jumătatea lui martie

buds © by avlxyz

 vom şlefui vertebrele lui ieri, până la incandescenţă. apoi, în luminile ca de gutuie, ne vom căuta unii pe ceilalţi de verticalitate.

un zâmbet stă paznic începuturilor, aşa cum o lacrimă spală şi uită chipul clipei.

îţi voi spune astăzi propoziţii despre jumătatea lui martie, cât încă zăpada şi ploaia se mai iubesc ascuns, iar întâiul copil al primăverii mai ronţăie tăcut, neştiut, la un ghiocel.

îţi voi spune astăzi că sunt. dar tu?

între noi curge ca o promisiune un semn de verde.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “jumătatea lui martie”

  1. la mine primavara rontaie o brandusa si din rontaitul asta tacut tot mai apare cate o floricica noua, ba alba, ba mov… o primavara incarcata de culori, arome si cuvinte potrivite iti doresc, pisic happy

  2. la mine primavara s-a asezat confortabil pe la 26 de grade! toata lumea s-a dezbracat si e mare veselie printre crengile copacilor happy. pop…

  3. redsky, brânduşe pe la noi nu am văzut încă, dar nici ghiocei nu mai sunt. aşa că te cred pe tine şi aştept semnul de floare promis, chiar dacă eu nu iubesc primăvara. să fii bine.

  4. geanina, la tine este altă climă. nu ne mai amărâ pe noi, cei care ne mai învârtim pe lângă zero şi puţin peste zero grade! happy

  5. bine spus, abbibal, pe cei care avem timp. deşi, eu cred, timp pentru frumosul din jur ne putem face. şi chiar dacă sunt un mic iubitor al iernii cu albul şi gerurile ei, înţeleg rostul anotimpurilor. curând vom vorbi despre verde, aşa e drept, aşa e firesc. fie ca verdele să te găsească în lumea bălgradului şi să te bucure.

  6. ce imi place cum suna si cum se duc vorbele astea in locul acela al cuvintelor magice “între noi curge ca o promisiune un semn de verde”.

  7. Ce-mi mai place cum ai scris asta : “iar întâiul copil al primăverii mai ronţăie tăcut, neştiut, la un ghiocel.”. M-am gandit la copii rontaind covrigi, la copii molfaind ciucalata fermecata, la copii razand, la copii jucandu-se, la copii privind absorbiti si complet uimiti la firul de ghiocel ce se incapataneaza sa iasa din pamant. In fiecare primavara happy

  8. L-am vazut acum cateva zile, cu un nod in gat si lacrimi in ochi…dureros de adevarat…Acum nu mai am curajul sa deschid din nou linkul.

Comments are closed.

error: Content is protected !!