împreună (povești de 18 ani)

este omul care, acum optsprezece ani, pe 29 august, mi-a spus că mă va ţine de mână atunci când trec strada, chiar dacă nu va fi lângă mine. este omul care mi-a dăruit prima jucărie de pluş din colecţia mea care tot creşte, este lozul meu norocos, iar întâlnirea noastră a stat sub semnul unui pariu. am pierdut acest pariu, dar am câştigat o viaţă împreună.

se numeşte dan, danu meu şi astăzi o să vă povestesc despre el.

nu este omul cel mai înalt şi cel mai bun, nu este cavalerul neînfricat şi nici prinţul de poveste. cu dioptriile mele îl privesc exact aşa cum este, îi văd părţile bune şi cele mai puţin bune şi nu încerc să schimb nimic. pentru că   atunci când iubeşti un om, îl accepţi aşa cum este. iar mie îmi plac defectele lui.

de exemplu: este un dezordonat fără pereche în vreme ce eu sunt o tipicară îngrozitoare. sertarul lui de şosete suferă deseori revizii serioase din partea-mi, pentru că în mintea mea ştiu că acolo trebuie să fie o aliniere riguroasă, un puzzle perfect. apoi vine el, danu, şi şosetele o iau la fugă şi încep să râdă. este o mare distracţie în sertarul acela, deşi nu am aflat încă de ce, atunci când mă apropii eu, totul încremeneşte. dar am învăţat ceva mult mai important: că viaţa nu este o aliniere perfectă şi mă prefac tot mai des că nu îmi văd opera distrusă.

danu este cel care inventează vacanţele noastre, cele despre care eu spun iar şi iar că nu ni le putem permite, că nu anul acesta, nu acum. dar mă trezesc făcând rezervări, stabilind date şi locuri, trasee şi puncte de interes. îmi dau seama că sunt în plină documentare şi că fac calcule de fezabilitate, în vreme ce el zâmbeşte,  în vreme ce el pregăteşte maşina şi aşteaptă să bifez lista de bagaje care încap întotdeauna (iar puzzle) într-o singură valiză.

nu întreabă niciodată nimic, dar am senzaţia că mă crede uneori gps, deşi avem de-o vreme unul care mă înlocuieşte cu succes şi căruia îi spune scumpa mea big grin . dar abia când ne întoarcem acasă şi eu radiez de încântare îmi spune “vezi, ne-am permis!”. cu un covrig şi un zâmbet, am descoperit alte locuri frumoase. şi lansează preventiv, pentru acomodare aş zice, o nouă destinaţie.

suntem în multe privinţe diferiţi, dar avem şi puncte comune, gesturi în oglindă, amintiri. şi avem, de mulţi ani, acelaşi drum. împreună.

la mulţi ani! îţi mulţumesc că mă ţii de mână prin viaţă.împlinim astăzi, împreună, 18 ani.

17 thoughts on “împreună (povești de 18 ani)”

 1. Si eu il cunosc pe Danu ( Babanu) si stiu ca e un tip de nota 10 cu coronita ! Imi place calmul lui si rabdarea cu care trateaza oamenii . Si stiu ca va potriviti si va completati ,iar asta e totul. Ce daca sosetele lui zburatacesc prin sertare ?! tot e bine ca nu se intampla sertarului cu chiloti si altele chestii happy

 2. La multi ani, omului tau iubit! De mult n-am mai citit o asa frumoasa si tulburatoare declaratie de dragoste facuta omului langa care traiesti. Sa imbatraniti frumos impreuna si sa va bucurati unul de celalalt cat mai mult timp. Sper sa fim si pe la 80 de ani pe aici , sa ne tii la curent cu disciplinarea sosetelorlaughing
  Cu drag,
  Corina

 3. @pisica, 18 ani? Misto! Va doresc si mai multi ani, de asemenea va doresc si sanatate, intelegere, bucurie si toate cele. big grin

 4. Casatoria este o binecuvantare pe care o da Dumnezeu cand doua suflete se unesc cu juramant inaintea martorilor vazuti si nevazuti daruindu-si dragoste lipsita de alt interes inafara de a-l face fericit pe celalalt. Fie ca mariajul vostru sa fie presarat in continuare numai cu fericire, multe impliniri sufletesti si, de ce nu, si materiale (se zice ca dragostea mai trece si prin stomac). Fie ca dragostea voastra sa ramina eterna, iar atunci cand viata o sa va ofere si zile mai innorate sa va aduceti aminte sa fiti la fel de sensibili si dragalasi ca si acum, grabindu-va sa alungati orice intristare din sufletul celuilalt. Cu siguranta o sa avem prilejul sa va facem urarea de “multi ani fericiti” si la nunta de argint, perla, coral, rubin, safir, aur, smarald……

 5. La multi ani! M-a emotionat mesajul tau, si cred ca i-ai facut cel mai frumos cadou, pentru ca i-ai scris aici. La-i facut sa se vada si altfel, si-i dai mereu energia zilelor si frumusetii tale.
  Va iubesc fara sa va cunosc.
  cu mult drag, Monica

 6. Pluk,
  felicitari, Casa de Piatra in continuare ( cu izolatie de polistiren si tencuiala decorativa ca se poarta).
  ai trecut de majorat !!! urmeaza medalia de argint !!! apoi aurul, iar pana la diamant, va tinem pumnii !!!
  Salutari lui Dan !!

Comments are closed.

error: Content is protected !!