pe floarea de pelin

flori pelinpe floarea de pelin a zilei
mi se apleacă fruntea ca un nor,
piroanele de aur parcă-mi strâng
iubirea mai aproape de pământ

şi-n truda picăturilor de ceară
o lumânare tainic se ridică
dinspre nimic spre oamenii albaştri,
spre ale lor sălbatice reacţii
ce dor, ce frâng
furtunile ovale din cuvânt,
crezând că cerul ne permite
doar să primim,
să năruim.
pe floarea de pelin a zilei
o lacrimă se stinge.

sursa foto: decostyle.

19 thoughts on “pe floarea de pelin”

  1. Pisic, să nu mă bați worried am greșit cuvântul. În loc de „relații” am „reacții” (adverse). E grav?

  2. “… furtunile ovale din cuvânt”
    Da, liniştea din cuvânt e rotundă, furtunile din el sunt ovale… şi aşa mai departe (adică altă dată mai departe, că acum n-am inspiraţie big grin)

  3. nimíc, -íca și (rar) -ícă adv. (vrom. nemică, d. lat. ne mica [ne mica quidem] saŭ nec mica, nicĭ o fărmătură; it. pv. sp. miga, fr. mie. V. mică 2, denemic). Nicĭ un lucru saŭ nicĭ un lucru din cele căutate: în ladă nu era nimic, nimic alta (saŭ alta nimic) de cît un franc. Om de nimic, mișel, păcătos. Maĭ nimica, aproape nimica (v. mir 1). A nu fi bun de nimica, a nu avea nicĭ o valoare. A da, a vinde, a cumpăra pe nimica (orĭ pe lucru de nimica), a da, a vinde, a cumpăra pe preț prost orĭ bun. S.n., pl. urĭ. Fleac: a asculta toate nimicurile. S.f. sing. Lucru neînsemnat, fleac: toată afacerea se reduce la o nimica toată. V. neant.

    tongue

  4. hee hee am intrat și aici după ce am văzut „relații” peste tot. Stai că îl schimb, ai dreptate, nu se modifică niciun sens big grin

  5. daca e telefon fara fir atunci las bata la locul ei happy. adica si eu am luat relatiile si am zis ca alea sunt desi am vazut si niste reactii pe undeva. dar e frumos oricum ar fi. gata, sunt prezenta dupa trei zile de absenta happy.

  6. floarea de pelin e un fel de rau necesar ce ne aminteste ca nu suntem demni doar sa primim. frumos e si sa daruim. iubire. din plin. imi place poezia.

Comments are closed.

error: Content is protected !!