noi ne legaserăm…

noi ne legaserăm tăcerile de genunchi. ziua cobora peste noi cu pleoapele ei obosite şi amintirile ne vorbeau despre un mâine deja trecut. inventaserăm un asfalt pe care eu desenam dâre lungi de parfum, inventaserăm poveşti despre monitoare cu ochii legaţi.legaseram

îţi promisesem ţie toate aşteptările, îmi dăruisei mie toate şoaptele ca pe nişte fulgi de vânt în cuvânt. şi îţi fusesem pentru o clipă căutător, scotocitor, pasăre venită din adâncurile altei lumi doar ca să te simt… aproape. să te aud râzând. să te ştiu.

şi oamenii. atât de mulţi oameni vorbind, trecând, uitând, frământând pământul cu tălpile lor nepăsătoare, depărtându-ne şi grăbindu-ne. sunt prea multe lacrimi în dimineaţa aceasta între noi şi suspinul cerului doare în lipsa eliberării.

noi ne legaserăm tăcerile de genunchi. a rămânere. aşa au trecut patru șapte ani.

text repostat… bună dimineață-vă!

și pervazul îmbătrânește nu-i așa? happy

10 thoughts on “noi ne legaserăm…”

  1. Noi ne legaserăm tăcerile în jurul trupurilor, știind că mângâierea începe din intenție, din impulsul de a-i înjumătăți celuilalt așteptarea, de a-i înjumătăți timpul până la eliberare, până la miezul acelor povești și certitudini care ne întorc spiritul și celulele pe toate fețele, dar și cunoașterea, sau măruntele epifanii, știi tu, suficient cât să-i mulțumim maimuței că ne-am întâlnit, categoric…

  2. Sub aceasta fotografie atat de romantica nu pot decat sa ma gandesc ca tocmai am citit in massmedia daneza ca in Suedia si Germania au fost scoase din legalitate activitatile romantice cu animale, (desi in Germania, unde e importanta si grija fata de omul muncii nu numai fata de animale, a fost introdusa in schimb o aplicatie ff populara de IPhone pt a facilita activitatile romantice cu lucratori de sex consensuali umani, care ii ajuta pe acestia sa nu mai stea asa ore intregi pe strada pt a astepta sa pice ceva la intamplare). Massmedia daneza imediat s-a sesizat notand ca in Danemarca inca este permis sexul cu animale desi nu se stie pana cand, de vreme ce un sondaj arata ca 68 % din poporul danez solicitat pe strada a opinat ca asa ceva nu este potrivit nici pt oamenii danezi nici pt animalele de companie daneze. A fost desigur, ca de obicei, luat si un interviu cu un expert iubitor de animale politically corect si totodata si intreprinzator sustinator al initiativei particulare de mic business, care a zis ca si el ofera servicii de inchiriere de animale de companie, in special catei, pt servicii romantice cu ora pt cei interesati indiferent de cetatenie, etnicitate, sex, orientare sexuala, (desi nu catelul lui personal cu care are o relatie ff atasata de lunga durata si respect reciproc chiar mai stransa decat dl Karl Lagerfeld cu pisica lui Choupette), si a mai zis ca multi dintre clientii lui prefera optiunea ca alaturi de animal sa fie inchiriata si o fata, (ca el ofera la alegere animalul singur sau un animal si o fata, de cand a participat la un curs de educatie profesionala in domeniu de pe Internet, si a vazut ca asa fac si specialistii de reputatie internationala din Ucraina, trimit cate o fata pe langa animal, cu rol de observator sa nu cumva sa fie exploatat animalul in moduri neconforme cu drepturile lui internationale).

  3. A doua zi, in presa nu au rezistat sa nu se bage in seama si intelectualii, un profesor universitar opinand ca leadershipul politic nu ar trebui sa se lase distras sau atras de un subiect de divertisment atat de trivial ca bestialitatea, ci mai degraba sa ia masuri sa adresezecumva situatia de dezechilibru demografic national in care la oras sunt mai multe fete umane decat baieti umani pe cand in mediul rural e invers, si daca orasenii (sau orasencele) se mai descurca cumva (avand majoritatea si studii superioare), poporul rural e lasat de izbeliste, aparent baietii de la tara din Danemarca aflandu-se intr-o situatie de-a dreptul deplorabila locuind in sate aproape depopulate de fete. Desigur ca in aceste conditii nu se poate realiza nici planul cincinal de natalitate propusa, desi pe de alta se remarca depasirea planului la nr oameni scolarizati superior, 29 % din populatie fata de 25 % propus initial de leadershipul administrativ politic…desigur inghesuindu-se cat mai multi la universitate la oras…profesorul universitar incheindu-si expunerea cu o pledoarie catre tineret sa nu desconsidere si invatamantul tehnic profesional mediu, ca de ex Danemarca are nevoie si de instalatori, frizeri (inclusiv coafeze, ca in lb daneza frizer inseamna si una si alta la fel cum franskmand sau normand inseamna si francez si frantuzoaica, sau respectiv si norvegian si norvegianca), etc, nu numai de oameni cu diplome de studii superioare.

  4. citind ce ai scris, rudolf, eu mă gândesc numai că asemenea comportamente vis a vis de animale sunt departe de normal, aşa cum îl văd eu. zoofilia este pentru mine rodul unor minţi bolnave.

  5. Pai te afli in concordanta cu cel putin 68 % din poporul danez plus cu parlamentele Germaniei si Suediei, deci cred ca e de bine. Nu cred totusi ca ar trebui sa tragem concluzia ca 32 % din poporul danez ar avea minti bolnave, ca totusi epidemiologic asta mi se pare oarecum exagerat…desi, ma rog, daca includem toate maladiile mintale clasificabile in prezent e posibil ca majoritatea lumii la nivel global sa fie clasificabila oarecum afectata mintal, si cand ma gandesc ca amuzia congenitala (a fi afon din nastere) nici macar nu e inclusa la boli mintale e clar ca exista probleme cu acea clasificare, de aia se tot revizuieste. E posibil, ma gandesc, ca multi din acei 32 % sa nu fi inteles intrebarea sau sa fi fost mahmuri, intoxicati sau chiar asa rebeli din fire care doresc sa se remarce. Ca epidemiologia bestialitatii (actualizate nu doar fantazate) nu depaseste 4 -8 % la barbati (desi mai degraba 4 nu 8) si vreo maxim 2 % la femei in alea cateva putine studii facute (desi a fost dificil de ales un esantion reprezentativ pt ca de obicei e vorba de populatii deja incarcerate sau aflate in atentia sist justitiei cu diverse incalcari legale ca oamenii de pe strada de obicei nu ar dori sa participe la chestionare din astea sau sa mai si raspunda ff constiincios, desi au prins un grup de vreo 200 de studenti baieti odata prin anii 1980 si le-a iesit 7,8 % care s-au laudat ca au avut o experienta de genul asta, dar ma rog, cred ca precis maj s-au laudat sau au raspuns la misto, la fel ca si aia 32 % danezi gasiti pe strada !),. Asa doar fantezii or avea mai multi desigur dar aia e altceva, e ca si cum ar fantaza cineva ca are relatii cu Dracula, sau Spiderman, sau cu Fat Frumos, sau chiar vreun Zmeu, ca doar nici aia nu sunt oameni propriu-zisi !) De fapt se speculeaza ca la nivel de fantezii si imaginatie desigur plus sexualitate biologic excitabil mai difuza, nr femeilor cu fantezii din astea mai fantastice e mai mare decat al barbatilor, dar asta e in mare parte speculatie si nu exista decat un studiu nereprezentativ din anii 70 despre asta plus desigur ca asta nu inseamna ca ar fi realmente interesate sa treaca la actiune cu vreun strigoi sau chiar vreun satir sau berbec, ba probabil nici chiar cu Fat Frumos daca ar da peste unul asa din intamplare in apartamentul lor personal !

    Insa efectiv m-a amuzat pt ca tocmai citisem in ziar chestia aia plus poza acelei labute suave de pisica semana destul de mult cu cea a lui Choupette a lui Lagerfeld cu care a insistat sa se pozeze acum ceva vreme anuntand cat de mult o iubeste incat si-ar dori uneori sa fie consoarta lui ! Zau cred ca voia sa vanda niste accesorii pt animale de companie ca Choupette era ff gatita asa cu o funda de calitate si design superior si decorata cu bijuterii in poza aia ! Si eu am asa o fobie de pisici ! Chiar ca nu am putut rezista !

  6. S-au legat duios tăcerile şi după… câţi ani or fi de atunci. Şi au sunat lin aici. Mă bucură repostarea!

  7. mi-a amintit feisbuc că o scrisesem… eu și uitasem de ea, potecuță. happy
    și așa mi-a plăcut despre ea că i-am pus rochiță nouă.

Comments are closed.

error: Content is protected !!