pluşărim?

mai întâi vom vedea roşu înaintea ochilor. un roşu jilav, ca de pluş prăfuit, ne va invada străzile, sufletele, plămânii. să pluşărim!- vom striga cu minţile aprinse de un gând nou, singurul care ne bântuie apăsările în ultima vreme. să fim în rândul lumii!

apoi… vom alerga încoace şi încolo, neapărat febril, ademenind bomboane tari pe care le vom topi la lumina singurei lumânări, bolnavă şi ea de o rătăcire a sensului.

mai întâi vom vedea roşu înaintea ochilor. un roşu jilav, anulând tot ce se mai poate. abia a doua zi, cu ochii limpeziţi ca după spaimă, vom cere divorţ iubirii sub pretextul altei culori.

… e o săptămână roşie între noi. inima mea… prea roşie.

sursa foto: salome

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

21 thoughts on “pluşărim?”

  1. Citesc, inchid ochii si-mi inchipui c-alerg pe o strada de plus. Rosu cu albastru sa fie. Pe gardurile albastre dorm ursuleti si veverite albe. De plus.

  2. Îmi place coralul roșu, îmi plac de nu mai pot pantofii cu două rânduri de barete, roșii, de Scufiță roșie pe care vreau să-i cumpăr în vara asta. Altceva roșu… nu prea, mă neliniștește roșul. Cât despre nuanța plușărită… bleah! Fără!

  3. veveriţe albe? hai că pricepeam strada de pluş, admiteam culorile roş-albastre, că doar tăt rumânu îi stelist (nu ştiu şi de ce, dar asta-i altă poveste) da veveriţe albee? big grin

  4. MIE nu mi-o vinde nimeni. Mama mea croșetează mărțișoare mult mai frumoase decât multe din cele de pe tarabă, apropo.

  5. Așa-i și-n medicină. Preferabil să prevenim decât să tratăm. happy
    (În China antică, de pildă, medicul era plătit doar pentru cât timp ținea pacientul sănătos. Când se îmbolnăvea, se considera că s-a întâmplat asta din cauza îngrijirilor necorespunzătoare acordate de el, așa că îl trata pe pacient fără a mai fi plătit.)

  6. te cred, draga mea, te cred. happy mie îmi plac cele de tablă şi cele pe care le face alma. le-ai văzut? anul acesta face pisici! minunăţii!

  7. măăăi şi acum spui? după ce a plecat toarşu nicolăescu abramburici din fruncea sănătăţii? că de ştia eeeel! big grin

Comments are closed.

error: Content is protected !!