roşu. interzis

ne prind ca din întâmplare dimineţile pe prispe sălbatice, dăltuite de mâini străine, astăzi ca nişte crengi uscate. stăm unul lângă celălalt şi între noi îmi pare că au adormit cuvintele. un somn de lemn ascuţit pe care ţipăt de pasăre nu-l mai trezeşte.

tresărim argintat atunci când simţim lepădarea de sine a gândului şi cu un ultim efort ne facem mâinile căuş, visând să ne-ncapă, să ne ajungă marea de linişte.

dincolo de pleoape este inima. roşu interzis.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “roşu. interzis”

  1. Tăcerile (ne)păsărilor trezesc trunchiul necioplit de dimineţile străine pe prispele sălbatice ale întîmplării.

    Dincolo de inimă e sufletul. Albastru. Închis.

  2. Eu m-am tot uitat la poza aia si nu am putut initial sa-mi dau seama ce reprezinta. Zau,lainceput am avut chiar asa o vaga impresie ca e o funda arosie in jurul unui mascat care sta cu spatele, si are funda infasurata de gat…in scopuri probabil de autoasfixie erotica, ca nu cred ca isi pune cineva cagulain cap si o funda in jurul gatului doar asa de frumusete. Abia pe urma, dupace am eliminat aceasta prima impresie ca fiind cam nerealista, deoarece un om din ala care e interesat si de cagule si de autoasfixie erotica, nu prea cred ca foloseste un nod de genul asta ca in poza in diverse ligaturi, ci oarecum mai altfel, (dar nu spun de care, deoarece eu nu doresc sa promovez acest fel de activitate deosebit de periculoasa, (desi, ma rog, daca e cu cagula s-ar putea de fapt sa fie mai putin periculoasa decat fara cagula, depinde si de cagula, si de nod si de calitatea echipamentului folosit, plus desigur daca se urmaresc strict instructiunile cele mai stringente de a evita riscul, dar tot e fffffff periculos, chiar letal de periculos), in fine, m-am prins ca e mai degraba posibil vorba de o talie de femeie imbracat intr-o rochie asa mai inchisala culoare, sau ma rog, poate o bluza sau portiunea de sus a rochiei gen tricou mulat mai inchis la culoare si o jupa de o nuanta usor diferita si din material parca si el diferit, plus cu funda in jurul taliei, ea stand asa in semi-profil sau chiar mai degraba profil si i se vede un brat dezgolit pe acolo.

    Aoleu, si daca funda rosie e o inima, cf cum zicea un comentator mai sus, pai ce, inima e in talie ? Acolo unde e funda aia in poza asta cel mult sa fie flexura colonica stanga superioara, acolo unde faci durerea aia numita “carlig” daca alergi prea tare.

    In orice caz, doresc sa comentez ca titlul mie mi se pare perfect adecvat, cu acel cuvant “Interzis” ff bine precizat acolo, deoarece fotografia poate da nastere la confuzii, si mi se pare total OK de a nu promova activitati riscante in public, mai ales din partea unui public cu o imaginatie prea debordanta, si de a preciza ca nu degeaba exista anumite tabu-uri si semne de trafic sau de avertizare pe care scrie cuvantul “Interzis”,plus culoarea Rosu care e una de alarmare si de alerta si atentie sporita. Si totodata, deoarece funda mi se pare chiar decorativa, sunt de acord si cu promovarea unui design estetic atragator ptt diverse semne de trafic si de avertizare, desi parca mi-as dori ca sa nu fie doar estetic ci si mai bine clarificat exact ce anume e interzis, si poate chiar si de ce sau macar la ce consecinte neplacute se poate astepta cineva care vede o asemenea funda alaturi de ceva vag misterios si nesocoteste acel cuvant Interzis. Adiica eu personal cum vad scris pe undeva Interzis, chiar si fara funda, eu de obicei,mai ales totusi ca am trecut de 25 de ani, (ca sub 25 este inca acceptabil de a ne considera inca in formare, desi desigur ne asumam diverse raspunderi char la 18 ani), imediat plec de acolo si nici nu caut mai departe, (adica poate asa pe la 15 ani sa fi fost tentat sa ating asa funda aia cu un deget, ma rog, cu manusi de protectie desigur si in conditii de izolare), dar nu pot sa garatez ca toata lumea e asa de cuminte ca mine. Si daca ar scrie ceva mai clar, de ex “Interzis, pericol de electrocutare cu consecinte posibil mortale”, atunci parca ar fi mai util pt un public mai larg de cititori.

  3. rudolf, ca să fiu sinceră, eu am ales imaginea după ce am scris textul. pentru nuanța de roșu și pentru ideea de legare. happy dar tu ești mult mai viyual decât mine, cum constat.

Comments are closed.

error: Content is protected !!