fântânile sufletului – o poveste de crăciun

purtăm în noi fântâni de iubire, fântâni de lumină ce ne împing mai departe, mai sus. în liniştea noastră, ele ne duc mai departe, glasul lor se ridică, luminându-ne calea, desenându-ne poveşti pe gene, speranţe.

uneori, ele se împlinesc. uneori nu.

este vreme de decembrie, chiar dacă iarna se mai lasă încă aşteptată. este vreme de poveşti. şi pentru că ştiu că tuturor ne plac poveştile, vă chem să le desenăm împreună.

text republicat în 18.12.2014

mulţumiri speciale lui călin fără de care nu aş fi găsit muzica necesară ademenirii cuvintelor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

23 thoughts on “fântânile sufletului – o poveste de crăciun”

 1. Neacoperit,
  cândva pieritor în largul adusului,
  continuă sinea să-şi presupună visul.
  în bărbile albe,
  locuiesc pitici,
  şi-n pitici curg în sus fântânici.
  apa care se duce-n sus,
  se întoarce în ochiuri,
  ca lacrimă.
  sacrificăm copilul,
  întru liniştea şi bunăstarea casei, în pachete.
  sacrificăm porcul,
  întru îndestulare.
  suntem o apă,
  şi ca orice apă, adunăm mizeria sfârşitului
  de săptămână.

 2. almanahe, pentru mine fântânile sufletului sunt acelea care mă duc şi mă întorc din hades în căutarea jumătăţii mele de euridice, orfeu fiindu-mi deopotrivă. winking ţi-aş dărui o fântână, recunosc că da.

 3. cammely, aşa cum bine cred că ştii, eu am câştigat deja: scrisul, ideea care a ars ca o torţă. pentru mine este deja un mare, însemnat câştig.

 4. mulțumesc giulia. te pot asigura că pe acest blog nu se înjură, dimpotrivă se face literatură, se adună oameni cărora le plac cuvintele. :rose:

 5. inspirată de anthem a celor de la kamelot! winking mulțumesc mult, felicitări și ție! să ne inspire fântânile la cât mai multe povești de-acum!

 6. Felicitari pt premiu! Eu am aflat de la tine despre el.
  Nu stiu de ce a deranjat chestia cu injuraturile. Cred ca nu au citit cu atentie urmarea povestii. Si apoi in literatura nu se foloseste limbajul colorat?
  Sarbatori fericite!

 7. valentin, fiecare are felul său de a privi lucrurile. mie, una, mi-a plăcut povestea ta și nu e vorba de limbaj colorat aici. în comparație, mari autori au avut un limbaj mult mai frust. chiar dacă eu nu-l folosesc, poate pentru că scriu mai mult imaginar și metaforic decât real, nu am vreo problemă cu el. încă o dată felicitări (mă bucur că eu ți-am dat vestea). sărbători minunate să te găsească, iar fântâna să te inspire la noi povești. :rose:

 8. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Si mie mi-a placut povestea ta mult (poate mai mult decat a mea) happy. Sa ai niste sarbatori asa cum iti doresti tu si mai mult de atat chiar!

  P.S. Am remarcat ca nu folosesti majuscula la inceputul propozitiilor/frazelor. E o chestie de stil? happy

 9. Am gasit raspunsul la intrebarea mea pe blogul tau, asa ca nu mai esti nevoita sa imi raspunzi.
  Felicitari, si ma bucur ca iti urmezi pasiunea! Eu m-am cautat mult timp si abia acum pot spune ca am regasit o parte din mine.

 10. valentin, nu-mi rămâne decât să îți urez spor la scris! happy cât despre povestea mea… ea este parte dintr-o poveste care se scrie, se tot scrie, cumva m-am folosit de ideea concursului ca să mai scriu la propria mea poveste. winking dacă vei dori și îți stârnim curiozitatea, clubul psi își va redeschide porțile în ianuarie cu scrierile pe teme date și cuvinte impuse.
  sărbători frumoase să ne fie tuturor. și multă inspirație să ai!

Comments are closed.

error: Content is protected !!