exerciţiu de visare

may in sun

de la un vis şi până la împlinire este un singur pas, acela în care vrei şi începi să clădeşti, ca un soi de puzzle pe care îl credeai uitat, conturul unui răspuns pe care nu ţi-l poate da nimeni în afară de tine. tot ce trebuie să faci apoi, pornind pe această cale este să crezi cu tărie în visul pe care nimic nu îl poate limita şi căruia nimic nu îi lipseşte. şi oricât cheltuim din timpul şi energia noastră, nu este prea mult ori prea scump. oricât ne-ar provoca negaţiile de pe margine, tot ce trebuie să facem este, odată ce i-am dat contur, să repetăm ca pe o mantră “privesc înainte, spre visul meu”

este vineri seară, ultima zi de vineri înainte de plecarea în cipru, un vis construit cu migală, mai întâi cu un anunţ, ca un răspuns la chemarea unui prieten, mai apoi cu o motivare a lui învăţăm împreună. şi îi adaug acum, mi se pare firesc, o nouă poveste, al treilea pas. şi dacă până acum am vorbit despre ce este par avion, haideţi să vedem ce ştie să facă.

conturează-ţi un vis! tot ce trebuie să faci este să începi astfel, să îl scrii. de pildă al meu este, nu cred că mai este un secret pentru cineva, se numeşte pur şi simplu santiago bernabeu. privesc într-acolo şi îmi spun: în toamna aceasta, curând. nu este cam scump? dar oare ce înseamnă acest cuvânt? un sinonim al lui prea mult? şi ce este prea mult atunci când cheltuim de fapt toate resursele noastre în toate direcţiile posibile ca şi cum am avea nişte rezervoare nesecate?

scrie-ţi visul ca să nu fie uitat!- îmi spun în gând – apoi găseşte o cale să ajungi la el. vezi ce lipseşte şi adaugă. de pildă un bilet de avion pentru două persoane la madrid! căutare, rezervare din fotoliul de acasă. fă-ţi visul posibil, căci el nu are limită ci contur.

de pildă: pe santiago bernabeu mă voi întâlni cu zidane (ştiţi semnificaţia numelui său, nu?) mă poate opri cineva? nimeni. este visul meu de pisic pervazier. odată ce am rezervat biletul de avion, el are contur de posibil.

hai, încearcă şi tu. te pot provoca astăzi la un exerciţiu de visare? iată cum am făcut eu… împreună cu maya. tu când vei învăţa? sunt sigură că şi tudor a scris deja… visul lui. se va împlini!
http://www.youtube.com/watch?v=V3d9HJYdxXA&feature=youtu.be

36 thoughts on “exerciţiu de visare”

 1. sim, o să ajung pe santiago bernabeu. la toamnă… sau chiar mai devreme! winking mi-am scris visul, ca să nu se piardă şi l-am numit drept ceea ce este: un căuş de beton ca o inimă

 2. zinedine yazid zidane … dincolo de faptul că este, va rămâne fotbalistul meu favorit, numele lui înseamnă frumuseţea credinţei. nu e frumos să crezi în împlinirea unui vis, dana? happy

 3. N-ai de ce, n-are legătură cu textul. Poţi şi adormită să-l asculţi. laughing Dar se spun lucruri faina acolo, e improvizaţie. E o altfel de invitaţie la zbor.

 4. Da, primul pas este acela de a-ti dori, al doilea este cel de a credepana la capat. Succes, iti tin pumnii !

 5. Îmi plac cuvintele din care se țes visuri. Și îmi place să vizez. Poate pentru că, uneori, și cele care păreau utopie s-au împlinit? Sau poate pentru că este motivul pentru care aștept o nouă dimineață?

 6. singura necunoscută, abisurile, este: o fi acasă monsieur zizou? da mai la toamnă, aşa, sunt şanse mai mari să-şi ducă pruncii la antrenament, aşa că… va fi! big grin

 7. deci marţi să zicem că tu vei propune iarăşi, dana? big grin abia aştept! deşi eu am scris deja… cum s-ar zice.

 8. sincer, călin, mi-a plăcut să butonez pe-acolo, pe site-ul par avion. restul.. ca la orice concurs, trebuie să şi munceşti niţel.

 9. Sunt de acord cu tine ca visele se implinesc daca vrei sa se implineasca! Prima conditie e sa doresti din tot sufletul!
  Ai cu adevarat talent de a face reclama! Nu neglija posibilitatea!
  Acum, dulecele de Zidan nu s-a retras din fotbal? Sau nu stiu eu ce stii tu?
  Succes si vise implinite! happy

 10. cita, zizou este în continuare la real madrid, chiar dacă nu şi pe teren, ca fotbalist. ultimele veşti dinspre el sunt acelea potrivit cărora ar putea fi numit antrenor secund la real şi joacă deseori în echipa real legends. fiul său cel mare, enzo este deja în echipa a a madridistas, sub bagheta fostului coleg al tatălui său, nando morientes. cam asta ştiu eu! big grin

 11. Zidane era și favoritul meu. Însă, de câțiva ani nu m-am mai uitat la meciuri.
  Nu am scris nimic pentru că n-am avut net!…
  Vise împlinite în continuare! happy

 12. Am fost pe Santiago Bernabeu, dar niciodată nu l-aș fi putut descrie atât de frumos precum ai făcut-o tu.

 13. eu prefer, încă, să am cărţile mele pe suport de hârtie atunci când călătoresc cu avionul. şi chiar de mai este interzis, mai fac fotografii de acolo, de sus.

Comments are closed.

error: Content is protected !!