argintiu

Terrillj SU

închis într-o carte. aşa te ştiu şi ştiu şi cartea. numai numărul paginii îl rătăcesc de fiecare dată, îl uit, mi se şterge din minte, o ia la sănătoasa, dispare ca şi cum trece o ploaie de vară peste memoria mea.

te caut într-o carte. şi de n-ar fi miercuri şi de n-ar fi noiembrie, aş crede că totul este o glumă pe care o aud uneori şi spun, de la primele ei propoziţii: o ştiu! cascade de râs m-ar atinge, dar eu ştiu că mâine, când nu va mai fi miercuri, o să te caut din nou şi asta mă sperie cumva pentru că mă tem de fiecare dată că nu te voi găsi, cu toate că citesc cu atenţie fiecare cuvânt.

şi cred că nu ştiu ce culoare este astăzi. doar când voi găsi pagina potrivită am să zâmbesc… argintiu, recunoscându-te. este cartea pe care o scriu eu… iar şi iar. sau tu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

36 thoughts on “argintiu”

 1. iti multumesc pentru “magissa” happy si lui Anowen ii multumesc ca vorbeste intru amintirea moartei… nu mai dovedesc sa multumesc urarilor de viata lunga happy

 2. aha… sa vedem: imi mutumesti ironic pentru ca am intrebat de tine, de fapt stiind ca nu vrei sa mai calci pe acolo. este?

 3. psi
  ce tu printre file cauti, sa gaseti tu nu chiar vrei, ca jocul de-a v-ati ascunselea mult iti place tie. un argintiu soarece sa fie?

 4. Am ochii atintiti peste cei care ma intereseaza. Astfel stiu ca ati cuvantat intru pomenirea mea ieri. Nu am zis ca nu mai calc “pe-acolo” , doar ca rup legaturi. Unele. De un anumit fel. Fantomele nu se impiedica in prea multe, stavilarele sunt pentru trecut. happy

 5. bine, sensibiloaso. inteleg. imi pare rau, da-s sigur ca o rezolvati voi intr-un mod convenabil si pentru mine. mutumirile alea nu-si au rost.

 6. da, ano, mult îmi place să mă ascund şi să mă găsesc de fiecare dată… un argintiu şoarece să fie. pe placul mayei adică! happy

 7. Am furat si eu giful cu pisica. Nu ma mai satur de ea. Mersi, psi! Si textul e de revazut/recitit, dar cuvintele nu le-am luat.

 8. ooo, rokssana, sunt eu niţel cam leneşă… surpriseops: şi niţel în criză de timp, dar… iarna asta o să fie gata manuscrisul. promit!

 9. psi, ce ti-e si cu dorul asta happy
  am lipsit eu o vreme, dar revin pentru pisica fascinanta care se regaseste si apoi daruieste din ce in ce mai mult cu fiecare cautare, fie ea chiar si joi, noiembrie.

 10. pentru că argintiu are un luciu al lui, aparte… nu este nici albul sidef al zăpezii, nu este nici negrul pământului în aşteptare… happy

 11. Magnifică animaţia! Şi, excelent integrată în context!
  Despre text?…
  Sunt abia la a treia lectură… Mai mă gândesc…
  …Da. Aşa e!
  Chiar şi după 42 de ani de scris, pagina albă, e ca o condamnare la moarte, amânată sine die… Certitudinea condamnării o am. Călăul însă, zice mereu “Mâine!”

 12. da,recunosc, am pornit de la pisica “cititoare” atunci când am scris textul. şi mie mi-a plăcut mult. condamnare la moarte pe mâine? … happy nu m-am gândit niciodată că aşa ar fi, dar cred că ai dreptate.
  mulţumesc mult de vizită.

Comments are closed.

error: Content is protected !!