mon guerlain (primii pași parfumați prin anul 2017)

mon guerlain angelina joliemon guerlain. martie 2017. angelina jolie. știre văzută de mine în urmă cu o săptămână sau chiar două, când cei de la casa a cărei emblemă este albina, au anunțat că pentru noul parfum semnat de elvețianul thierry wasser, perfumer in house al casei (primul outsider după lunga serie guerlain) imaginea va fi nimeni alta decât actrița americană, angelina jolie.

ianuarie de an nou. prima postare din seria per fumio pentru acest an vă invită să ne plimbăm puțin pe champs elysees no.68, locul unde își are sediul casa guerlain care va împlini anul viitor 190 de ani de existență și să descoperim totodată ce își propune lumea parfumeriei pentru acest an, care sunt zvonurile, lansările deja anunțate, știut fiind că în spatele apariției unui parfum sunt ceva ani de căutări, de experimente, așa cum este și cazul lui mon guerlain, anunțat deja că va intra pe piață în luna martie a acestui an.

odată cu el mai sunt așteptate aparițiile dolce gabanna- velvet cypress, preț de lansare 165 lire, un parfum unisex cu tentă masculină, luminos și proaspăt, în care alături de tușele chypre vom regăsi lămâia siciliană, note de galbanum și salvie, dar și lemnoase, de cedru și chiparos. tot în luna martie, americanii de la donna karan vor lansa floarea de bujor roz care se ascunde în dkny- be tempted eau blush, preț de lansare 37 de lire, parfum floral de primăvară.

pentru prima lună a anului am avut deja lansarea diptyque eau dominotee multiuse fragrance, un parfum la intersecția dintre trandafir și violetă, care poate fi utilizat- ca mai toate compozițiile diptyque- atât ca parfum propriu, cât și ca parfum de interior, creed adventus preț de lansare 120 de lire, parfum feminin din gama de floral fructat (piramida parfumului se compune din măr verde, patchouli, piper roz, lămâie, bergamot și violetă, cu un miez de trandafir, rășină de styrax, mosc alb și santal, îmbogățit de note fructate de piersică liliac, ylang-ylang, ambră și coacăze negre) ori alaia blanche, preț de lansare 42 de lire, un parfum alb, cu miros proaspăt- vanilat.

pentru fanii lui escentric, se anunță un martie interesant odată cu lansarea lui molecules escentric 04 construit în jurul unei molecule de santal (lavanol) și descris de geza schoen ca fiind o coajă lichidă, cu tușe metalice, de grapefruit, turnată peste un pat de trandafiri catifelați de culoare crem, iar fanii lui chanel 5 se vor bucura, poate, de reorchestrarea parfumului în varianta chanel 5 l’eau care, deși lansat anul trecut sub bagheta lui olivier polge (fiul lui jacques polge) va avea cu siguranță multe de spus și în acest an. pe scurt, chanel 5 l’eau este varianta originalului tradusă în nuanțe pastel.

de menționat că jimmy choo l’eau va fi lansat oficial luni, 30 ianuarie și este un parfum destinat zilelor toride de vară, un amestec de hibiscus, nectarine și bujori, ceea ce mă face să mă gândesc dacă nu cumva bujorul se va găsi printre tendințele acestui an în materie de parfumuri. și încheiem acest pasaj al lansărilor cu apariția în februarie a unui nou ysl – black opium varianta floral skock, preț de lansare 70 de lire, varianta mai tinerească și mai delicată a originalului black opium, un accesoriu purtabil chiar și la birou, pe care l-am putea descrie ca fiind un acord de flori albe, citrice, cafea, fructat și totodată dulce: note de vârf de lămâie și pară îndulcite de frezii albe, note de mijloc de flori albe, gardenie și floare de portocal și note de bază în stilul clasic, oriental, de moscuri albe și lemn ambrat, în acord cu tușele de cafea.

revenind la guerlain, pe rue champs elysees no.68, așa cum spuneam și la început, se vorbește deja despre mon guerlain, chiar dacă singurele ingrediente cunoscute ale parfumului la această oră sunt lavanda și vanilia. știind însă tradiția acordului guerlinade, acele ingrediente cult pe care le regăsim în toate comorile parfumate ale casei (în esență acordul guerlinade conține așa numitul aur verde al calabirei- bergamota, trandafirul- și aici este cunoscută predilecția casei pentru specia de grasse, centifolia, beneficiind de propriile culturi de trandafir- iasomia, irisul, vanilia și boabele de tonka) ne putem aștepta ca miezul parfumului să fie o reorchestrare a legendei shalimar, poate cel mai cunoscut (eu i-aș zice și cel mai comercial ori vândut) parfum al casei, sursa de inspirație pentru mulți parfumieri, de-a lungul timpului, așa cum au fost de altfel și jicky ori habit rouge și un alt mare parfum legendă, l’heure bleu pe care o să vi-l povestesc cândva.

urmărindu-l totodată pe elvețianul care, din poziția de outsider (o vreme a lucrat chiar la rivalii de la firmenich) a devenit din 2010 perfumer-in-house guerlain (să ne reamintim reorchestrarea sa pentru shalimar initial, un parfum la limita dintre sofisticat și tineresc, cameleonic uneori) ne-am putea gândi la pasiunea lui de a recrea capodoperele osmotecii din versailles, doar pentru bucuria de a menține în viață aceste comori ori am putea crede că drumul în india, evocat adesea de maestru, ar putea fi sursa acestui nou parfum, atât de așteptat. de fapt thierry wasser a declarat că la baza parfumului stau emoțiile, alegerile și visurile care întruchipează feminitatea modernă, iar chipul, imaginea acestui parfum va fi angelina jolie, cea care, în anunțul oficial legat de această campanie, spunea că a fost întotdeauna legată de guerlain, datorită mamei sale care folosea o pudră guerlain. sofisticare, eleganță, poate și o doză de mister. rămâne de văzut care sunt ingredientele feminității acestui an în general și ale lui mon guerlain în special.

se mai spune că este posibil ca lansarea mon guerlain să fie în preajma premiilor oscar, iar angelina jolie a declarat că toate veniturile obținute din acest parteneriat cu guerlain vor fi donate în scopuri caritabile.

un an cu miresme potrivite, vă doresc!

error: Content is protected !!