t…de la tine

am aflat că aici este rost de concurs: scrieri într-o ureche literă: t. vinovată că am aflat este dagatha care, participă şi ea. v-aş invita şi pe voi, dacă nu să participaţi, barem să ne votaţi! big grin  aici (later edit: votul se face pe 4 şi 5  februarie, pentru locurile 1, 2 şi 3 şi vă voi ţine la curent)

tăcere. trecătorile toate îşi toarnă pe tâmple tandreţurile tinere şi tardive. tu treci. totdeauna tu treci, tivind trotuarele cu tălpile tale. ca un titirez pe trepte, ca un tunet tangibil, cu tâmpla-ţi ca o toartă de timp ce trosneşte mut, tu taci şi treci. trambulină de vânt, trup tras pe roţi de tristeţe, telurice trestii tresar în taină, în urma-ţi, şi în timpane se aude tăvălugul liniştii tropotind.

tăcere. trompete vestind-o, trăgând timpul, acest tigru tânăr şi tenace, la tine, la mine. pe tavan, trei tâmplari ce taie totul pe din două: taine şi tainuri de lemn şi osândă, trupuri şi toarte, tipsii şi turbane sub care tac tremurând.

tăcere. timpul meu şi trupul tău: o trestie în topire, o taină, un sărut. tutun ars în fum translucid, tren trecând peste tâmple, testament pierdut al unui timp trecut, toate amintind de tine.

tresar: tu! te iubesc, tontule! winking

42 thoughts on “t…de la tine”

 1. Trebuie să-ţi transmit că trepidasem, trecând tiptil printre teribilele tendinţe ale peniţei tale! O trimitere tandră către sufletul unui tont! Tare mi-aş dori să fiu şi eu o toantă! happy

 2. rata, sinceră să fiu, habar nu am ce premiu este, dacă este vreunul. eu am fost curioasă să văd dacă pot scrie ceva eligibil, în condiţiile date. happy şi tare mulţumesc pentru susţinere.

 3. nu mă bag la jocul acesta. dar, nu am înţeles unde să votez.
  mama mia, ce de mai cuvinte cu t am folosit în comentariul acesta! big grin

 4. ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. asta da provocare! Al tău e mai frumos! oare pot să mai scriu unul???
  😆
  mă bucur tare mult că ai preluat ideea. Și ar fi frumos să se mai înscrie. Cum ce premii sunt? cărți firește happy Data trecută, Claudia a oferit cărți tuturor participanților (6 sau 7). Sper să se înscrie mai mulți ca să fie mai incitant happy
  Votarea de face după 4 febr. Va posta Claudia unde trebuie să votăm happy
  Pupici

 5. Talasie ,tamplaru, tragand tare tesla -n trunchiu teiului , trasni tamplaritza tomite-n tampla, tampind-o..Trecu tarasenia , timpu’ tamadui tamplarita’ ….Talasie,tolomacule,tocita-i tesla ta!

 6. geanina, surpriseops: mulţumesc. se pare că votarea va fi de pe 4 februarie încolo… o să te mai rog o dată, atunci.

 7. eee… acuma spui? draga mea, recunosc: am vrut să fie poezie. dar cuvintele n-au vrut. şi am vrut să văd dacă pot… chiar am fost curioasă.

 8. tibi, se pare că poţi vota, pe oricare dintre participanţi, desigur, după 4 februarie. premiile or să-ţi placă sigur, pentru că este vorba despre cărţi! o sp vă anunţ! happy

 9. deci încă nu-i vremea de votat. no, dă-mi un ghiont când începe votarea, ca să-mi reamintești. bine?
  pupez iu!
  P.S. mișto provocarea, tre să recunosc big grin

 10. tentanta trepidatia testului propus. tind sa va trag tendentios de raspundere sa-mi tineti memoria tanara, ca pana atunci uit 😆
  gata, ca mi-am pus creierii pe bigudiuri!

 11. 😆 bine, redsky, sâmbătă comentez pe toate blogurile: “votează-mă!” e bine aşa? 😆 şi duminică o iau de la capăt cu “dacă nu m-ai votat ieri, fă-o azi!”
  dacă trece claudia pe aici, sper să priceapă că glumesc. în fond, drag mi-a fost să gândesc textul…

 12. e destul daca scrii undeva la capatul duzinii, ca sa-mi amintesc. de ce sa-mi para rau mai tarziu ca nu te-am sustinut???

 13. de ce să-ţi pară rău, draga mea. premiul nu este important ci joaca! winking iar mie mi-a plăcut să mă joc. dar, promit, o să vă reamintesc.

 14. mulțumesc, mult, blue! ideea este că nu am participat cu gândul la concurs, ci pentru că mi-a plăcut tema. eu am câștigat deja! happy

 15. carmen, pe mine mă citeşti în postarea numită “t de la tine” sau click în postul de astăzi “cu mine“, pentru vot click pe “claudiei” iar pe dagatha o citeşti dând click pe numele ei… toate albăstrite, semn de link care te conduce unde trebuie. happy

 16. Mi se pare haios, trebuie să exersez. Nu mă interesează premiile, dar îmi place să mă testez singur din când în când…

 17. peter, chiar este haios! acesta a fost şi motivul pentru care m-am aşternut la scris: să văd dacă pot. premiile nu m-au interesant de fapt niciodată.

 18. Bună !
  Am votat.Am ajuns cu multă greutate unde trebuia.A fost foarte greu s-o fac pentru că a trebuit să fiu obiectivă într-o situație în care dragi îmi erați amândouă.
  V-am admirat pe fiecare dintre voi pentru fair-play-ul de care ați dat dovadă. Vă urez mult succes !

 19. carmen, am mai spus: am scris pentru că mi-a plăcut ideea și am vrut să văd dacă pot. pentru mine acesta este de fapt premiul. happy

 20. Draga mea participanta, ai castigat locul I si vei primi o carte in dar.
  te rog din suflet sa-mi scrii pe mail: claudia_groza@yahoo.com, adresa postala unde iti pot trimite cartea.
  FELICITARI! (ai si o diploma virtuala pe care o poti posta pe blog daca vrei).

  O saptamana deosebita!!!

 21. claudia, mulțumesc frumos. desigur că voi prelua diploma și o voi afișa, dar te rog să pui pe blogul tău codul html. voi trimite și adresa, deși cred că o diplomă era de-ajuns. și mulțumesc tuturor celor care m-au votat! surpriseops:

Comments are closed.

error: Content is protected !!