verde de joi

mi-e trist că peste noapte nu e ziuă între noi,
mi-e dor că printre şoapte numărăm din doi în doi,
mi-e nu ştiu cum şi verde mi-e în astă zi de joi
suntem… numărători de ploi.
mi-e  prea multă tăcere strânsă între noi
mi-e vară peste umăr şi mi-e numai înapoi
şi ochii tăi sunt verzi şi ruginesc apoi
curgând pe sânii  goi.
 
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

35 thoughts on “verde de joi”

 1. da, grişka, maya are ochii verzi. winking mulţumesc de apreciere, frumosule şi te pup. de fapt te pupăm amândouă cu mare drag.

 2. Noi astia ochii caprui suntem favorizati binisor, acum imi dau seama pentru prima data. Stiai ca verdele e una dintre cele mai reci culori…Totodata ma pot declara multumita ca totusi suntem doi ochi. Ce ma faceam sa fi fost doar unul? M-as fi luat la intrecere cu cei ciclopi, cei primii fierari, ajutoare Vulcanului (Hefaistos). Sa fabrici arme pentru oameni si chiar pentru zei. Acolo sa vezi rugina…
  E frumoasa poezia si (ma) predispune alunecarii. Pentru ca, cum altfel s-ar explica ajunsul meu in lumea lui Homer (cel orb), cand nici cu gandul n-am gandit? Poezia e de vina. Are conotatii mitologice.
  P.s. Griska isi incearca grat(s)iile de curtezan.

 3. Frumos! Superb! Ce fain se balanseaza sau pulseaza alintat Maya! (un “mroau” admirativ pentru versuri, fotografie si psi – na, ca asa a iesit din greseala, asa ramane! – si din partea lui Tomi)

 4. Psi, aproape in fiecare dimineata cand plec de acasa ma opresc in fata blocului sa mangaie niste urechiuse de pisicuta cu ochi verzi happy si tare ne mai place, dar cred ca la amandoua ne este “vara peste umar” si ne e “numai inapoi” cum frumos zici tu, ca prea ne privim complice. Eu si prietena mea pufoasa iti multumim pentru poezia de joi.

 5. “suntem… numărători de ploi….” – ce frumos ai zis! Mi-a plăcut mult poezia, dar şi poza atât de…vie!
  O zi frumoasă, dragă Psi! happy

 6. alex, expresia este împrumutată de la gheorghe tomozei: “iubito, câtă lume între noi, numărători de ploi din doi în doi” winking

Comments are closed.

error: Content is protected !!