numele meu… noiembrie

ultima lună de toamnă.
verdele, atâta cât mai este, se transformă direct în negru, fără să mai treacă prin starea de rugină. frunzele căzute iau forma tălpilor care le strivesc și se transformă, atinse de brumă, în mici particule, invizibile, care ne ating porii.
am frunze în păr. mi se zbate o rugină pe inimă. curând nici bruma nu mai este de-ajuns și sub șalurile sângerii, în mine, se nasc zvonuri de zăpadă, mai întâi apoasă și imponderabilă, mai apoi tot mai albă și grea, ca ochiurile scăpate de pe andrele.
seva se scurge încet dinspre crengi înspre pământ, lăsându-le goale, ca niște degete strâmbe, împinse a rugă spre cer, iar vântul, când trece, nu mai șuieră vesel a joacă, alaiul lui, tot mai uscat, miroase a depresie. a sinucirere în masă a frunzelor.
pisicile au renunțat să-și mai toarcă culcuș de frunze la soare și se ascund ca gutuile, pe după sobă; acceptă chiar prietenia de conjunctură cu câte un câine de pripas, ca pe o alianță politică împotriva naturii, doar din foamea de căldură.
noaptea își lungește fustele tot mai mult, furând lumina din felinare, din zâmbete, toamna moare încet pe ferestrele uitate deschise, mâinile care au cules mărgele de struguri se strâng trădătoare pe cana de ceai.
cu rădăcinile grele, adânc și iremediabil legat de pământ sunt, ca un prometeu deghizat, un copac solitar, rămas singur în calea cuvântului.
și mă numesc noiembrie.

şi pentru că ieri a fost ziua lui scorpio şi astăzi este ziua lui gabi le urăm cu drag la mulţi ani, la cât mai buni şi frumoşi ani!

26 thoughts on “numele meu… noiembrie”

 1. La mulţi ani, Gabi! La mulţi ani, Scorpio! happy Numai bine şi bucurie în viaţă vă doresc.
  Iar pe tine te îmbrăţişez, Psi, ai un suflet tare cald. happy

 2. un noiembrie cu mult soare, cu zile scurte dar cu atat de multa luminca ca pare un cadou nesperat! ai scris frumos a toamna pe final. o fi batranetea, dar parca toate-mi plac pe masura ce se intampla happy

 3. Psi,
  Nu știu ce fac pisicuțele pe care le știi tu.. între blocuri, o doamnă îngrijește vreo zece, aseară, târziu, când mă întorceam de la concert, ea le hrănea, știi cum? frumos, pe o coală, câte 3-4 la o farfurioară.
  Noiembrie își vede de treburile lui!
  O zi bună!!

 4. Psi,

  cand pronunt : ” si ma numesc noiembrie ” suna…nici nu stiu sa-ti spun in cuvinte cat de frumos suna happy
  ….
  La multi ani pentru Scorpio si Gabi happy

 5. psi, ar fi bine sa fi tu noiembrie, cuvintele tale incalzesc sufletul instantaneu. si daca vreodata te-ai simtit noiembrie, trebuie sa iti spun ca pentru mine esti iulie in toata regula, asa ca te imbratisez, ca sa-mi transmiti caldura ta! big grin

 6. să fii bine, gabi! mă bucur că te-am putut aniversa, fie şi virtual. te îmbrăţişez cu drag şi trimit dar de gând bun.

 7. depinde cum îl priveşti, scorpio. textul nu este nou, a fost scris în urmă cu un an, cam pe-acum, cu intuiţia cele care ştia că va pierde… am pierdut atunci o prietenie.

 8. gina, eu știu doar două pisicuțe: una îmi este icoană în suflet și se numește naomi, cealaltă îmi este pui mic și drag și se numește maya. happy dar cred că toți oamenii cu pisici mă recunosc… nu știu cum. o fi de la mers? o fi de la zâmbetul pe care ți-l dăruiesc?

 9. anaid, dacă ar fi să-mi aleg o lună din an aceea ar fi cu siguranță cea a nașterii mele… ianuarie. să știi că vara mie nu prea îmi place. happy dar… te îmbrățișey și eu, cu drag.

 10. mulţumesc lillo pentru muzică şi pentru gândul bun. eu cred că cine nu are ochi să vadă ceea ce ne înconjoară este un om mai sărac. şi oricât de ştiutori am fi, natura ne este superioară în frumos, în măreţie, în forţă…

 11. eu am incercat sa-ti spun doar cum sunt cuvintele tale pt mine, psi: calde ca luna lui iulie. nu conteaza in ce luna te-ai nascut sau cu ce luna te identifici tu. happy deci nu ma poti contrazice, pt ca numai eu stiu ce simt cand te citesc tongue

Comments are closed.

error: Content is protected !!