pe lângă cine ai trecut azi?

pe lângă cine ai trecut azi?
poate că era un copil
mic cât o cireaşă,
poate o floare de mărţi-a atins tâmpla a dor,
poate vântul dornic de sensibilitate,
ori, poate, un zvon de libertate
ţi-a mângâiat surâsul.
pe lângă cine ai trecut azi
dăruindu-i la schimb un zâmbet,
parcă lipsit de valoare
deşi era doar o părere vătuită,
căci nu venise momentul tandreţii?
alături de cine eşti azi
suflet nealterat de maturitate,
copil adaptat vremii,
cu spatele tău larg, lipit de lună?
pe lângă cine ai trecut azi
ca într-un film de acţiune
pe care îl ştiu de demult
şi îl uit de fiecare dată,
când eu te chem
alături?

 

 

25 thoughts on “pe lângă cine ai trecut azi?”

 1. dor, nu m-am putut abţine! surpriseops: luni… nu promit. am zile agitate acum. scriu mult, dar nu literatură. sad

 2. eu nu ştiu să zic cu “miau”, dar cu Mark m-ai lovit rău de tot.
  Tibi, un 1 martie cu mai multe semnificaţii nu poate fi decât mai frumos şi îţi doresc să mai aveţi parte de multe şi frumoase zile de 1 martie împreună!

  off-topicul nu era şi pentru mine, nu? că io ţin cu săritorii cu schiurile laughing)

 3. oooo… la mulţi ani, tibi, doamnei tale, silvia! deci am gândit bine ieri gând înflorit pentru ea! :rose:

 4. vero, secretul ar fi că… am senzaţia că şi eu voi lipsi luni. :yahoo: că eu scurt nu ştiu să scriu.

 5. din ce ştiu eu, dan, pusesem pinguri de anunţare în postare, am şi verificat şi există şi blogul vostru pe listă. fii sigur că am avut în vedere acest aspect atunci când am renunţat la linkuri. aşa cum au fost gândite aceste jocuri, ele au la bază plăcerea de a scrie şi cam atât. majoritatea celor care ne jucăm suntem mai puţin sau deloc interesaţi de vizibilitate (şi aici mă refer la cei care scrime de vreo doi ani). vorba lui vero, dacă cineva vrea trafic, să aleagă altă variantă, alte modalităţi, alte jocuri. vânători de trafic au mai fost pe aici şi au plecat până la urmă. happy
  şi referitor la excludere: nicio şansă. dincolo de bucuria şi plăcerea jocului, fiecare este liber să aleagă dacă scrie, când şi cât de des scrie, dacă vrea să stea sau vrea să plece, iar părerile noastre, ale tuturor, contează, indiferent când am decis să ne jucăm, ieri, acum un an, alaltăieri sau de la început.
  nu vă ştiu blogul de multă vreme, v-citit puţin, mai puţin decât mi-aş fi dorit, dar chiar şi aşa mi-ar părea rău să se închidă. regret fiecare blog pe care l-am citit cândva şi a fost închis, ca o uşă tăcută.

 6. chiar critică nu era, roxana, mai degrabă o atenţionare spre binele nostru, al tuturor. ideea e că peste cine ştie cât timp, dacă cineva trece prin tabele mai vechi să te găsească. winking

 7. Cand este constructiva, critica-i bine venita!
  Disciplina-i necesara,iar eu o cam dam in bara!
  Sunt distrata ce sa-i faci, dar imi vin in fire-ndat!
  Sunt iertata? Nu mai fac!

 8. Frumoase versuri de primavara, frumoasa invitatie la cugetare. Desi cuvintele m ar fi atras la joaca, nu am avut cand si cum, am fost pe drum zi intreaga de sambata. Acum mi-am luat ragaz sa crosetez cateva cuvinte , fraze, idei pentru luni, dar nu m-am prins care e tema. Daca reusesti sa ma ajuti ar fi super. Daca nu poate ma lamuresc intre timp si mi iese ceva.
  M au prins comentariile si iarasi m a uitat timpul pe aici pe la tine minute bune happy.

 9. tema pentru luni este “pe lângă cine ai trecut azi“… scrie şi în postarea de astăzi! winking te rog, vavaly, nu-ţi cere scuze pentru că nu ai avut timp să scrii, nu ne constrângem pe aici. mi se ăntâmplă şi mie să mai tac când nu pot scrie, când nu am cuvinte… când nu am chef. :yes:

 10. acum am priceput care e tema. incerc sa o potrivesc cu ceea ce vroiam sa scriu eu, se nimereste la fix happy. Nu ma scuzam, doar ma laudam laughing. nu ziceam eu ca o sa am un an plimbaret? iar sunt la plimbare, tocmai pe unde se agata harta in cui( harta romaniei vorbesc). Gata, imi chem inspiratia, ca linistea n am de unde o lua, cu copilul plin de energie prin preajma. Dar e bine ca am vointa si putere de concentrare.

Comments are closed.

error: Content is protected !!