petrecem?

am împlinit astăzi 3 ani de când există acest blog. şi pentru că nu ştiu să sărbătoresc altfel decât prin cuvânt, vă dăruiesc o scriere, a treia apărută aici… acum 3 ani, pe vremea când nu mă citea mai nimeni. şi vă mulţumesc pentru tot ce am trăit în acest timp, împreună.

vom sărbători deseară, la pisicafea, la meci… şi mai spunem o dată la mulţi ani lui jorji, cu ocazie zilei de naştere.
lma3ani

şerpuitoare, lungi, sinuoase. panglici de asfalt ce leagă şi dezleagă o lume de alta, oameni, cuvinte, gânduri, case, chiar şi copacii gândurilor mele sunt legaţi cu o panglică gri. şi cu zile care nu ne cunosc, nu ne mai cunosc.
la capătul unui astfel de drum este inima mea.
fire nevăzute o ţin acolo, pe asfaltul pe unde trec uneori, în viteză, camioane.
de o parte şi de alta a drumului am plantat cândva, împreună, copacii aceştia şi am legat de crengile lor păsări de hârtie. apoi am aşteptat cuminţi vântul, ca să le înveţe el să zboare. dar aripile s-au udat de lacrimi şi, la prima adiere mai primăvăratică, s-au rupt.
la nord de inima mea este o poartă. gri şi ea. punctul terminus al drumului meu. singurul pe care îl cunosc, piatră cu piatră, umbră cu umbră, cotitură cu cotitură, deşi nu l-am parcurs niciodată.
în spatele porţii este un câine mare, alb, nevasta portarului împletind ciorapi şi fabrica: un amestec de clădiri din lemn, la fel de gri, învechit de soare şi de timp. niciun om nu intră vreodată pe poartă. şi niciun câine. dar, la intervale neregulate de timp, prin poarta mereu închisă trec camioanele. şi atunci, chiar dacă nu privesc într-acolo, eu ştiu. simt. o săgeată îmi trece prin tot trupul, un val de sânge îmi izbeşte malurile fiinţei, cu o forţă ce aproape mă clatină, oriunde aş fi şi orice aş face. pentru că fiecare roată îmi trece prin inimă, printre atriile şi ventriculele lipite de asfalt.
păsările, atâtea câte mai sunt, strigă dureros.
nu mai ştiu dacă tu mi-ai spus sau am ghicit eu însămi, dar am certitudinea că în acele cutii sunt toate sentimentele mele. tot ceea ce simt peste zi se adună în fabrică si apoi, în întuneric, îmi este furat de camioanele nimănui.
bucurie, speranţă, iubire, deznădejde, neputinţă, furie, tristeţe, împlinire, aşteptare, amar, frig, căldură, simpatie, compasiune, totul se goleşte din rezervoare.
dimineaţa, între mirosul de cafea şi cel de nouă zi, atunci când îmi aşez ochelarii, trebuie să învăţ totul de la capăt.
şi îmi promit mereu un alt drum şi nu am curaj de altă inimă.
trag aer în piept şi merg mai departe.
o să mă însoţeşti şi astăzi, prietene?

43 thoughts on “petrecem?”

 1. LA multi ani de scris si la multi prieteni care sa iti stea alaturi in perpetuarea ideilor de scriere pe cuvinte de joaca. La cat mai multe premii pe care ti le doresti!

 2. îţi mulţumesc, carmen. pentru tot. nici nu mai ştiu de fapt de când ne ştim noi două, de când ne citim. happy

 3. vavaly, îmi doresc şi sper că se va făptui în cele din urmă cartea (trimiteţi-mă să mă apuc de manuscris odată!). şi îmi doresc ca aceste lanţuri ale prieteniei virtuale, ale comunicării noastre, să rodească şi în real. restul se va întâmpla. şi îţi mulţumesc mult.

 4. La multi ani, Psi frumos happy
  Sa-ti fie mereu stiloul inspirat, sa ai drum senin in literele tale si numai bine in jur. Cu drag, normal, ca te voi insoti happy

 5. Felicitări.
  Pentru tot timpul acordat scrierilor izvorâte din pasiune și imaginație.
  Felicitări și pentru felul în care ai reușit să strângi lângă tine o comunitate,asemeni ție, iubitoare de artă și frumos.

 6. am reuşit să adun această comunitate, miţa, datorită oamenilor buni din ea. nimic nu ar fi fost posibil fără voi toţi! mulţumesc! happy

 7. desigur că frumoasă ca tine! mulţumim, grişka, mai mult eu, pentru că maya e printre flori, extrem de ocupată să studieze orhideele… laughing

 8. La multi ani pisicel drag! si la multe multe multe scrieri la fel de minunate ca si cele de pana acum big hug

 9. Aici pe strada ta , unde sunetele isi recunosc pasii si in chiote cuvintele prind aripi…La multi ani, Tie, draga psi! happy

 10. din ce îmi amintesc eu, e undeva în jurul datei de ieri şi aniversarea ta. deci… la mulţi ani şi lui coolnewz: şobolănimea şi ceo! big grin

 11. nu i-am schimbat nimic. plugins-urile şi tema erau.. .doar spaţiul, cu el avusesem probleme! big grin
  mulţam de feedback.

Comments are closed.

error: Content is protected !!