concursuri

un copil…

un copil se ridică astăzi în lume

un copil trece porţi neştiute
râzând,
un copil e o floare arzând
e o sete de mâine.
ochii lui sunt corăbii de stele,
glasul lui este însăşi iubirea
curgând,
un copil poartă ceruri pe frunte
către viaţă privind.
un copil. ce minune îl ţine
între palmele sorţii
de lacrimi ferit,
un copil. o arcadă spre mâine
dar din viaţă
spre viaţă venit.
nu-l lovi, nici cu vorba sau gândul,
nu-l răni,
peste suflet doar miere să-i pui,
un copil. dăruieşte-i lumină
căci iubire e numele lui.

despre violenţa împotriva copiilor, verbală sau fizică, despre ochii trişti ai copiilor fără părinţi, despre nenumăratele, prea multele, cazuri de abuz, abandon, nepăsare şi violenţă împotriva copiilor s-a scris şi se va mai scrie, dar ele nu vor înceta până când glasul copiilor nu se va fi auzit. şi este de datoria noastră să-l facem auzit. pentru că fiecare lacrimă din ochii unui copil este o crimă împotriva lui mâine.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “un copil…

  1. O initiativa foarte buna. Niciodata nu e suficient facut impotriva abuzurilor. Femeile si copiii sunt in Romania, victime ale abuzurilor iar institutiile statului nefunctionale ori mult prea greoaie. Atatea suflete in suferinta muta, stiuta doar de ele. Cuvantul acesta, ”social” este ceva ce nu prea ii intereseaza pe guvernanti. Poporul si problemele lui sunt departe de creierul lor infierbantat de socoteli si imparteli, de intrigi si manvre de culise. Societatea, natiunea, oamenii, prostimea sunt doar niste figuri nesemnificative inchise in cifre.

  2. gabriela, cu siguranţă îţi amnteşti că prin anii 90 a mai fost o astfel de campanie, care abeneficiat de un clip teribil, “covorul” se numea. şi iată-ne dupa 20 de ani întrebându-ne cât de eficientă a fost dacă acum este nevoie de o altă campanie… sad

  3. bătaia nu e ruptă din rai, rata. eu cred că există şi metode care să nu dărâme fragilitatea unui suflet de copil, atunci când trebuiesc luate măsuri… de îndreptare.

  4. Ce subiect delicat, trist, adevărat…din păcate, oamenii au în ei o sămânţă de rău, care creşte udată(sau uscată?) cu ceva ce se cheamă “sărăcie”.

Comments are closed.