armani diamonds violet

armani diamonds violet, din seria emporio armani diamonds pare să fie ultima achiziție pisicească, cel puțin pentru acest an, deși recunosc că plecasem de acasă purtând cu totul alte gânduri. și chiar dacă mai tânjesc după nopțile arabe al oudh, magistral orchestrate de bertrand duchaufour ori privesc cu aceeași proaspătă fascinație, operele lui ellena, ceva m-a atras spre armani mereu. poate pentru că am de ani buni code (la codice della seduzione) cu incredibila notă de iasomie în vârf și extrem de terestru în ciuda notelor de miere și etilvanilină (apărut în 2006 l-am purtat în iarna lui 2007 cu plăcere), poate pentru că – deși fan declarat al parfumurilor vintage și de nișă- am regăsit în code acea latură ușor mistică, niciodată pe deplin dezvăluită, așa cum trebuie să și fie parfumul în esență: uneori un lacăt, alteori o poartă deschisă.

plecasem de acasă după j by jenifer aniston, parfumul vătratec și marin lansat anul trecut, al cărui eșantion îl testasem deja, decisă să dau și eu o șansă aromelor cu nume de vedetă. testerul îmi relevase un parfum marin cu un siaj bun, un floral alb potrivit serilor de vară ori zilelor în care ni se face dor de vacanță. fără a fi un parfum mare, de casă, îl recomand (și) pentru că este accesibil ca preț (testerul meu avea un siaj ceva mai bun totuși). cine mă cunoaște știe deja că sunt o catastrofă atunci (rar) când dau iama în parfumerii: aveam să descopăr ceva mai aproape de sufletul meu și mai în tendințe dacă vreți pentru că anul acesta floarea la modă a fost, este încă violeta. pentru fanii acestei flori le-aș recomanda și violeta amară din violetta penhaligon’s ori violeta androngină a lui tom ford, black violet, un chypre unisex care a făcut ceva valuri de la apariția sa în 2007, fără a uita parfumul reginei maria, celebra violetă indiană, ori chiar primul parfum galliano. multă vreme uitată prin sertare, violeta a fost pe la începutul secolului douăzeci una dintre reginele parfumeriei. să spunem doar că în evul mediu floarea de violetă era oferită drept premiu la concursurile de poezie trubadurilor francezi, iar bretonii și celții le utilizau în compoziții și pomezi pentru îngrijirea feței, în vreme ce medicina- fără să se știe că ea conține acid salicilic- o folosea la tratarea durerilor. uleiul de violete se obține prin costisitoarea tehnică enfleurage, macerare sau extracție cu solvenți volatili ai speciilor victoria sau de parma care cresc în italia și sudul franței. parfumeria de masă folosește însă ionone (descoperite de tiemann și kruger în 1893 prin sintetizare de citral și acetonă). iononele și metil-iononele folosite în doze mici au exact același efect ca și al florilor (obosesc nasul) și sunt excelenți armonizatori ai miresmelor.

revenind la emporio armani diamonds violet, parfumul lansat în vara acestui an, este cel de-al patrulea din  seria deschisă de tom wasser în anul 2007 cu acel floral alb, elegant, urmat de diamonds rose (lansat în același an) căruia îi lipsesc tușele fructate, dar este îmbogățit de trandafir și frezie. sub semnătura lui jacques cavallier a apărut în anul 2011 diamonds black karat, varianta spicy and dark care explorează latura misterioasă și senzuală, iar noua compoziție, diamonds violet, lansat în luna iunie a acestui an, este un floral fructat gurmand cu note de vârf dulci: fructul pasiunii, zmeură și lychee, în vreme ce miezul este floral: trandafir bulgăresc, lăcrămioare, frezie și violetă. notele de bază sunt dulci, un amestec de praline și vanilie bourbon pe un frunziș verde, ierbos, de patciuli. armani diamonds violet, parfumul unei singure nopți, împrumutând chipul lui ella eyre și amintind de conceptul prințesei lui vera wang, este genul de violetă soft, mai accesibilă și mai ușor purtabilă. un siaj excelent, un parfum ceva mai luminos decât îl redă reclama și cu certitudine mai intens ca notă violacee, numai bun de așezat pe șalul de cașmir al toamnei, la încheietura pe care zâmbește o frunză ruginie, pe fondul de piele și lână al hainelor cu care ne pregătim să trecem spre iarnă.

personal l-am simțit ca pe o mică violetă, fragilă, dar atât de curajoasă, care se încăpățânează cu zâmbetul ei în luminile dense și molcome ale toamnei prin care trecem.  fără a fi un conceptual, un sofisticat (se adresează mai mult tinerelor femei) este acel mic diamant violet care împodobește orice inelar. iar fetelor le plac diamantele…

https://www.youtube.com/watch?v=DTKY7b5z_kk

4 thoughts on “armani diamonds violet”

  1. Ce descriere frumoasa, trebuie sa-l incerc si eu chiar daca stiu ca avem gusturi foarte diferite in materie de parfumuri. Am avut un singur parfum de la Armani, Armani Mania se numea, în urmă cu 7-8 ani dar nu m-a dat pe spate. Mi s-a părut banal deși am primit multe complimente.

  2. E tocmai ora potrivită pentru o “poveste” parfumată. … Și așa te-ai ales cu un parfum nou, neașteptat. Cred că ți se potrivește aroma violetelor și diamantul.

  3. am și armani mania în panoplie, parfum primit pentru că este …terestru, ioana, îmi place pentru nota de cedru (deși cedrul meu preferat este feminite du bois, varianta din 1992 a lui lutens, sub sigla shisheido, parfumul meu rar și drag). tușa de mirodenii din mania se potrivește însă cu pielea mea (deși eu nu l-aș fi cumpărat). cât despre diamonds violet, eu am fost atrasă strict de nota de violete, ceva mai blândă decât la tom ford pe care l-aș recomanda numai femeilor puternice. altminteri, deși încadrat ca gurmand (poate pentru notele de ciocolată și vanilie) mie mi se pare totuși soft. el a fost conceput pentru tinere femei… happy
    ca și preferințe, sunt atrasă cum am și spus, de parfumeriile de nișă și compozițiile vintage, de rășini, tutun, aspru și întunecat, de parfumeria mai degrabă masculină și mă mai ”laud” cu 4711 al lui jean marie farina, cel original, după rețeta din 1700 (primit și el) ori christian lacroix, parfumul cochilie, intrat și el în linia parfumurilor de osmotecă.

  4. diamantele, dana? sunt mai simplă de atât și mai sofisticată totodată (cu excepția verighetei, a pandantivului de aur pisică de care nu mă despart niciodată). port rar bijuterii, dar îmi place culoarea mov. port rar și parfumuri deși am o grămadă și îmi place lumea lor pe care v-o povestesc uneori.

Comments are closed.

error: Content is protected !!