dintre zăpezile muntelui pentru pentru munteanul care eşti! winking

 9. tibi, gând de preţuire pentru tine şi doamna ta. gând de mulţumire luminând ca o stea să te însoţească mereu. îţi mulţumesc mult de tot pentru tot darul tău.

 10. draga mea, să te binecuvinteze Domnul cu tot binele din lume. te îmbrăţişez cu drag şi trimit spre tine cel mai bun gând al meu.

 11. cita, îţi mulţumesc la rândul meu pentru întâlnirea noastră, pentru urări şi pentru bucuria că te-am cunoscut prin cuvânt. să te lumineze Domnul cu bunătatea lui mare, nemărginită, om bun!

 12. scorpio, draga mea, moşul a fost. nu a uitat nimic prin sertare… bucurie şi lumină să ai în calea ta. şi o mare îmbrăţişare de la mine.

Comments are closed.

error: Content is protected !!