best perfumes of 2014

ca în mai toate domeniile și în lumea parfumurilor, în aceste ultime zile ale lui 2014 se vorbește despre “cele mai“… şi aici putem adăuga orice adjectiv cu privire la ceea ce a însemnat acest an (sucit, obositor, împovărat sau miraculos). după ani buni de când sunt membru activ pe un site-enciclopedie din această lume, am primit invitaţia de a participa la acest top de final de an şi de a câştiga, la alegere, unul dintre cele mai noi parfumuri ale liniei the vagabond prince, cele două flacoane: roşu (land of warriors) şi alb (swan princess). sunt puse la bătaie nu mai puţin de 300 de flacoane. happy

într-o scurtă trecere prin acest posibil top- clasament- best perfumes of 2014-, categoriile propuse nouă, împătimiţilor acestei lumi- şi suntem impresionant de mulţi- sunt:

1. cele mai bune parfumuri de damă produse în acest an- iar liderul pare a fi tom ford cu velvet orchid, un parfum floral balsamic şi extrem de vanilat, reeditare a celui lansat în 2006, urmat de un reedit al casei dior- miss dior blooming bouquet. desigur, nu lipseşte din listă un alt mare dior reorchestrat, hypnotic, cel lansat în anii 90 ai secolului trecut, al treilea din seria merelor otrăvite ale casei şi primul creat de o femeie, annick menardo, dar şi două parfumuri semnate de thierry mugler, alien eau extraordinaire şi eau de angel sucree.

2. cele mai bune parfumuri masculine produse în acest an deschid lista cu valentino-uomo, o colaborare valentino- puig sub semnătura lui olivier polge (un parfum cu note de bază piele şi cedru, ciocolată şi cafea, dar şi tuşe picante) guerlain- l’homme ideal şi dior- homme, se mai vorbeşte încă de bleu de chanel şi două parfumuri bvlgari: man in black şi aqua amara (cel din urmă sună chiar interesant şi cum casa de bijuterii pare să găsească de ani buni reţete potrivite pentru parfumeria masculină presimt o vizită cu răvăşire de card la marionaud curând, dacă l-au adus cumva)

3. cele mai bune parfumuri feminine de nişă produse în acest an, într-un top cinci al acestora, par să fie aduse direct din casa a cărei emblemă este albina: guerlain cu terracotta, la petite robe noire couture şi shalimar souffle parfum, la care se adaugă amouage cu journey şi parfumerie generale cu isparta 26.

4. cele mai bune parfumuri masculine de nişă produse în acest an, acelaşi clasament de cinci ca şi mai sus, reia l’homme ideal al casei guerlain, acqua di parma, amouage journey man şi lm parfume hard leather, un parfum chypre piele cu note oud.

5. trecând peste liniile de parfumuri care împrumută numele celebrităţilor unde lideri par să fie potrivit discuţiilor din cursul acestui an, dar şi al vânzărilor, rhianna cu rogue man şi britney spears cu fantasy the naughtly, ajungem la cele mai populare parfumuri all times: coco chanel mademoiselle cu kheira knightley ca şi emblemă, şi la nuit de yves saint laurent; tom ford tobacco vanille, şi shalimar de guerlain, iar în ceea ce priveşte parfumurile de nişă, nu putea să lipsească chergui al lui serge lutens.

personal am ales întotdeauna parfumurile după esenţe şi mai puţin după numele casei (aşa cum se întâmplă din păcate de multe ori) iar votul meu de această dată a fost următorul:

cel mai bun parfum de damă produs în acest an, narciso- narciso rodriguez, un parfum alb, aromatic, în care trandafirul şi gardenia se află în notele de vârf, pe un pat de cedru şi vetiver. o alegere care ţine puţin de versatilitatea albului, pur şi carnal, pe care nu orice femeie ar putea să o poarte. cel mai bun parfum masculin produs în acest an: aici a fost puţin mai dificil, dar cum spuneam şi mai sus, acqua amara de la bvlgari (poate şi pentru că îmi plac deja mai multe parfumuri masculine de la ei) cu acel patchouli indonezian şi olibanum a fost alegerea mea. în ceea ce priveşte parfumurile de nişă, solarul terracotta al casei guerlain a primit votul meu iniţial, dar am revenit pentru isparta 26, un parfum semnat de pierre guillaume pentru combinaţia oud- ambroxan, muşchi şi olibanum, în vreme ce la categoria nişă- masculin, votul meu s-a numit hard leather- lm parfums (aceeiaşi notă oud îmbogăţită cu clasicele arome chypre-cuir-piele). peste categoria parfumuri celebrităţi am trecut cu repeziciune- încă mai cred că numele vreunui star de cinema nu este neapărat o garanţie a succesului unui parfum ci doar un concept de marketing, deşi judecând după explozia lui coco mademoiselle cu keira knightley am putea susţine contrariul- şi am ajuns la all time perfumes unde tom ford cu tobacco vanille, parfum oriental unisex lansat în anul 2007 are deja mulţi adepţi (printre care şi eu). de remarcat pentru curioşii care vor să testeze acest parfum cu mare longevitate, notele de vanilie de la început ascund tutunul (frunză şi floare) pe care îl veţi regăsi după un timp ca pe o preţioasă şi bine uscată ţigară de foi. iar ultimul vot a fost dat, cu ochii închişi chiar, lui chergui, una dintre bijuteriile serge lutens. ambră şi tămâie, mosc şi santal, chergui este un parfum care merge foarte bine datorită căldurii sale, iarna.

cât despre cele două parfumuri puse la bătaie cum s-ar spune, alegerea mea a fost femininul, swan princess semnat de bertrand douchafour, un parfum cu şase faţete de mosc pe care personal îl văd ca un parfum de iarnă.

no, îmi uraţi succes?

35 thoughts on “best perfumes of 2014”

  1. Succeeees!!! happy
    Eu am o obsesie cu parfumurile!!! big grin
    Și tare mi-aș dori de moș unul, dar cred că a epuizat copilul toate dorințele pentru întreaga familie! big grin

  2. dagatha, eu cumpăr parfumuri într-o singură situație: când dau de ele (acum datul este cu al oudh l’artisan parfumeur semnat de acelaşi douchafour care a inventat şi lebăda) . nu știu pe unde umblă moșul care vine la mine, dar sigur că nu prin parfumerii, asta-i sigur. big grin cred că a tras cu ochiul pe raftul meu (prea plin) și și-a zis în barba lui că musai să fie mai auster (întâi taxe și impozite, dragăă!)

  3. esti f sigura pe tine. adica, daca in ale liricii criticii te faulteaza, ‘ la parfume’ te scoti? laughing

    parfumuri, bijuterii, haini de blana, nimic nu e prea scump cand vine vorba sa le oferi unei femei, ai dreptate, mâț.

  4. kenza, laughing siguranţa mea stă în altceva: cumva, cândva, voi avea un eşantion măcar. asta-i tot. nici măcar nu mă întreb când sau cum. e un soi de încredere, aceeaşi cu care mă uit acum la un alt parfum şi zâmbesc: eşantionul l-am primit în dar mai demult, chiar în anul lansării, de-o fi să am întreg flaconul bine, de nu, s-ar zice că ne-am cunoscut deja. cum nu poţi citi toate cărţile scrise pe lumea asta, tot aşa nu poţi avea toate parfumurile născute vreodată.
    altfel, ce să facă un mâţ cu hăini de blană? big grin

  5. laughing stai ca n am inteles: cum adica un esantion? in competitia asta… cine si permite sa jurizeze in castigator pe altcineva, in afara mâțului? happy si dupa o astfel de expunere.
    zambeste, o sa castigi happy

  6. somn usor, atunci. happy
    fortam optimsmu’ la taste, pt. ca stiu cum e cand iti doresti ceva mult de tot/ parca cu cat il vrei mai mult, cu atat te indoiesti de obtinerea lui.

  7. păi sincer nu mi-l doresc prea mult. laughing invitaţia în sine a fost un mare dar, unul la care nu mă aşteptam, recunosc. sunt pe-acolo multe minţi ascuţite şi nasuri pricepute, mult mai pricepute decât al meu, aşa că am fost extrem de copleşită. surpriseops:
    dar nu am înţeles la ce făceai referire cu critica liricii? din ce ştiu eu, am participat doar la două concursuri literare în vieţuca mea. unul chiar cu câştig aş spune.

  8. pai tu ziceai, mâț, ca nu le esti pe plac criticilor. nu ca ar conta, am inteles ca tu scrii cand, cum si unde vrei. happy
    deci nu parfumu’, invitatia… bun, atunci: ai castigat deja. laughing

  9. Dagatha, zic sa l lasi pe Mos fara scrisoare: chiar si de n o fi parfumul pe care ti l doresti, o sa ai surpriza intreaga a intuitiei masculine. happy

  10. io pe mâna intuiţiei masculine nici mătura n-o las. rolling on the floor

    kenza, da, aşa e, io ziceam. happy şi mai zic la o adică, câtu-s de pisică.

  11. matura? rolling on the floor iar pe mana femeii, ciocanu’? ca instrument contondent de aplatizat ( uneori deste laughing) ) si cu drept de replica la… matura, evident. laughing esti un mâț prea clasic, zau! parca te vad ca trasezi arii pozitionale, in care fiecare are rolul lui precis si nimeni nu are cum sa greseasca.
    da’ macar de cateva ori pe an poti acorda credit si intuitiei masculine. mai bine zis efortului lui de a ghici ce si doreste un mâț. ai vz mimica unui barbat in fata unui raion cu cosmetice, vreodata? are continut cu adancime…. epica. e dincolo de lirism, prin forta si intindere. laughing)
    Dagatha, fara vraji sau impinsori ( de la spate? asa murdar vrei sa joci rolling on the floor ) la Mos conteaza doar farmecul tau personal, iar tu il ai ‘de-a gata’. happy
    btw, Mosu’ nu primeste nimic, da? big grin

  12. Cum se zice la ”afon” în limbajul parfumurilor? Dacă inodor e ”fără miros”, eu aș fi ”inodorabil” ??… happy
    Compensatoriu, am să mă îmbăt conștient cu parfumul cuvintelor …

  13. sfânta cumsecădenie la tine îm poartă şi-a rupt gâtul, miai! big grin big grin big grin

    ma belle, s-au dat deja flacoanele, io am rămas cu fălcile.. de mâţ. da bine şi aşa. fac io rost de un eşantion, am văzut că este eftin…

  14. Dear, dacă-i ieftin, ia o navetă, să ne-ajungă la tăți. laughing Măcar de sărbătorile de iarnă să mirosim și noi a primăvară prematură. Că Miai un strop nu dă. Nici când nu e de la el. laughing

Comments are closed.

error: Content is protected !!