locuind într-un pahar de sticlă (c)

aş locui, dacă mi s-ar da posibilitatea alegerii, într-un pahar de sticlă, unul înalt, transparent, cu picior fragil ca o lebădă graţioasă, tulburătoare în transparenţa ei. m-ar atinge ape  grele de tanin câteodată, însă nu m-aş plânge şi nici nu aş încerca să şterg roşul strivit al boabelor peste care, cândva, a trecut şi soarele.

aş locui, dacă ar fi să mă întrebe şi pe mine cineva, într-un gând de sticlă curbată şi mi-aş imagina acolo, în lumea mea, clipa aceea specială în care, casa mea şi casa ta s-ar atinge uşor, în clinchetul acela de cristal fragil în care se revarsă dacă asculţi cu atenţie, toată muzica lumii. “noroc!” şi zâmbete curgând în cascadă.

aş locui, dacă astfel am fi mai aproape, în perechea paharului tău, pe o etajeră de nuc, alături de cărţile pe care le iubim amândoi. la vreme de seară, am coborî împreună pe masa cu zăpezi din damasc şi cu sfeşnice de argint, acceptând tacit atingerea sfioasă a mâinilor şi a buzelor care ar sorbi fără să ne vadă, fără să ne ştie, prea flămânzi şi prea atenţi la propriile persoane, la măruntele lor nevoi şi mai puţin la fragilitatea noastră.

mă visez uneori un pahar de sticlă. şi mă întreb dacă nu cumva, într-o altă viaţă, din frânghia de nisip a sufletului meu, m-am topit şi m-am reîntrupat în clopotul acesta care ar putea să încapă în el şi lacrimi, şi vin, şi suflet. aş putea fi casă pentru gândurile tale la ceas de seară, căuş pentru licoarea cu scântei sângerii ce aduce somnul în amurg, pântec rodind zâmbete pentru fiecare dintre tristeţile tale prelinse pe liniile mele, de alţii desenate.

da, mi-ar plăcea să locuiesc într-un pahar de sticlă aşteptând acolo toate anotimpurile boabelor de struguri ca pe un bal al sferelor care se rostogolesc uneori ca şiragurile de mărgele, strivite apoi de întâmplare, de tălpi harnice, de pământ. din lumea mea aş trimite la răstimpuri veşti despre gura ta şi despre un sărut.

dar tu ştiai deja toate acestea, nu-i aşa?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “locuind într-un pahar de sticlă (c)”

  1. o poveste cu pahare ma atragea si pe mine. dar carafa a fost mai puternica happy. iar o poveste asa de frumoasa si suava ca a ta sigur nu mi ar fi iesit. n ar fi rau sa putem locui intr un univers asa de mic… desi, poate, chiar asa si locuim de fapt. doar noua ni se pare imens universul nostru …

Comments are closed.

error: Content is protected !!