nomasvello brașov (step 4)

așa cum v-am promis de la bun început, de când am vizitat prima oară salonul nomasvello brașov  am să vă povestesc astăzi, după cea de-a patra vizită, iată, de ce am ales nomasvello și metoda de epilare cu lumină intens pulsată. argumente. și cum mai decurge tratamentul, evident.

despre brandul nomasvello pot sune că știam cine sunt atunci când, în cele din urmă, Andreea a decis să lase capitala, orașul natal, ca să deschidă o franciză la brașov. o poveste surprinzătoare și admirabilă în spatele căreia este o persoană mereu zâmbitoare. și puternică. sunt sigură că este greu să lași prieteni, familie și tot ceea ce știi în urmă, ca să construiești altceva, în alt oraș, cu alți oameni. dar, de câteva luni, eu recunosc că merg cu plăcere pe bd. 15 noiembrie nr.100, adresa unde este situat salonul.

de ce nomasvello? știu, întrebarea este logică. sunt o grămadă de alte metode de epilare, mai mult sau mai puțin eficiente, sunt chiar multe saloane care pot oferi o metodă sau alta ori aparate de uz propriu pe care le-am văzut promovate pe blogurile de beauty. despre saloane pot spune doar atât: am încercat epilarea cu laser, în urmă cu ceva ani, într-un cabinet dermato-cosmetic. dacă ar fi fost atât de eficientă precum se lăuda doamna doctor (aici un mare minus a fost dat și de aparatura mai puțin performantă) acest articol ar fi fost fără rost. happy despre epilarea clasică aș putea scrie tomuri întregi cu titlul ”cum să ne chinuim în trei pași simpli” (cu perseverență chiar și într-un soi de masochism… estetic). iar despre aparatele de epilare cu arc, cu pensete sau recent apărutele cu lumină intens pulsată, aici aș spune că sunt produse de larg consum și atât. cu durată limitată de viață și efect la fel de limitat.

se spune că dacă folosești lama, firul de păr se îngroașă, iar efectul este unul de scurtă durată. dacă folosești ceara există riscul să te arzi, te iriți (în unele zone este sinucidere curată, chiar) iar cel mai neplăcut efect ar fi acela al firelor de păr crescute sub piele. și atunci? alternativa apărută de ceva ani, cea cu lumină intens pulsată, pare să fie cea mai bună soluție. dar se ridică o întrebare: la salon sau acasă? și aici răspunsul ar fi unul singur: mergeți frumușel la nomasvello brașov pentru o testare. după ce aflați care sunt condițiile și după ce răspundeți la chestionarul legat de starea de sănătate, veți vedea că răspunsul este unul singur.

după patru ședințe știu deja că în ziua de tratament trebuie să ai grijă la medicamente (am dus o migrenă pe picioare din acest motiv, pe la a doua ședință, deci dacă urmezi un anume tratament medical ar fi bine să spui înainte -diabetul și epilepsia, alăptarea, pot fi o barieră). de pildă dacă iei antibiotice este recomandat să amâni ședința de tratament cu o săptămână, iar dacă ai suferit o intervenție medicală cu anestezie este bine să amâni cu trei luni tratamentul ipl. mai știu că în zonele cu tatuaje sau boli ale pielii ne putem lua rămas bun de la epilare, așa cum știu și că eficiența maximă o au anumite fototipuri (firul de păr închis la culoare absoarbe mai bine lumina, asociat cu o piele cât mai deschisă la culoare). totodată știu că intensitatea luminii variază în timp, dar că procedura trebuie să rămână nedureroasă, dacă admitem că acel mici pișcături sunt totuși mult mai suportabile. și că trebuie să lași firului de păr răgazul de a crește.

care este cel mai greu lucru când vine vorba de epilarea ipl la nomasvello? sincer, este răbdarea. tratamentul, ca să fie eficient are nevoie- în cel mai fericit caz- de cel puțin șase ședințe. procedura este orientată spre rădăcina firului de păr, asupra căreia se intervine cu ajutorul luminii și ți se explică limpede, de la bun început că trebuie să renunți la orice metode de epilare care acționează asupra acesteia. se admite îndepărtarea firului de păr (pentru estetică) dar repet, fără a intervenii asupra rădăcinii (adio pensetă, epilator și ceară). idealul ar fi acela în care reușim să ignorăm pur și simplu zona respectivă. dar femeile sunt departe de a fi ideal(ist)e. big grin știu, pentru că am trecut acest prag psihologic.

care este eficiența după patru ședințe? eu aș spune că este bună având în vedere că eu mă aștept la rezultate mai vizibile cam prin decembrie, așa mi-am propus de la bun început, adică după vreo încă patru ședințe. dar știu că am să vă mai povestesc până atunci. winking

în loc de concluzie: pentru că am tot văzut recenzii ale aparatelor cu lumină intens pulsată utilizabile acasă în documentările mele , cred că este potrivit să spun de ce am considerat mai potrivită această procedură desfășurată la un salon:

  • mi-e greu să cred că aparatele comercializate, de uz propriu, sunt astfel reglate încât să aibă eficiență pe toate fototipurile de piele (chiar și la salon se spune că eficiența tratamentului este dată de culoarea pielii, culoarea părului, adâncimea rădăcinii, zona tratată și chiar statusul hormonal).
  • este foarte dificil să te programezi singură la a urma un tratament de fotoepilare, acasă. tentația mare este aceea de a interveni ceva mai des, ori știm prea bine că ritmul de creștere este diferit. (vă amintiți, spuneam ceva de răbdare și prag psihologic)
  • atunci când avem o piele mai sensibilă, rănită sau cu probleme, atunci când urmăm un tratament cu medicamente fotosensibilizante, mi-e greu să cred că ne pricepem atât de bine la compoziții încât să renunțăm la folosirea epilatorului ori că știm să protejăm eficient zonele rănite.
  • procedura, așa cum se desfășoară ea la salon, necesită răcirea zonei tratate și mai cu seamă protecția ochilor. și asta chiar îmi dă cu virgulă pentru că acasă, cu ochii acoperiți și pe jumătate înghețată, mi-ar fi imposibil să văd ce fac.
  • sunt de părere că atunci când avem o durere, mergem la medic; atunci când avem nevoie de cunoaștere apelăm la cărți și internet; atunci când avem nevoie de pâine, mergem la brutărie și când ni se strică pantofii, îi ducem la cizmar.
  • vorbim despre un tratament cu scop strict estetic, dar care în esență este împotriva naturii, așa că personal prefer să mă las pe mâna unui specialist. iar când specialistul este și drăguț… ne vom revedea la ședința a cincea.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

error: Content is protected !!