galben de duminică

prinde-mi mâinile între aripile tale şi du-mă astăzi într-o altă poveste. nu vreau să ştiu cine eşti, nu vreau să-mi spui cine sunt, hai să ne prefacem o clipă că adunăm clepsidrele toate într-un cuvânt nou, unul care să nu se numească timp şi să nu doară.

nu veni în urma mea şi nici înaintea-mi, lasă-mă să te găsesc lângă mine ca şi cum ai fi mereu acolo, de la începutul zilelor mele, din vremea sălbăticiei şi a necuvântului. doar aşa, sunt sigură, toate poveştile pe care ţi le tot spun se vor încrusta peste duminica noastră şi mi le vei întoarce într-o zi cu chip nou, azimă pentru suflet.

şi vom alege astăzi o nouă culoare care să ne lege în faţa toamnei care se coace în gutui şi în ferestre. o culoare pe care să o pot prinde în cuvintele tale, cele pe care încă nu le cunosc.

galben? galben topit?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “galben de duminică”

 1. Psi frumos,

  asa incetisor, la mine vine toamna. Iar tu vorbesti despre albastru, despre galben, despre gutui…Castanele le aduc eu, pitite in buzunare. Si uite asa, s-a si nascut starea necesara pentru a visa.
  happy

 2. starea ta de visare e aproape coapta…si optimist galbenul…
  “I’d bleed myself dry for you,I’d bleed myself dry.everything you do,and it was called Yellow.”
  pregatesti pescarul sa-ti scrie povestea ….

 3. daca tu aduni toate clepsidrele intr-un cuvant, o sa-ti tocesti penele scriind un covor de ganduri razlete, suflate din palma printre ochi separati de curiozitate.

 4. lotusica, tu adu castanele. eu o să inventez alte culori! winking
  rokssana, mă gândesc că, aşa cum spui, galbenul este o culoare optimistă. şi este una dintre culorile toamnei. happy despre pescar: este gata de vineri dimineaţă, dar am tot scris şi rescris la el. şi încă nu sunt foarte mulţumită. sad aşa-mi trebuie dacă am ales tema aceasta.
  anowen, de-ar fi să mi se frângă privirea printre gânduri, de-ar fi să mi se ardă aripile de atâta strângere, de-ar fi să mă pierd pe mine adunând şi iar adunând nisipul clipelor doar pentru ca un alt cuvânt să se nască… este puţin. de-ar fi să mi se usuce cerneala gândului, până la galben şi dincolo de el, de-ar fi să mă rătăcesc pe căile minţii şi de-ar fi să mă uit pe mine în pragul altei vieţi, tocmai acest cuvânt îmi va fi de fapt calea… s-o aleg?

 5. Astăzi am zărit în fuga drumului un pom tot galben, atât de frumos. Mi-a părut rău că nu am oprit să-l fotografiez. În juru-i era un covor de frunze galbene, iar razele soarelui se prelingeau atât de galbene, printre frunze… L-am zărit doar o clipă şi s-a lipit de suflet…
  Frumoasă-i toamna cu culorile ei!

Comments are closed.

error: Content is protected !!