înverzească-se…

eu am plecat la capătul cuvintelor. pe falia aceea de nisip încins, acolo unde numai câteva litere, oarbe şi slute, mai cunosc- atât de vag- desenul de ceaţă stinsă al cuvântului.

eu am plecat să-mi astâmpăr setea de oameni şi de întâmplări, pe marginea fragilă dintre realitate şi iluzie, pe neştiutele cărări ale zilei. în urma mea, pisicile oarbe , din lutul roşu bătut de soare, îmi veghează tăcerea.

de va fi să mă aştepţi, am să-ţi aduc pe glezne toate urmele drumului pe unde mă vor duce paşii. de va fi să îmi luminezi întoarcerea cu un zâmbet, îţi voi aşeza înainte semnele-rană ale dezlegărilor mele din frânghia nevăzută a ademenirilor.

dar mai întâi de toate…. am să plec. înverzească-se cerul şi pământul ochilor tăi!

sursa foto: deviantart.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “înverzească-se…”

  1. … pe marginea fragilă dintre realitate și iluzii… este a treia oara când lăcrimez astăzi. de fiecare dată s-a întâmplat pentru că m-au impresionat până dincolo de cuvinte niște gesturi superbe și la care, voi recunoaște, nu m-am așteptat.

  2. cunosc, cunosc… happy şi te mai paşte un gest mărunt, dar chiar de ştiu, deocamdată las legat secretul. o să vezi. cândva… când se va făptui. pentru că meriţi, sonia!

  3. Ah, asta chiar ca e o pseudo-reclama chiar frumos descriptiva pt povestea Pisicii care Umbla de Una Singura ! Sper ca si acele Povesti de dl R Kipling sa fie oferite in cadrul acelei initiatiive caritabile de oferit carti unor diversi copii. Mie mi-au placut ff mult, nu atat povestea despre pisica, desi si aia e buna, numai ca mie nu-mi placeau pisicile nici atuncea, insa alea cu inventarea alfabetului, si aia cum si-a capatat rinocerul pielea creata, dar si elefantul trompa, etc, alea chiar ca mi-au placut ff mult. Plus si aia cu fluturele care a dat din picior, zau, m-am simtit chiar ff intelectual citind acea poveste, desi nu cred ca o intelesesem asa de bine, plus recunosc sincer ca am citit-o mai pe sarite pt ca mi s-a parut cam lunga si cam complicata, plus nu eram asa nici deosebit de interesat de fluturi, dar oricum tin minte ca m-am straduit asa sa o citesc, si chiar ma gandeam ce intelectual sunt eu ca citesc o povestr asa de serioasa care chiar adreseaza o fiinta atat de complicata ca un fluture plus un personaj istoric important si coplesit de diverse raspunderi sociale si profesionale asa cum mi se parea ca trebuie sa fi fost regele Solomon !

Comments are closed.

error: Content is protected !!