o aniversare de toamnă

eu ştiu că astăzi este ziua ei…

tiveşte florile cu întrebarea crudă a smulgerii petalelor, repetitivul joc al lui “mă iubeşte, nu mă iubeşte” de parcă nu ar şti deja că da, cuvintele nu numai că o iubesc, dar în palmele ei sunt păpuşi inocente mânuite cu pricepere de sfori invizibile. cuvintele sunt părtaşe la jocul ei, aşa cum baloanele de săpun sunt parte din răsuflarea inocenţei.

îmi scrie uneori că este răcită şi bea ceaiuri pregătite de pisici pricepute, dar cel mai ades este plecată să declame prin pieţele publice jocul ridicat la rang de bucurie. de cele mai multe ori tace. şi atunci coboară din pagini neştiute personaje care vorbesc pe alte limbi decât cea ştiută nouă, despre o lume, a ei, cea pe care o împarte cu noi…

la mulţi ani, ţie! eu ştiu că astăzi este ziua ta. :rose:

update 11 octombrie: şi dacă ieri am aniversat cuvântul ca o păpuşă legată cu fire nevăzute de mâna care îl scrie, aniversăm astăzi sunetul, legare tainică de note, amalgam de topuri şi trimitem spre cluj o paporniţă de gânduri bune, dintr-un colţ de suflet, cu prietenie şi promisiune de cafea în întâlniri.

la mulţi ani, almanahe!

la mulţi ani, călin!

27 thoughts on “o aniversare de toamnă”

 1. Tare mi-ar placea sa fiu fata din film… si sa fiu eu cea care sta si toarce la pieptul pisicii uriase!
  La multi ani ei/lui! happy

 2. bai, care te ascunzi in spatele stralucirii soarelui, refuzand sa iti arati tineretea pe masura ce trec anii?

 3. Mulţumesc pentru urări tuturor! Iar ţie pisică, plecăciuni!
  Pisică, stilul ghicitoare mi-a mers, nu spui unde, ştii matale! 😆
  Mi-ar fi plăcut să apară şi Tineriu pe-aici azi, nu neapărat cu o urare, ci ca semn că mai e…ceva. Şi Dragoş…şi toţi ceilalţi, tăcânzii fără motiv ştiut ai vremurilor.
  Să-ţi trăiască pisoiaşul-nepot, draga mea! S-a născut tot într-o miercuri de 10, ca şi mine, îmi plac alinierile astea. Sunt musai într-un ceas bun!

 4. da, almanahe, în aceeași zi cu tine s-a născut darul lui Dumnezeu, micul pui de om. surpriseops:
  tăcerii și tăcuții… cei știuți nouă, nu cred că vor veni (reveni) curînd…. eu așa simt.

  tuturor, mulțumesc pentru urări.

Comments are closed.

error: Content is protected !!